Обговорення користувача:Ahonc/Архіви/квітень 2018

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

OTRS

Вітаю, пане Ahonc.

Хотів уточнити чи було здійснено перевірку черги OTRS, запит про який я розмістив у Вікіпедія:Кнайпа (авторське право)#Фото з виставки і порушення Свободи панорами. --VoidWanderer (обговорення) 21:20, 7 квітня 2018 (UTC)

Так, автору була надіслана відповідь.--Анатолій (обг.) 21:44, 7 квітня 2018 (UTC)
А там у кілька кроків процедура відбувається? --VoidWanderer (обговорення) 08:46, 8 квітня 2018 (UTC)
Якщо дозвіл на конкретні фотографії, то волонтер OTRS проставляє сам дозволу, у цьому ж випадку дозвіл від автора висавки, фотграфій виставки може бути скільки завгодно і волонтер не може на всі поставити дозвіл, тому в такому випадку дозвіл має ставити автор, який його надсилав.--Анатолій (обг.) 08:54, 8 квітня 2018 (UTC)
Я не до кінця зрозумів — то вже є готовий OTRS квиток на виставку? Чи на всю виставку не формували, а лише на якісь одиничні фото? Квиток доступний публічно? У мене вже вилучили серію фото, які мали б бути відмічені цим дозволом. --VoidWanderer (обговорення) 18:49, 8 квітня 2018 (UTC)
Це ж дозвіл не від фотографа, а від автора виставки, якщо я правильно зрозумів. Тож тут як зі свободою панорами — дозвіл дається на фотографування об'єкта, а не на конкретне фото. Тому я не можу його проставити на конкретні фотографії, бо не знаю, які фотографії з неї. Номер тикета я вказав на commons:Commons:Deletion requests/Files uploaded by VoidWanderer.--Анатолій (обг.) 18:58, 8 квітня 2018 (UTC)
Так, я розумію. Це й очікувалося. А цей квиток має бути занесений до Вікіпедія:Одержані дозволи? --VoidWanderer (обговорення) 20:04, 8 квітня 2018 (UTC)
Не думаю.--Анатолій (обг.) 20:06, 8 квітня 2018 (UTC)
Чому так? --VoidWanderer (обговорення) 20:09, 8 квітня 2018 (UTC)
Ну там сайти і книги. А тут виставка. Як перевірити, що фото саме з тієї виставки?--Анатолій (обг.) 20:12, 8 квітня 2018 (UTC)
Дивне питання — виставка є впізнаваною візуально, можете переглянути в мережі як вона виглядає. Щодо сайтів і книг, рекомендую додати розділ «Інше», куди додати цю виставку і в майбутньому можна було б додаввати ще дозволи на подібні тривімірні об'єкти — скульптури, інсталяції, тощо. --VoidWanderer (обговорення) 20:28, 8 квітня 2018 (UTC)

Аршали

Привіт. Тепер виправ посилання на статтю у похідних — Аршали, Аршалинська селищна адміністрація, Аршалинський район. --Вальдимар 08:58, 19 квітня 2018 (UTC)

«Оболонь-Бровар»

Привіт. Не варто видаляти мої правки до статті "Оболонь Бровар". Я вболіваю за клуб з 2004 року і прагну покращити його інформаційну ситуацію на Вікіпедії. Дякую.

Але «Оболонь-Бровар» не є правонаступником «Оболоні». Він був прийнятий як новий клуб, а не як правонаступник.--Анатолій (обг.) 21:22, 15 квітня 2018 (UTC)

Команда, стадіон, база, символіка, емблема, президент, вихованці - все лишилося як було. Змінилося лише керівництво, назва та юридичний статус клубу. http://football.ua/ukraine/192943-obolon-brovar-v-nachale-slavnykh-del.html

На сайті ПФЛ вказано рік заснування 2013 і що новий клуб не має жодного відношення і до старої команди — це дві різні структури [1] --Анатолій (обг.) 21:30, 15 квітня 2018 (UTC)

Ви розумієте зараз, що ви банально висмикуєте з контексту? Читайте далі. "Старий клуб був громадською організацією, а цей став ТОВ «Оболонь-Бровар»" Йдеться про юридичні тонкощі, які жодним чином не стосуються Футбольного Клубу, гравці якого грають у Футбол.

