Обговорення користувача:Ahonc/Архіви/лютий 2024

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Вулиця Генерала Генадія Воробйова

Вітаю. На якій підставі змінено назву? --Helghes (обговорення) 18:58, 14 лютого 2024 (UTC)

А я ж вказав причину: це назва за текстом рішення про перейменування.--Анатолій (обг.) 19:08, 14 лютого 2024 (UTC)
Добре. Бо плутанина з ім'ям. Одні з однією н пишуть, інші з двома н. Можливо десь це прописати, бо хтось ще змінить? --Helghes (обговорення) 19:27, 14 лютого 2024 (UTC)

Перейменування без перенаправлення

Вітаю! Підкажіть: нащо вилучати Брокен Гілл (значення)? Туди ж статті та інші перенаправлення посилаютьсяСпеціальна:Посилання сюди/Брокен Гілл (значення). --Seva Seva (обговорення) 17:18, 11 лютого 2024 (UTC)

На сторінку-дизамбіг узагалі не повинні посилатися статті. Хіба у випадку шаблону {{Otheruses}}. А оце була помилка того, хто вікіфікував статтю і створював редирект.--Анатолій (обг.) 18:25, 11 лютого 2024 (UTC)
Згоден, але перенаправлення все ж мають кудись вести. А то Брокен Хілл залишилось ні тудим, ні сюдим... Перенаправив його на нову назву. --Seva Seva (обговорення) 20:51, 11 лютого 2024 (UTC)

Щодо цитат сторонніх організацій на сторінках освітніх закладів

Вітаю. Настільки доречним з формального боку є наповнення сторінок вишів цитатами з документації сторонніх організацій, які за статутом не мають жодного стосунку до даного вишу? Адже відомчі архіви зберігаються 75 років, можуть включати сотні тис. документів, і якщо почати обліплювати сторінки вишів цитатами з цієї документації із застосуванням шаблону цитування, то сторінки вишів перетворяться на крикливу дошку оголошень. Ось свіжий приклад: велика цитата з застосуванням шаблону {{text}}, яку анонімний користувач вже місяць як повісив на сторінку НМАУ, і до якої цілий місяць нікому немає діла (ред. № 41402795). Це цитата з документації сторонньої організації (УІПН), яка не має музичного профілю, не має співробітників-музикознавців, не має співробітників-музикантів, не є Міністерством освіти, не є органом виконавчої влади, в статуті якої ніде немає жодних підстав вважати, що вона якимось чином вповноважена розпоряжатися долею мистецьких вишів. УІПН має ще менше відношення до НМАУ, ніж міський водоканал, київські електромережі чи КМДА, але ж ми не обліплюємо сторінки мистецьких вишів документацією водоканалу, і тим паче не повинні обліплювати їх цитатами з документації інших сторонніх установ. З повагою, Ostap Khanko (обговорення) 08:28, 3 лютого 2024 (UTC)

А я тут до чого? Якщо не подобається, приберіть.--Анатолій (обг.) 19:05, 3 лютого 2024 (UTC)
Зробив, як Ви порадили.
Не підкажете, де можна представити на обговорення спільноти ідею обмежити довільне застосування цитатних шаблонів у вікіпедійних статтях? Просто створити якесь загальне правило, однакове для всіх, в якому було б сказано, що в таких-то випадках застосування шаблонів Text і Цитата — недоцільне. Ось наприклад: це ж очевидна річ, що цитувати на сторінці однієї установи думки про неї будь-яких сторонніх організацій — це явне зловживання, з метою провернути увагу до свого тексту, або з метою надати вагомості якимсь маргінальним висловлюванням. Потім сторінки творчих персоналій, надто тих, хто помер 100 і більше років тому. Ну мало що там про них сказала якась теперішня стороння особа чи установа, — якщо хочете це повідомити, пішіть переказ тексту своїми словами, не виділяючи шаблоном. Потім власні висловлювання творчих людей: якщо людина, скажімо, лише малювала картини чи писала музику, навіщо обліплювати її сторінку 20+ текстовими цитатами, — це нефункціональне використання простору сторінки, який ліпше заповнити зображеннями картин чи списком музичних треків. Визначити якийсь ліміт для сторінок представників нетекстових професій, — скажімо, на сторінці має бути не більше 1—2 цитат власних слів художника, решта місця для його творів. А для нестримно бажаючих щось цитувати є Вікіцитати. --Ostap Khanko (обговорення) 10:03, 4 лютого 2024 (UTC)
Вікіпедія:Кнайпа (політики).--Анатолій (обг.) 22:27, 5 лютого 2024 (UTC)
Дякую. --Ostap Khanko (обговорення) 07:34, 6 лютого 2024 (UTC)

Вікімарафон 2024 — відсвяткуймо 20 років української Вікіпедії разом

Наприкінці січня українська Вікіпедія відзначає своє 20-річчя: два десятиліття спільного росту, наповнення знаннями та розвитком. Ви долучалися до щорічного Вікімарафону з нагоди дня народження української Вікіпедії в минулі роки — тож запрошуємо долучитися і цього року, якщо маєте таку можливість.

