Обговорення:Небесна сотня/Архів 2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: DixonDBot II у темі «...» 10 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Список?

Змістовно стаття явно виходить за межі списку і вже більше нагадує матеріали Нюрнберзького процесу. Давайте якось визначатись--Dghooo (обговорення) 20:32, 22 лютого 2014 (UTC)

треба писати в Нюрнберг. пропоную створити окрему статтю-список --Л. Панасюк (обговорення) 20:36, 22 лютого 2014 (UTC)
Зараз відкриваються документи Межигір'я. Треба зробити окрему статтю, присвячену злочинам режиму Я. По розділам: економічні, проти життя, здоров'я, національної безпеки, порядку, авторитету органів влади, проти людяності...--Dghooo (обговорення) 21:18, 22 лютого 2014 (UTC)
що знаходжу, те записую. я тільки "за". про цих Людей обов'язково треба писати --Л. Панасюк (обговорення) 21:22, 22 лютого 2014 (UTC)

Стаття вийшла за межі списку. У зв'язку з цим маю дві пропозиції:

  1. Розділити її і зробити окрему статтю про власне Небесну сотню і окремо статтю-список загиблих.
  2. Статтю-список загиблих зробити в алфавітному порядку, з можливістю сортування, суцільною - тобто не ділити її, як зараз, підрозділами за датою смерті. Варто продумати заповнення, щоб була можливість сортувати за датою і причиною смерті, місцем проживання, родом занять тощо. Це важливо, бо на превеликий жаль, людей загинуло дуже багато, а список у тому вигляді, яким він є зараз - нечитабельний. Герої живі, поки їх пам'ятають, і кому як не Вікіпедії впорядкувати, узагальнити та зібрати достовірну інформацію про них. --UA-Lora (обговорення) 19:24, 25 лютого 2014 (UTC)
От якраз тут за таку пропозицію (окремо статтю «Небесна сотня», окремо список загиблих) просять «не віхляти хвостом і не проявляти якусь трусливу позицію». --ReAlв.о. 20:46, 25 лютого 2014 (UTC)
панове, а чи не думаєте ви, що список в теперішньому стані вичерпає себе тоді, коли зявляться індивідуальні статті про кожного, а до того часу слід потримати ще в такому вигляді? А тоді переформатувати (забрати звідси останню колонку з обставинами загибелі, що вже буде відображено в індивідуальних статтях? --Dytyna (обговорення) 16:44, 3 березня 2014 (UTC)

Експрес

Загалом у "Експресі", (хто не в курсі, це Львівська газета) надрукований список з 75 загиблих людей з інформацією про них. Коротким життєписом інтерв'ю сусідів тощо. Загалом доповню інфу щодо року народження та місце проживання. Інфи там теж не густо.Sensetivity (обговорення) 14:37, 27 лютого 2014 (UTC)

Щось все-таки можна використати.--ROMANTYS (обговорення) 18:06, 27 лютого 2014 (UTC)
Геніяльна редакція газети додумалась тримати сайт у платному доступі, оплату за конкретне число не приймають... Ознайомитися з матеріялом я, наприклад, не можу. --Dytyna (обговорення) 16:58, 3 березня 2014 (UTC)

Лінійчук

Здавалося, що це питання вже вичерпане.

Зі сторінки ВК Євромайдан SOS

УВАГА, ШАХРАЇ!

В інтернеті поширюється інформація про допомогу нібито загиблому на прізвище Лінійчук. Тут його називають Артемом і кажуть, що він - випускник Білоцерківського національного аграрного університету https://vk.com/wall4002001_1317

Тут його називають Олегом і кажуть, що він - студент Вінницького політеху: http://www.maidanhelp.org/2014/02/1851_22.html У вузі повідомили, що такого студента у них немає.

БУДЬ ЛАСКА, НЕ ПОШИРЮЙТЕ НЕПЕРЕВІРЕНУ ІНФОРМАЦІЮ І НЕ ПЕРЕРАХОВУЙТЕ ГРОШІ ШАХРАЯМ, ЯКІ НАЖИВАЮТЬСЯ НА ГОРІ ІНШИХ.

P.S. Фото справжнє, але іншої людини.