Якби вони були правонаступниками, то в нас би не було двох різних статей про ці команди.--Анатолій (обг.) 21:42, 15 квітня 2018 (UTC)

"Всюди"? Тобто навіть на парканах і татуюваннях фанатів? Це помилка "усіх", які "всюди" пишуть невірне визначення офіційної назви клубу. Вікіпедія - це не "всюди", Вікіпедія - це насамперед правдиві дані. Клуб не є "клубом компанії Оболонь", там не грають працівники заводу. Прошу повернути змінений текст із "районом Оболонь на півночі Києва". Також, прошу пояснити, хто надав Вам повноваження із подібним нехлюйством відповідати за сторінку футбольного клубу. Дякую наперед!

Мені досить того, що на сайті клубу і на сайті ПФЛ написано через дефіс.--Анатолій (обг.) 21:42, 15 квітня 2018 (UTC)

Переглянь оновлені зміни.

Так, деяким уболівальникам хочеться бачити команду правонаступником, але ви праві, ми пишемо енциклопедію, ми подаємо факти. А факти кажуть, що команда правонаступником не є. Такого поняття як послідовник узагалі нема, тож не треба придумувати. У нас вже був один, який те саме писав про «Поділля-Хмельницький». Тож таке серед уболівальників буває.--Анатолій (обг.) 21:51, 15 квітня 2018 (UTC)
І команда не представляє район, а представляє місто. І названа на честь компанії, а не району. Те, що вона в Оболонському районі — це лише збіг.--Анатолій (обг.) 21:57, 15 квітня 2018 (UTC)

І я вважав би за потрібне з твого боку перестати бачити те, що хочеться бачити лиш тобі. Вгорі, на сайті клубу, вказано назву. http://prntscr.com/j5p222 Те, як 20-річний прес-атташе наводить назву команду в інших матеріалах сайту, не є підтвердженням того, що люди, які створювали сайт задовго до набуття згаданим 20-річним прес-атташе своєї посади, не знали, як правильно писати назву клубу. Сайт створювався задовго до цього, тому відштовхуватися від непрофесіоналізму окремих особистостей у Вікіпедії, я вважаю, неприпустимо.

Ага, аж в одному місці на сайті без дефісу. І на сайті ПФЛ теж невігласи…--Анатолій (обг.) 21:57, 15 квітня 2018 (UTC)

Також ти згадав про "серед уболівальників". Звісно, сторінка створюється вболівальниками. Для залучення нових вболівальників та задля належної інформованості небайдужих. Даруй, але з ким я маю честь спілкуватись? Поділля Хмельницький і київська Оболонь. Логіка паралелей?

"І команда не представляє район, а представляє місто. І названа на честь компанії, а не району. Те, що вона в Оболонському районі — це лише збіг." Ти хоч раз був у Києві?

Щодо назви ще можна сперечатися, але представляє команда місто, а не район. Ну я теж вболівальник. Уболіваю за «Зірку». Але всім українським футболом теж цікавлюся. У Києві я був, і на стадіонах Лобановського і «Олімпійському» бував не раз.--Анатолій (обг.) 22:02, 15 квітня 2018 (UTC)

Останнє питання не по темі. Які повноваження ти маєш, аби редагувати статтю про: Клуб. Команду. Стадіон. Район. де ти ніколи не був? Буду вдячний за відповідь.

Ну чому ж не був? Принаймні в районі буваю дуже часто. Користувачі мають право редагувати всі статті.--Анатолій (обг.) 22:07, 15 квітня 2018 (UTC)

Гаразд. Тепер по темі. І по порядку. Доступно.

1. Футбольний клуб Оболонь було створено на базі ДЮСШ Зміна-Оболонь колективом ентузіастів фізкультури у 1992 році. ДЮСШ Зміна Оболонь базується на вулиці Йорданській на Оболоні (колишня назва - Лайоша Ґавро). Найвідомішим вихованцем цієї школи союзних часів можна вважати В'ячеслава Свидерського - учасника ЧС-2006 у складі нашої збірної. (https://i.imgur.com/gQVTjDS.png). Також на вулиці Олександра Архипенка (колишня Мате Залки) на Оболоні є стадіон імені Андрія Шевченка. Чому? В тому дворі зростав Андрій, і саме там його помітили у першості команд ЖКГ люди з Динамо. Олександр Шовковський починав кар'єру в одній з оболонських футбольних команд. (http://obolon.name/aleksandr-shovkovskijj/).

