Нехай їдять торт (Доктор Хаус)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Нехай їдять торт)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Доктора Хауса»
«Нехай їдять торт" ("Let Them Eat Cake")»
Сезон № 5
Серія № 10
Перший показ 2 грудня 2008
Сценарій Рассел Френд і
Гарет Лернер
Режисер(и) Деран Сараф'ян
Код виробника HOU-510
Хронологія
Попередня Наступна
Крайній крок Радість світу

«Нехай їдять торт» (англ. Let Them Eat Cake)  — десята серія п'ятого сезону американського телесеріалу «Доктор Хаус». Прем'єра епізоду проходила на каналі FOX 2 грудня 2008. Доктор Хаус і його нова команда мають врятувати фітнес-тренера, якій судилося бути повною.

Сюжет[ред. | ред. код]

У 30-річної фітнес-тренера Емі раптом виникає зупинка дихання через яку вона падає і ламає собі щиколотку. Через те, що кабінет Кадді не придатний для роботи, головний лікар вирішує декілька днів попрацювати у Хауса. Кадді думає, що у пацієнтки астма, а зупинка дихання виникла через холодне повітря. Тауб і Катнер проводять з жінкою тест і у неї знову починається зупинка дихання, але тепер і з зупинкою серця. У пацієнтки не астма, але команда розуміє, що погіршення роботи легенів і серця викликано не самими органами, а чимось іншим. Катнер вважає, що у жінки карценоїдна пухлина. Хаус наказує знайти її і видалити. На МРТ Тауб розуміє, що пацієнтка була повною, але провела операцію обхідного шлункового аностому, яка мала "ушити її шлунок".

Катнер вважає, що через операцію до організму могли потрапити бактерії, які і спричинили всі симптоми. Проте тест виявляється негативним. Тоді Хаус наказує перевірити сон Емі. Тауб і Катнер розуміють, що у пацієнтки оніміння лівої ноги. Проблема в неврології, тому Хаус наказує провести НМГ, проте під час тесту Тауб розуміє, що проблема у м'язах. Команда вважає, що жінка могла вживати ботокс, тому Хаус наказує провести хелатування. Лікування не допомагає, а Форман думає, що у Емі хвороба Гієна Баре. Команда починає лікування, проте у пацієнтки починаються галюцинації.

Команда починає шукати пухлини мозку, проте їм не вдається їх знайти. Емі впадає у відчай і просить Тауба принести їй шматочок торту. Після нього їй стає краще і Хаус розуміє, що у жінки спадкова копропорфірія. Емі повинна знову стати повною, щоб не померти, але вона не хоче цього і просить почати лікування, яке лише усуне симптоми.


Цікавинки[ред. | ред. код]

  • Катнер відкриває в Інтернеті діагностичний цент Грегорі Хауса і під його іменем заробляє гроші за діагнози. В результаті Катнер віддає 25 % Таубу, 30 % Чейзу і 50 % Хаусу.
  • Тринадцята починає лікувати свою хворобу у Формана.