Одне з журналістських розслідувань тут: http://vodtrk.com.ua/newsvinsuspilstvo/20770-na-pochuttyakh-ukrajintsiv-namagayutsya-zarobiti, друге тут: http://20minut.ua/Novyny-Vinnytsi/euromaidan/olega-linijchuka-yakij-nibi-to-zaginuv-na-majdani-ne-znajshli-ni-v-soc-10317913.html. Щодо фото в статті, на яку ми посилаємось: https://vk.com/id197626174 - фото належить іншій людині. Знаю, що за цим випадком було подано заяву до міліції. --Dytyna (обговорення) 17:35, 3 березня 2014 (UTC)

Померлі в мирний час

Відомо, що при великому скупченні людей, сильних стресах загострюються деякі захворювання (серцево-судинні, епілепсія). Перший випадок смерті на Майдані був ще в грудні, коли на глобус підкинули тіло вмираючого, у якого було діагностовано туберкульоз у відкритій формі. Метою було посіяти паніку серед протестувальників. Також були повідомлення про природні смерті в Будинку профспілок. Співчуваю родинам померлих, але пропоную для цих випадків зробити окремий розділ або забрати його, зважаючи на значення слова "загиблі", а тут подавати лише смерті, пов'язані з насильством або використанням зброї, інших засобів впливу (водомети при -20, отруйні хімічні речовини). --Dytyna (обговорення) 17:35, 3 березня 2014 (UTC)

Прикарпатці: Грабовський, Павлюк, Хунтсаар

Чи встановлено вже смерті цих осіб? Грабовський - посилання не на статтю про Грабовського. Про цих хлопців намагалися довідатись коломияни - див. коментарі до цієї публікації: http://firtka.if.ua/?action=show&id=48217. Ось замітка (http://paralleli.if.ua/news/40085.html):

Списки загиблих під час стрілянини на Майдані постійно уточнюються. Станом на 25 лютого не підтвердилась інформація про коломиянина Володимира Павлюка та мешканця села Печеніжин Сергій Грабовського.

Звістка про загибель коломиянина Володимра Павлюка з’явилася через те, що тіло опізнали за водійськими правами, виданими на таке їм’я та прізвище Коломийським МРЕО, повідомили "Галицькому кореспонденту" у Коломийському штабі національного спротиву.

"Ми взялися перевіряти інформацію, яку отримали від "Євромайдан- SOS". Коломийське МРЕО видає права мешканцям Коломийського, Снятинського та Городенківського районів. Обдзвонили усіх Володимирів Павлюків із трьох районів, яким видавали водійські права - усі вони живі. Мабуть, хтось попросту загубив свої права у Києві", - розповіли коломийські активісти.

Зі списку загибилих сьогодні також видалили Сергія Грабовського з Печеніжина.

Щодо Хунтсаара: знов те саме видання себе спростовує: http://paralleli.if.ua/news/39998.html --Dytyna (обговорення) 17:42, 3 березня 2014 (UTC)

Курач

І ще було про Курача - спростування лікаря, який ствердив, що цей чоловік помер від травми, отриманій на АЗС. В перших повідомленнях з Рівного не було певності, чи Курач отримав травму на Майдані. Посилання на це є, але шукати треба.--Dytyna (обговорення) 17:42, 3 березня 2014 (UTC)

Васильцов Віталій правильна інформація

Помилка у прізвищі - правильно не Васильцов, а Васільцов Віталій Валерійович Помилка у місці проживання - правильно, не Біла Церква, а с. Жорнівка Києво-Святошинського р-ну Київської області. Уточнення дати народження - 16.11.1977р

