Лаврентійські мішані ліси

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ґрунтова дорога.

Лаврентійські мішані ліси (англ. The Laurentian Mixed Forest Province), також відомі як Північні лісиекорегіон мішаних лісів у Північній Америці і Канаді.

Захід сонця на озері у Північній Міннесоті

Географія[ред. | ред. код]

Лаврентійські мішані ліси в США

У США ліси складають широку область Північної Міннесоти, Вісконсину, Мічигану (Північного Мічигану і Верхнього півострова) і лісових масивів Нової Англії. У Міннесоті ліси покривають трохи більше 9,5 гектарів північно-східної частини штату. У Канаді вони представлені у Онтаріо навколо Великих Озер та Річки Святого Лаврентія через провінцію Квебек до її столиці.

Екологія[ред. | ред. код]

Це площа помірних широколистяних і мішаних лісів, що є перехідною зоною між Тайгою на півночі та Великими Лісами на півдні, з характерними ознаками кожного з біомів. Тут є області і широколистих, і хвойних, а також водойми − озера та хвойні болота.[1] Хвойні представлені такими видами дерев: сосна, ялина, ялиця, ялівець, листяні види – осикоподібна тополя, дуб, береза паперова, горобина, клен [2]

Клімат[ред. | ред. код]

Нормальні річні температури складають близько 1 °C вздовж північної частини Міннесоти і зростають до 4 °C у південній. Клімат змінюється від теплого і сухого на північному заході до прохолодного і дощового на північному сході.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Laurentian Mixed Forest Province. Ecological Classification System. Minnesota Department of Natural Resources. 2007. Архів оригіналу за 20 травня 2014. Процитовано 21 вересня 2007.
  2. Gibbon, Guy E.; Johnson, Craig M., and Hobbes, Elizabeth (2000). Chapter 3: Minnesota's Environment and Native American Culture History. A Predictive Model of Precontact Archaeological Site Location for The State of Minnesota. Minnesota Department of Transportation. Архів оригіналу за 18 серпня 2007. Процитовано 22 серпня 2007.