Це все я до того, що "названа на честь компанії, а не району. Те, що вона в Оболонському районі — це лише збіг.". Навіть на самій вікі-сторінці ФК Оболонь, які ти із таким запалом редагував сьогодні ввечері, в розділі "Історія" вказана інформація про історію заснування: " У 1992 році ентузіастами на базі відомої футбольної школи «Зміна» було створено футбольний клуб, котрий вже в перший рік існування отримав право грати в чемпіонаті України серед колективів фізкультури. Команда почала виступати під назвою «Зміна», згодом її назва змінювалась — «Зміна-Оболонь» (1993-1995), «Оболонь-ППО» (1997-2001), а з 2001 року колектив отримує нинішню назву «Оболонь»." Детальніше про період 1992-2001 рр. в інтерв'ю першого президента "Оболоні" тут: [2], цитати: - "Мені хотілося зробити кращу команду: її вже полюбили на Оболоні, була допомога голови Мінської райдержадміністрації й особисто пана Кириченка та його заступників." - тобто, ніякого заводу чи компанії "Оболонь" - і ще одна цитата: "За часи мого президентства клуб із чемпіонату міста серед дорослих команд за п’ять років дійшов до першої ліги. - Чи думали тоді, що команда одного київського району сягне таких вершин?". Корпорація "Оболонь" стала титульним спонсором команди лише у 1999 році - і, уяви собі, це також написано в тому ж розділі "Історія" на тій самій сторінці "ФК Оболонь" тут, у вікі. До 2001 року головним спонсором залишалися війська ПротиПовітряної Оборони (ППО).

Наразі саме в оболонських дворах, в яких я виріс і нині маю честь щотижня грати у футбол, можна помітити безліч молодиків у зеленій спортивній атрибутиці. Це - вихованці школи Зміна Оболонь. У даній атрибутиці під час гри у футбол їх можна побачити в абсолютній більшості в межах Півночі Києва, що підпадають під визначення меж Оболонського району міста Києва. Я грав з ними і проти них сьогодні. Я грав з ними і проти них минулого тижня. Я грав з ними і проти них два тижні тому. Я грав з ними і проти них все своє дитинство. Жоден з них не робив це "на честь компанії". Можу прикріпити 200+ фотографій. Чи варто?

Тобто ви хочете сказати, що команда ще в 1992 році була названа на честь Оболонського району міста. Я правильно вас зрозумів?--Анатолій (обг.) 21:24, 16 квітня 2018 (UTC)

Команда назвалася Зміна. Потім - Зміна-Оболонь (1993-1995), вказуючи на приналежність до місцевості Оболонь Оболонь (місцевість Києва). Район тоді звався Мінським Оболонський район. Концерн Оболонь став власником аж у 1999 році.

Ви збираєтеся ухвалювати зміни?

Ви не можете одним редагуванням написати повідомлення? Оце треба 5 редагувань, щоб змінити два слова? Які зміни?--Анатолій (обг.) 20:29, 18 квітня 2018 (UTC)

Ви патрулюєте Вікіпедію 13 років, і питаєте в мене, які зміни? Професійно... 9 змін тут Оболонь (футбольний клуб) і 3 тут Оболонь-Бровар

Я вже пояснив. Команда з Оболонського району, але представляє вона Київ, а не район. У чемпіоанті Києва може і район представляє, але в чемпіонаті України вона представляє Київ.--Анатолій (обг.) 21:17, 18 квітня 2018 (UTC)

Цитата змін: З 1999 року власником клубу є компанія «Оболонь».[4]

У 2013 році припинив існування. У 2012 році утворено новий клуб «Оболонь Бровар».[5]

Ти читав, що понаписував? Ти хто - киянин, може на Оболоні виріс, щоб мені пояснювати? Оболонь представляє Київ - це як Олександрія представляє Кіровоградщину! Дійшло?