Спасибі за допомогу! Коли можна, надайте авторитетне джерело (АД) інфи, замітку в газеті або інеті. З повагою, --ROMANTYS (обговорення) 09:59, 23 лютого 2014 (UTC)
Джерело правильної інформації - дружина загиблого Наталя Васільцова
Розумію, але це наразі тільки з Ваших слів. В сьогоднішньому «Експресі» місце проживання вказано с. Жорнівка, а прізвище далі Васильцов .--ROMANTYS (обговорення) 18:12, 27 лютого 2014 (UTC)
Згідно з чинним українським правописом написання Васильцов є правильним. Див. український правопис, розділ про написання запозичених прізвищ. Якщо розходиться в юридичних питаннях - наприклад, отримання допомоги на померлого, то прізвище має відповідати паспортному, скільки б помилок там не було; справедливости ради можна подавати у дужках із вказівкою, що це прізвище за паспортом. --Dytyna (обговорення) 16:51, 3 березня 2014 (UTC)
Можна уточнити, який параграф правопису це регламентує? Тут же ідеться про прізвище українця, а не росіянина.--Анатолій (обг.) 18:12, 3 березня 2014 (UTC)
Росіянина, українця — без різниці. На даний момент є кілька АД, в котрих Васильцов, серед них, зокрема, й секретар Княжицької сільради Катерина Анахатунян в «Експресі» (думаю, дружина загиблого повинна була з нею зустрітись щодо документів), і поки не наведено жодного з Васільцов.--ROMANTYS (обговорення) 06:14, 4 березня 2014 (UTC)
Правопис можна знайти на сайті "Літопис". Тепер конкретне місце: § 104. Фонетичні правила правопису слов’янських прізвищ. 6. Російська літера и передається: ... в) літерою и: ... 2) у прізвищах, утворених від людських імен та загальних назв, спільних для української, російської та інших слов’янських мов: Борисов, Ботвинник, Вавиловський, Виноградов, Глинка, Данилов, Казимирський, Кантемир, Кирилов, Кисельов, Миронов, Митрофанов, Мишкін, Никифоров, Одинцов, Пивоваров, Пиляєв, Писарев, Смирнов, Тимофєєв, Титов, Тихомиров. Посилання на розділ: http://litopys.org.ua/pravopys/rozdil4.htm Як носій спотвореного за совєтів прізвища вважаю, що треба дати можливість ліквідувати перекручення, які натворили безграмотні паспортисти. --Dytyna (обговорення) 09:25, 5 березня 2014 (UTC)

Володимир Васильович Бойків зі Львова, 59 років.

Володимир Васильович Бойків зі Львова, 59 років. Інформація про обставини неправильна. 18 лютого о 22 год. він подзвонив дружині і сказав, що стоїть біля водометів. Потім зник зв'язок. Володимир Паньків розшукувався, зокрема, повідомлення про нього було на телебаченні. В понеділок ЄвромайданSOS поширив у соцмережах фотографії двох нерозпізнаних тіл з моргу на Оранжерейній, і дружина упізнала в одному з них свого чоловіка. Прощання на Майдані відбулося 25.02. о 13 год., похорон у Львові - 26.02. А загинув ще 18 лютого.

Однак УП стверджує, що він помер 24.02.--Анатолій (обг.) 21:29, 26 лютого 2014 (UTC)
Його дружина розпізнала 24.02., пошукайте, де ще не видалені фотографії тіла в морзі з закликом розпізнати. --Dytyna (обговорення) 09:29, 5 березня 2014 (UTC)

Кемський Сергій

Кемський Сергій був родом не з Керчі, а з Коростеня Житомирської області http://www.korosten.in.ua/news/novini-mista/korostentsi-z-pochestyami-proveli-zemlyaka-v-ostannyu-put-.html Відредагуйте, будь ласка!

Спасибі за джерело, виправлено. --ROMANTYS (обговорення) 21:03, 22 лютого 2014 (UTC)
Панове, поясніть мені будь ласка, де у посиланні, наведеному вище, інформація про те, що Сергій Кемський НЕ НАРОДИВСЯ в Керчі? Всі, хто вміє читати, довідається за цим лінком, що його поховали в Коростені. Чи цього достатньо для визначення місця народження? Степан Бандера похований в Мюнхені, а Симон Петлюра в Парижі. Що з цього випливає щодо їхніх місць народження? Мергій кемський народився в Керчі, здобув там середню освіту, вступив до Львівського університету, закінчив його. Дописував до газети "День", "Українська правда". Похований в Коростені, де зараз мешкають його батьки. Якщо потрібно документальне підтвердження цієї інформації, є архів Львівського університету, паспортні відділи в міліції... Ставмося відповідальніше до статей! --Dytyna (обговорення) 16:33, 3 березня 2014 (UTC)
Скільки ще доказів треба на те, що Сергій народився в Керчі? http://www.tvradiozt.com.ua/index.php/component/content/article/11-news/latest-news/3138-u-misti-korosten-pokhovali-odnogo-z-tikh-khto-uvijshov-do-nebesnoji-sotni; http://ukrks.info/news/20-lyutoho-na-majdani-zahynuv-zasnovnyk-sajtu-kooperatyvnyj-ruh-serhij-kemskyj.html; http://www.day.kiev.ua/uk/article/tema-dnya-cuspilstvo/hto-yak-ne-ya; його сторінка в ФБ (опосередковано); там вказано номер школи, яку він закінчив перед вступом до ЛНУ: https://www.facebook.com/sergey.kemskiy. --Dytyna (обговорення) 09:48, 5 березня 2014 (UTC)