Вікімарафон 2024 триває з 26 січня до 4 лютого. Запрошуємо долучитися до створення статей у межах цьогорічної кампанії та отримати сувеніри з символікою Вікіпедії від громадської організації «Вікімедіа Україна»! Для цього потрібно створити хоча б одну статтю українською мовою та додати на сторінку обговорення шаблон {{Вікімарафон 2024}}. Для отримання сувенірів поштою слід записатись на сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2024/Учасники та учасниці .

Долучитися можна як онлайн, так і прийшовши на одну із офлайн-зустрічей. Цього року заходи Вікімарафону проходять у багатьох містах України та за кордоном. Повний список зустрічей організатори публікують на сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2024/Вікізустрічі.

Детальну інформацію та умови кампанії ви можете подивитись на її сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2024.

Ви також можете долучитися до відзначення 20-річчя вікіспільнотою, де можна буде разом обмінятися спогадами й історіями: реєстрація в анкеті

  • Вівторок 30 січня о 18:00, онлайн
  • Субота 3 лютого о 13:00, офлайн у Києві

Від імені організаційної команди Вікімарафону — NickK (обг.) 15:14, 27 січня 2024 (UTC)

@NickK: ВИ дезінформували людей. Ті зустрічі, про які написано вище, не були присвячені Вікімарафону, хоча частина людей вважали, що вони будуть якраз марафонним, натомість прийшло, поговорили і пішли… А де марафон? До 20-річчя можна було якось солідніше організувати.--Анатолій (обг.) 23:08, 6 лютого 2024 (UTC)
@Ahonc: Щодо першого — я ж прямо написав, що ці зустрічі присвячені 20-річчю, а не марафону. Можеш перечитати, що там написано: марафон, а також можете долучитися до зустрічей до 20-річчя. Якщо люди не читають, що там написано — то мені важко з цим щось зробити. Щодо соліднішої організації — можеш наступного разу долучитися до оргкомітету ). Або інакше: розкажи, що ти пропонував би змінити в марафоні на наступні роки. Принаймні відсутність національного святкування була свідомою, бо в умовах воєнного стану пишний бенкет навряд чи був би добре сприйнятий людьми. Якщо були якісь інші проблеми — хоча б поясни, що було не так, а якщо можеш, і підкажи, як зробити краще — NickK (обг.) 23:18, 6 лютого 2024 (UTC)
І на сторінці Вікімарафону святкування 20-річчя є в переліку зустрічей. Тож цілком логічно було думати, що 20-річчя святкуватимуть написанням статей. Я не казав нічого про банкет. Вікімарафон — це ж захід, на якому статті пишуть. Нащо я брав із собою ноутбук, якщо він мені не знадобився там?--Анатолій (обг.) 23:26, 6 лютого 2024 (UTC)
@Ahonc: Не знаю, навіщо ти брав з собою ноутбук. Я не бачу, де повідомлялося, що 3 лютого о 13:00 в Києві буде Вікімарафон, там було написано, що це буде святкування. На сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2024/Вікізустрічі зустрічі 3 лютого в Києві немає й не було. З реєстраційної форми, на яку стоїть посилання вище, також досить очевидно, що там не буде написання статей. Можливо, ти щось не так зрозумів, але не знайшов повідомлення, яке обіцяло б, що 3 лютого в Києві писатимуть статті. (Ну й, звісно, я не організовував фізичної зустрічі в Києві).
Чи маєш якісь ще зауваження, окрім згаданого? — NickK (обг.) 00:50, 7 лютого 2024 (UTC)
З реєстраційної форми, дякую, усе було зрозуміло. Анатолійдякую Вам та усім , хто приходить! --Svit2day (обговорення) 07:28, 7 лютого 2024 (UTC)
Ну якось далеко не всім було очевидно. Я ще у вівторок на вікізустрічі у Бейса спитав, чи обов'язково в суботу ноутбук брати, на що він відповів, що якщо мені зручно писати статті з телефона, то можна і не брати.--Анатолій (обг.) 17:37, 7 лютого 2024 (UTC)
Цікаво, звідки @Base: це взяв. Здається, він не входить до жодної з груп Вікімарафону, тож навряд чи він був краще поінформований, ніж ти. (І принагідно цікава його думка про те, що пішло не так з оголошенням) — NickK (обг.) 01:22, 8 лютого 2024 (UTC)

Проспект Повітряних сил України

Вітаю. Підстави перейменування?Helghes (обговорення) 07:03, 23 лютого 2024 (UTC)

Ні.--Анатолій (обг.) 21:00, 23 лютого 2024 (UTC)

Європа Парк Штадіон чи Ойропа-Парк-Штадіон ?