Ні. У нас у чемпіонаті клуби представляють населені пункти, а не райони чи області. І «Оболонь-Бровар» представляє місто Київ. Так, команда з Оболонського району, але представляє вона місто Київ.--Анатолій (обг.) 21:41, 18 квітня 2018 (UTC)

Я мало доказів навів, джерел? Дивись сторінку Вікі - Оболонський район включає в себе навіть Пущу-Водицю - а це взагалі за межами міста. Команда Оболонь ніколи не представляла РАЙОН, оскільки в час заснування команди він звався МІНСЬКИМ - я про це вже писав і прікріпляв джерело - рекомендую ознайомитись! Команда Оболонь завжди базувалася на місцевості Оболонь - посилання на вікі-сторінку якої я теж кидав вище! - так само як і її стадіон на метро Героїв Дніпра, футбольна школа на Йорданській та безпосередньо мешканці, 300 тисяч людей, що населяють межі місцевості, в яких, до речі знаходиться і завод Оболонь - не на Пріорці, не в Пущі Водиці, не на Петрівці, що входять в Оболонський район, а МІСЦЕВОСТІ! Як ти казав - якби не було двох клубів, то не було б і двох сторінок? Так от - якби був один єдиний унітарний Оболонський район з початку заснування Києва - то хіба було б дві сторінки, Оболоні та Оболонського району?

Я внесу зміни у сторінки Оболонь та Оболонь Бровар ще раз і прошу їх ухвалити.

Ви самі кажете, що Оболонський район включає не лише місцевість Оболонь, тож наявність двох статей цілком виправдана. Пуща-Водиця в межах міста. Я ще раз вам повторюю. КОМАНДИ ПРЕДСТАВЛЯЮТЬ НАСЕЛЕНІ ПУНКТИ, А НЕ МІСЦЕВОСТІ ЧИ РАЙОНИ. Тому представляє вона Київ. Я і написав нормальне формулювання — що команда з Оболонського району, представляє. тут все правильно і все чесно. Щодо джерел, то ви не навели жодного (Вікіпедія не може бути джерелом сама для себе), де б було вказано, що команда ПРЕДСТАВЛЯЄ район чи місцевість. Я не бачу причин у подальшій дискусіїю Ви мене все одно не слухаєте і наполягаєте на своєму. Добраніч.--Анатолій (обг.) 21:53, 18 квітня 2018 (UTC)

Я не маю звички слухати некомпетентних людей.

Аналогічно. Хоч у чомусь порозумілись.--Анатолій (обг.) 21:59, 18 квітня 2018 (UTC)

Не буду питати докази своєї некомпетентності в кіровоградця, який вказує киянину, як йому в Києві жити. Давай так. Ти часто буваєш на Оболоні - сам казав. Ти чудово знаєш, що НІХТО в столиці не каже Оболонський район. Кажуть: Оболонь, Пріорка, Петрівка, Сирець, Пуща, Мінський, Виноградар, Вітряні Гори тощо. Я вніс правки, написав: район Оболонь на півночі міста Києва. Ти поправляєш на Оболонський район, я поправляю на Оболонь. Це може тривати нескінченно. Та ми забуваємо, що район Оболонь=Оболонський район. Всі це знають. Зійшлися?

Проблема ж не в районі мсіцевості, а в слові «представляє». За реєстром ЄДРПОУ ТОВ «ФК „Оболонь Бровар“» зареєстроване 4.10.2012.--Анатолій (обг.) 22:11, 18 квітня 2018 (UTC)

Так, я згоден - в середині 2000-х Оболонь представляла Київ: тимчасово грала ДОМАШНІ МАТЧІ на стадіоні Динамо та Олімпійському. Але починала Оболонь грати домашні матчі на стадіоні Зміна на вул. Лайоша Гавро на Оболоні - де з 1980-х була організована ДЮСШ, яка слугувала базисом для команди. [3] Починаючи з 2006 року Оболонь грає домашні матчі на Оболонь Арені на Героїв Дніпра, вулиця Північна. Це представництво району - з нього починали, ним і живемо зараз.

АПД: БУДЬ ЛАСКА ПРИЙМИ СВОЇ НОВІ ЗМІНИ ТУТ [4], ВЕРСІЯ ВІД 01:15 19 КВІТНЯ

А ТАКОЖ ОДНУ МОЮ ТУТ Оболонь-Бровар ВЕРСІЯ ВІД 01:34 19 КВІТНЯ

Приймаєш???