Прошу додати нове ім'я до списку загиблих

07/03 Іван Наконечний, був поранений на Майдані, помер від травм (інформація від Bhanu Sahni, волонтер, який займається тяжко пораненими https://www.facebook.com/groups/ExpatsforEuroMaidan/permalink/523059944478258/?stream_ref=3)Dragon Capital (обговорення) 10:37, 7 березня 2014 (UTC) Підтверджую - пан Іван, колишній офіцер Радянської Армії, помер 7.03.2014 на 83-му році життя, не приходячи до тями після отриманих 18 лютого поранень. Вічна пам'ять, Слава Героєві!

03/03 Артем Мазур, помер 3 березня. Був в комі з 18 лютого. http://galinfo.com.ua/news/155717.html Сьогодні, 3 березня, перейшов із 15-ої в Небесну Сотню Артем Мазур. Артем був поранений осколками гранати під час сутичок в Маріїнському парку. В хлопця був проламаний череп, лікарі витягували осколки з голови. Від 18 лютого Артем перебував в комі. Родичі планували перевезти його в Чехію або Польщу на лікування, проте сьогодні хлопець помер. На Майдані Артем пробув два місяці. 26 - річний хлопець був мешканцем Хмельницького. Вічна пам`ять Герою! Dragon Capital (обговорення) 13:26, 5 березня 2014 (UTC)

((( Бойків Володимир Васильович, 1955 р.н., мешкав у Києві. Числився у розшуку. Родина розшукала його 24.02 в морзі. Зараз везуть ховати у Львів. Похорони завтра. нформація достовірна - син навчається в одній школі з моїм. Спілкувалася з дружиною загиблого - Наталею Бойків.

Пропоную додати фотографії Героїв. Для цього не потрібно створювати нову графу в таблиці, можна розмістити фото під прізвищем.

Не вийде. У нас є фото лише дуже невеликої кількості людей.--Анатолій (обг.) 12:18, 25 лютого 2014 (UTC)
Є невільні фото, треба писати обґрунтування. Sensetivity (обговорення) 14:26, 25 лютого 2014 (UTC)
При обґрунтуванні все одно має бути мінімальне використання. Якщо у списку буде багато невільних фото, то це вже не буде мінімальне використання. Окрім того, ті фото вже не можна буде використати в статтях про самих людей.--Анатолій (обг.) 14:55, 25 лютого 2014 (UTC)

Грабовський Ярослав Васильович 18 вересня 1979 – 20 лютого 2014 Печенижин, Коломийський р-н, Івано-Франківська обл.

Доброго дня! Надаю інформацію про Героїв Майдану, які поповнюють список Небесної Сотні: КУРАЧ Анатолій, 32 роки, Рівне. "... Внаслідок кривавих подій у Києві загинув ще один наш земляк. Ним виявився 32-річний рівнянин Анатолій Курач. Чоловік внаслідок численних травм помер у міській лікарні. Його привезли з майдану в тяжкому стані (19 лютого до лікарні потрапив із травмою голови). Анатолій був сильно побитий, однак був при свідомості і спілкувався з рідними. Героя не стало з нами 21 лютого. Вічна пам'ять!" Матеріали з сайту телеканалу "Рівне 1": http://www.rivne1.tv/Info/?id=32125 та інформаційного порталу рівненської газети "ОГО": http://www.ogo.ua/articles/view/2014-02-22/48074.html

Прапорці біля національностей

Панове, нащо біля національностей прапорці? Прапор то знак держави, громадянства, але національність не має прапору. Так не можна робити. --Yakiv Glück 02:00, 8 березня 2014 (UTC)

Список

Пропоную укласти список за алфавітом, тому що дуже незручно невпорядкованим списком користуватись. Хтось може це зробити?