Вітаю. Ви перейменували сторінку Європа Парк Штадіон на Ойропа-Парк-Штадіон (Ваш коментар: правильна транслітерація). Можливо це правильна транслітерація, але у вікіпедії є стаття Європа. Мені здається що якщо ми використовуємо слово Європа у назві Європа-Парк-Штадіон, то посилання на транслітерацію не є доцільним у цьому випадку, і ми повинні писати Європа-Парк-Штадіон. Web-wiki-warrior (обговорення) 09:12, 20 лютого 2024 (UTC)

А чому Штадіон вас не бентежить? Стаття Стадіон теж є. Виглядає дуже дивно: одне слово перекладати, а інше транслітерувати.--Анатолій (обг.) 19:58, 20 лютого 2024 (UTC)
Стосовно штадіон теж є питання ... якщо працювати тільки з транслітерацією (стосовно Ойропа), тоді треба перейменувати усі статті де використовується слово Європа. Web-wiki-warrior (обговорення) 22:18, 20 лютого 2024 (UTC)
В назвах стадіонів? Так.--Анатолій (обг.) 22:21, 20 лютого 2024 (UTC)
Не розумію чому тоді тільки у назвах стадіонів? Якщо перейменовувати, тоді усі статті де використовується слово Європа, наприклад Європа-Парк. Стосовно транслітераціі є проблема ... якщо перекладати з німецької - вона одна, якщо наприклад з англійської - вона інша. Web-wiki-warrior (обговорення) 22:49, 20 лютого 2024 (UTC)
Ну тут назва німецька, то чому не з німецької?--Анатолій (обг.) 22:53, 20 лютого 2024 (UTC)
І давайте вже обговорювати тут, щоб не було у двох місцях.--Анатолій (обг.) 22:56, 20 лютого 2024 (UTC)
Стосовно назви стадіону ... німецькою він має назву "Europa-Park Stadion". Це автори німецькомовної вікіпедії додали ще один дефіс. Назву "Europa-Park Stadion" можна перекласти як "Стадіон Європа-Парк". Web-wiki-warrior (обговорення) 23:09, 20 лютого 2024 (UTC)
І що? Там узагалі там в оригіналі дефісів нема.
Але в нашої мови свої правила, в них свої. У такому випадку це родове означення і назва, тож назва статті буде Європа-Парк (стадіон)--Анатолій (обг.) 23:10, 20 лютого 2024 (UTC)
Як дефісів нема? У німецькій вікіпедії стоїть - Власний правопис: "Europa-Park Stadion".
Європа-парк (стадіон) на мою думку не варіант перекладу.
На мою думку "Європа-Парк-Штадіон" можна використовувати, але у цьому випадку потрібна точка зору як мінімум ще одного користувача. Web-wiki-warrior (обговорення) 23:19, 20 лютого 2024 (UTC)
Вивіску на фото бачите? Де там дефіси? Але знову ж таки, це не має значення. В українській мові притаманно писати дефіси в таких випадках.--Анатолій (обг.) 23:20, 20 лютого 2024 (UTC)
На фото у словах EUROPA та PARK кожна буква велика, але це на мою думку не відповідає коректному написанню за правилами граматики (Europa та Park). На вебсайті «СК Фрайбург» бачу таке використання: EUROPA-PARK STADION. Web-wiki-warrior (обговорення) 23:25, 20 лютого 2024 (UTC)

То це як розуміти ? Вікі заснована в 2004 чи 2003 ? Обясніть мені !

Вікі вже існує з 2004 чи 3 року дайте знати .

--176.105.222.202 13:50, 6 лютого 2024 (UTC)

Сам сайт створений наприкінці 2003 року, але тоді була тільки головна сторінка, а перша стаття — 30 січня 2004 року.--Анатолій (обг.) 21:02, 6 лютого 2024 (UTC)
Головна сторінка була створена коли? --Svit2day (обговорення) 07:30, 7 лютого 2024 (UTC)
Так ви можете самі в історії подивитись: у грудні 2003 [1].--Анатолій (обг.) 17:34, 7 лютого 2024 (UTC)
02:45, 27 грудня 2003
перша спроба створити «головну сторінку»
та Головна сторінка була створена ... 27 грудня 2003
Так ? --Svit2day (обговорення) 18:57, 7 лютого 2024 (UTC)
Ага.--Анатолій (обг.) 18:58, 7 лютого 2024 (UTC)
== Чизбургер для вас! ==
--Svit2day (обговорення) 19:24, 7 лютого 2024 (UTC)
Дякую == Чизбургер для вас! == --Svit2day (обговорення) 19:25, 7 лютого 2024 (UTC)

Будь ласка, додавайте нові теми зверху. Додати…