За реєстром ЄДРПОУ ТОВ «ФК „Оболонь Бровар“» зареєстроване 4.10.2012.--Анатолій (обг.) 18:13, 23 квітня 2018 (UTC)

Дякую, що прийняв по "Бровару". Стосовно ФК "Оболонь" - там просто читається погано, коли після 2013 іде 2012. І на офіційному сайті в розділі "Історія" пише "На початку 2013" [5] До того ж, в колонці праворуч в графі "Розформовано" пише 2013. Спробую впорядкувати.

Переглянь. [6]

Все в порядку!

Перейменування

  • Тільки зважаючи на те, що це у вас скоріше рецидив, я не даю наступного терміну прогресивного блокування. При всій моїй повазі до ВП:ПДН у ваших діях я не бачу жодних добрих намірів. Ви чудово знаєте, що перед вами сторінку перейменував користувач, з яким у вас тривалий конфлікт. Ви чудово знаєте, що у суперечливих потрібно використовувати сторінку ВП:ПС, тим не менше цього не зробили. Навіть на сторінці обговорення не навели жодних аргументів. При повторенні подібних провокативних дій буде блокування. --yakudza 23:19, 23 квітня 2018 (UTC)
    Аргументів щодо чого? Початкова назва була саме Бермудські острови, і стаття була перейменована без жодного аргументу. Які можна наводити аргументи проти відсутності аргументів?--Анатолій (обг.) 18:18, 24 квітня 2018 (UTC)

Заміна паперових купюр на монети в Україні 2018—2020

З якого дива Вам, @Ahonc: завадила стаття. До того ж вона вже існує з 14 березня 2018. А ви тільки зараз спромоглись почати воювати чи що? Це одна із сотень подій в українській економіці, що повинна бути описана в Українській Вікіпедії. До того ж подія буде тривати 3 роки. Так у дотичних статтях про це коротко розповідається, але сам процес заміни має описуватись таки в окремій статті. --Андрій Гриценко (обговорення) 18:07, 28 квітня 2018 (UTC)

За що воювати? Я лиш на вилучення номінував.--Анатолій (обг.) 18:14, 28 квітня 2018 (UTC)
З такою ж, очевидно, метою. Тема події та статті хіба не значима, щоб її номінувати? Я також проти заміни паперових грошей, але це реалії, Анатолію. --Андрій Гриценко (обговорення) 18:18, 28 квітня 2018 (UTC)
Хто сказав, що незначима? Я ж не запропонував вилучити взагалі. Я запропонував лиш перенести до основної статті.--Анатолій (обг.) 18:31, 28 квітня 2018 (UTC)
Ну а якщо значима, то чим вона заважає, як окрема стаття? Дивна у вас позиція, Анатолій, боротися з кількістю статей в українській Вікіпедії --Андрій Гриценко (обговорення) 19:03, 28 квітня 2018 (UTC)
А про припинення карбування дрібних монет теж будете писати? А ще недавно випусти нову п'ятисотенну купюру… Про це все можна написати в одній статті. А за кількість я не борюся. Якщо треба кількість, то її можна збільшити іншим чином.--Анатолій (обг.) 21:58, 28 квітня 2018 (UTC)
Не перекручуйте, будь-ласка, Анатолій. Краще скажіть яким із семи критеріїв ВП:ВИЛ ви користувались для номінації? --Андрій Гриценко (обговорення) 05:29, 29 квітня 2018 (UTC)
Якщо це вам якось допоможе, п.3.--Анатолій (обг.) 08:12, 29 квітня 2018 (UTC)
А в чому це проявляється? Тоді виходить і стаття Гривня і т.п. має бути вилучена? Здається у вас якась упередженість? --Андрій Гриценко (обговорення) 09:25, 29 квітня 2018 (UTC)
Ви запитуєте, чи здається? Мені так не здається. Узагалі не бачу сенсу цього обговорення. Воно нічого змінити не може, стаття ж уже номінована.--Анатолій (обг.) 09:29, 29 квітня 2018 (UTC)
Дякую за розуміння. Обговорення дійсно не варте, як і номінація цієї статті --Андрій Гриценко (обговорення) 07:49, 30 квітня 2018 (UTC)