Уже пропонувалося тут. Я можу зробити, але слід визначитися спочатку, як сортувати.--Анатолій (обг.) 18:24, 11 березня 2014 (UTC)

Піратські бази даних

А чи можна вважати сайт nomer.org авторитетним джерелом для ВП? Наскільки я розумію, це бази даних, які викладені в Інтернеті незаконно.--Анатолій (обг.) 19:03, 12 березня 2014 (UTC)

Захаров Володимир Костянтинович

Це регіонал і відношення до Небесної сотні він не має. Від чого загинув не зовсім зрозуміло.

Він теж загиблий під час Євромайдану, і його смерть прямо і не опосередковано пов'язана з мирною демократичною революцією --Максим Підліснюк (обговорення) 11:41, 17 березня 2014 (UTC)

Як створити сторінку про загиблого Городнюка Івана?

Маю додаткову інформацію про Городнюка Івана з смт. Березне. Як мені створити посилання з загальної сторінки "Список загиблих учасників Євромайдану", щоб додати про нього розширену інофомацію?

Вітаю! Пам'ятайте, що інформація має бути підтверджена авторитетними джерелами. Для створення перетворення тексту у посилання необхідно обрамити його у квадратні лапки. Якщо текст посилання і назва статті різняться, між ними слід поставити знак |. Зразки: [[Євромайдан]] - Євромайдан; [[Євромайдан|події в Україні]] - події в Україні --Максим Підліснюк (обговорення) 11:10, 17 березня 2014 (UTC)

от дивлюся-дивлюся і ніяк не можу зрозуміти, як перейти безпосередньо до режиму редагування сторінки "Список загиблих учасників Євромайдану" на ній не бачу посилань на редагування, щоб вставити код про який написали вище...

В самому верху сторінки, праворуч від посилання на сторінку обговорення є такий текст "Читати Редагувати Редагувати код Перегляд історії". Кнопки "редагувати код" може і не бути. Вам необхідно натиснути на кнопку "редагувати" чи "редагувати код" за наявності. Крім того, ви можете відредагувати окремо розділ, наприклад Список жертв після 21 лютого 2014 року. Для цього необхідно перейти до відповідного розділ та біля його назви натиснути на посилання [ред.] --Максим Підліснюк (обговорення) 11:23, 17 березня 2014 (UTC)
Підписуйте, будь ласка, свої коментарі текстом --~~~~, або натиснувши на кнопку:

--Максим Підліснюк (обговорення) 11:25, 17 березня 2014 (UTC)

от немає, на інших сторінках є, а саме на цій нема:( хтось би міг створити сторінку про Городнюка Івана (він є у списку), думаю на новоствореній сторінці будуть опції редагування... Polyanytsya (обговорення) 11:33, 17 березня 2014 (UTC)

Можливо, проблема у тому, що для редагування цієї сторінки треба бути зареєстрованим більше, ніж 4 дні. Я створив посилання --Максим Підліснюк (обговорення) 11:38, 17 березня 2014 (UTC)

можливо, дякую! Посилання появилося буду вчитися наповнювати сторінкуPolyanytsya (обговорення) 13:30, 17 березня 2014 (UTC)

Жизневський Михайло Михайлович

Уберите напротив этого Героя лукашитский т.н. флаг, наличие оного - это оскорбление памяти Героя! Поставьте национальный флаг. --Ліцьвін (обговорення) 21:47, 22 лютого 2014 (UTC)

Там стоїть державний прапор Білорусі бо він був громадянином цієї держави. --Amakuha 22:29, 22 лютого 2014 (UTC)
Этот человек отстаивал закон, сражался за вашу Свободу, погиб за вашу Свободу! Посмотрите на фотографии, где он запечатлён, разве вам ещё непонятно во что он верил, за что он боролся? Неужели он сейчас заслуживает того, чтобы напротив его был т.н. флаг, который он считал за ..., ни за что он его не считал, ибо он сейчас государственный не по закону, а вопреки ему! Имейте хоть грамм уважения к павшему Герою и беларускому народу! --Ліцьвін (обговорення) 06:01, 23 лютого 2014 (UTC)
Няма словаў! Ганьба! --Ліцьвін (обговорення) 11:38, 23 лютого 2014 (UTC)
Зноў заклікаю, прыбярыце лукашыцкі сьцяг, замяніце яго на нэўтральны беларускі нацыянальны бел-чырвона-белы сьцяг. --Ліцьвін (обговорення) 16:13, 20 березня 2014 (UTC)

Слава Ісусу Христу! Поставіти прапор Лукашенко тут є образою пам'яти Михайла.

о. Ігор, греко-католицький парох, Мінєаполіс, США хлопцы-дзеўкі. ня час лаяцца. проста пастаўце Жызьнеўскаму бел-чырвона-белы сцяг. з памяці да Героя.

Я розумію, що прапор у редакції Лукашенка - то просто посміховисько над білоруськими національними традиціями, однак поки державним прапором не є БЧБ --Максим Підліснюк (обговорення) 17:04, 20 березня 2014 (UTC)

Курач

Доброго дня! Надаю інформацію про Героїв Майдану, які поповнюють список Небесної Сотні: КУРАЧ Анатолій, 32 роки, Рівне. "... Внаслідок кривавих подій у Києві загинув ще один наш земляк. Ним виявився 32-річний рівнянин Анатолій Курач. Чоловік внаслідок численних травм помер у міській лікарні. Його привезли з майдану в тяжкому стані (19 лютого до лікарні потрапив із травмою голови). Анатолій був сильно побитий, однак був при свідомості і спілкувався з рідними. Героя не стало з нами 21 лютого. Вічна пам'ять!" Матеріали з сайту телеканалу "Рівне 1": http://www.rivne1.tv/Info/?id=32125 та інформаційного порталу рівненської газети "ОГО": http://www.ogo.ua/articles/view/2014-02-22/48074.html
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 18:37, 20 березня 2014 (UTC)

Хмельницький

Під час стрілянини у Хмельницькому біля СБУ вистрілили в голову невідомій жінці. Прошу встановити особу і теж додати у список! www.youtube.com/watch?v=Fikdl5GIJlc

Що стосується жінки, то станом на вчорашній вечір була жива, хоч і в тяжкому стані. Загинув хлопчина.

Його звати Дмитро Пагор уродженець села Хропотова Чемеревецького району http://vsim.ua/Novyny-Hmelnytskogo/euromaidan/zavtra-proshatimutsya-iz-21-richnim-dmitrom-yakij-zaginuv-pid-stinami--10316610.html
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 18:37, 20 березня 2014 (UTC)

Додаткові полі в таблиці

Пропоную уніфікувати інфу про рік народження та місце проживання, а теж походження героїв за регіонами України.
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 18:37, 20 березня 2014 (UTC)

Розділ "невстановлені імена"

Друзі, там подано інформацію, яка перекривається з уже наявною. Наприклад: на березі ріки Дніпро в Києві віднайдений ще один труп активіста Євромайдану з хусточкою Самооборони Майдану на шиї. Пізніше його ідентифікували - це Наумов Володимир, при ньому були копії документів. Два трупи біля виходу метро на Інститутській - це, власне, той Зураб і Антоніна Дворянець. Їх також ідентифікували. Читачі будуть сприймати ці повідомлення як додаткові смерті. Намагаюся збирати інформацію про загиблих, на основі якої можна було б писати довідки.

Прошу ще перевірити цей випадок: 25 січня на Оболоні знайшли тіло 36-річного чоловіка. В статті є фото. Схоже, що зв'язані руки, але МВС не підтверджує. Кажуть, ознак насильницької смерті нема, що його одразу опізнали. Але невідомо, від чого помер. Людина на бомжа не схожа. Якраз в той час зникали люди, яких знаходили потім в лісі. http://kiev.vgorode.ua/news/208234-na-obolony-nashly-mertvoe-telo-so-sviazannymy-rukamy-y-nohamy
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 18:37, 20 березня 2014 (UTC)

Сергій Бондарев

Вбито програміста GlobalLogic http://douua.org/lenta/news/sergii-bondarev/ http://www.linkedin.com/profile/view?id=99239690
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 18:37, 20 березня 2014 (UTC)

Роман Гочин? Роман Точин?

Вказано двічи
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 18:37, 20 березня 2014 (UTC)

Сміленко Віктор? Хміленко Віктор?

Вказано двічі

Чміленко Віктор. https://www.facebook.com/1459142874307883/photos/a.1459149004307270.1073741828.1459142874307883/1473079679580869/?type=1&theater


Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 18:37, 20 березня 2014 (UTC)

Примітки


Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 18:37, 20 березня 2014 (UTC)

Зовнішні відеофайли

До зовнішніх відеофайлів http://www.youtube.com/watch?v=T_M6AQuTnzA http://www.youtube.com/watch?v=B4OgynH-7Is#t=19 люди повинні бачити як це було. Також підтримую перейменування статті в Небесна сотня
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 18:37, 20 березня 2014 (UTC)

Прошу внести зміни до деяких прізвищ

Сеник Роман Федорович - Родом з с. Наконечне, Яворівського р-ну на Львівщині, останні роки мешкав у місті Турка. Варениця Роман Михайлович - 14 грудня 1978 р.н., с. Старий Яр, Яворівський район, Львівська область. Проживав у м. Новояворівськ, Яворівського р-ну на Львівщині. Коцюба Віталій Миколайович - 7 липня 1982 р.н., с. Вороблячин, Яворівський район, Львівська область. Проживав у м. Новояворівськ, Яворівського р-ну на Львівщині.
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 18:37, 20 березня 2014 (UTC)

Щодо Корнєєва Анатолія Петровича

1.Помилка в прізвищі. В статті записано "Корнеєв". Правильно "Корнєєв".

2.Обставини загибелі. Приймав участь в контратаці Майдану зранку 20 лютого. Загинув на вулиці Інститутська, від кулі снайпера в серце. Тіло було перенесене до Жовтневого палацу. Медик зателефонував до його дружини Людмили та повідомив про смерть та про те де перебуває тіло. Дружина перетелефонувала до його друга Віктора Міщишина з Кам'янця-Подільського, який в цей час теж перебував на Інститутській з проханням перевірити цю інформацію та подбати про тіло. За деякий час до Жовтневого палацу прибули ще декілька його друзів (брати Худняки зі Старою Ушиці) і тіло на руках було доправлене до сцени Майдану, а звідти автомобілем до приміщення КМДА де перебувало в підвальному приміщенні до моменту приїзду дружини, яка одразу ж після підтвердження інформації про загибель виїхала до Києва. Під час атаки перебував в смарагдовому мотоциклетному шоломі і при аналізі відеозаписів бою на Інститутській востаннє живим ідентифікований на Містку Закоханих в момент штурму Жовтневого палацу. Вбитим зафіксований неподалік метро Хрещатик. Виявилось, що його друг Віктор Міщишин який в цей час перебував на іншому боці Інститутської був фактичним свідком його загибелі, не знаючи що це він.

Джерела: 1.http://ye.ua/news/news_15347.html 2.http://www.youtube.com/watch?v=Hj98mbeLDZc 3.http://www.youtube.com/watch?v=NA4n0wE9ONo
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 18:37, 20 березня 2014 (UTC)

Бура Ольга

Нова інформація на світлині тут.
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 18:37, 20 березня 2014 (UTC)

Хоменко Ігор, Захаров Володимир

Приберіть його, він загинув від нападу, після цих подій . Що він робить у цьому списку. А другий взагалі регіонал --Антон (обг.)
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 18:37, 20 березня 2014 (UTC)

  • Прошу повернути у сотню Захарова.

Що Антоне значить ваше “регіонал”? Якийсь злочин чи гріх? Тим більше що він там працював тільки технічним працівником і очевидно був безпартійним. Кажуть що був львівянином. Чи ви отак вишукано прагнете на Небесну сотню навішати пролиття невинної крові? Немає підстав сумніватися, що і він був жертвою злочинного режиму./цензор 3.4.2014/

Список жертв після 21 лютого 2014 року

Список загиблих треба виставити за хронологією - від 18 до 21 лютого.
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 18:37, 20 березня 2014 (UTC)


Прошу вставити дані: Вулиці Леніна тепер у Ніжині не існує. Її перейменували на вулицю Небесної сотні.

26 лютого під час чергової п’ятдесят першої сесії депутати одноголосно ухвалили це рішення. http://www.gorod.cn.ua/news_52773.html а також У Ніжині відкрили меморіяльну дошку Небесній сотні http://nizhyn.pik.cn.ua/742/u-nizhini-vidkrili-memoriyalnu-doshku-nebesniy-sotni/

...

Храпаченко Олександр Володимирович проживав у м. РІВНЕ, а не Здолбунів. Йому було 26 років , а не 27. І снайперська куля влучила не в око!
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 23:41, 3 квітня 2014 (UTC)