Обговорення користувача:Bechamel/Архів 1

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Мова

Вітаю! Побачив Ваш внесок у російську вікіпедію і дуже здивувався. Чому Ви не пишете в українську вікі, адже Ваша рідна мова - українська??--Krystofer (обговорення) 18:47, 14 березня 2012 (UTC)

  • Доброго дня, - чекаю, поки українська вікі подорослішає... Напевно Ви розумієте, про що я... Я був дуже здивований, коли зрозумів, що російська вікі набагато нейтральніша і менш ангажована ніж укрвікі. Але прогрес в укрвікі є, колись напевно буду писати і для укрвікі. Нехай щастить. Bechamel (обговорення) 09:37, 15 березня 2012 (UTC)
    Вибачте, що втручаюся, але ж дивіться: якщо всі будуть сидіти і чекати коли укрвікі подорослішає - вона не подорослішає ніколи. І навпаки, чим більше людей зробить тут свій внесок, тим швидше вона "подорослішає". Не знаю чому Ви здивувалися, що росвікі якісніша за укрвікі, це ж очевидно, адже там більше користувачів. Так само й англвікі якісніша за росвікі, адже там ще більше користувачів. Якби Ви той свій величезний внесок в росвікі та зробили б в укрвікі - то, й настільки б укрвікі стала б якіснішою, "дорослішою".--Leonst (обговорення) 15:53, 15 березня 2012 (UTC)
    Не згоден майже по всіх пунтках. 1. Англ-вікі насправді якісно гірша за російську - велика кількість адмінів підлітків перетворює проект англвікі іноді на посміховисько. Рівнятись потрібно на німецький розділ. 2. Кількість людей напряму не впливає на якість проекту, - укрвікі має пройти обов'язковий етап, коли створиться ядро і укрвікісуспільство домовиться про базові моменти - тоді внесок не треба буде захищати від дитячих хвороб. Головне, це крітерії, що є якісним контентом - поки що це моя головна претензія до укрвікі. Цей процес дійсно в укрвікі йде - це дуже добре. 3. Мій внесок в рувікі обов'язково перетече в укрвікі - мови схожі, я або сам колись перенесу, або інші користувачі (до речі іноді спостерігаю) перенесуть, або колись в укрвікі зроблять якісний транслятор ru-ua. Це річ про яку я часто думаю - голандці, іспанці, португальці користуються цим, тому що мови схожі з англійською і німецькою і легко робити ботозаливки. Але на разі не на часі переносити з ru до ua - перетовчуть і украдміни нічого не зроблять, або проблема в їх кількості або в якості - чесно не знаю чому але на жаль поки що так. Не хочу щоби вода пішла у пісок. Я чекаю, але роблю внесок у проект. Поки що мені в рувікі цікавіше ніж в укрвікі - я не знаю чому. Справді. Я певною мірою егоїст - я не хочу себе змушувати робити те, що мені не цікаво. Що здається звинувачень (яких не було але як раз після таких моїх слів їм на часі тут з'явитись), що українець хлюпає воду на млин москалів - мені це по-барабану, хто розуміє, що таке вікі, той так ніколи не подумає. На разі - отаке. Bechamel (обговорення) 19:08, 15 березня 2012 (UTC)
    Шановний Bechamel, категорично не погоджуюсь за всіма пунктами і всіма додатковими твердженнями, але, я так зрозумів, подальша дискусія буде цілком безрезультатною. Це сумно і смішно водночас, наприклад, от нас тільки що перегнали в'єтнамці, які масово заливають статті з голандської вікіпедії - це "тому що мови схожі"; десь так як португальська й німецька. Особливо сподобалося "перетовчуть", своїми брудними лапами, напевне) І сумно, і смішно.--Leonst (обговорення) 19:34, 15 березня 2012 (UTC)
    В усьому меньшовартість і підозри. Сумно і не смішно. Bechamel (обговорення) 19:43, 15 березня 2012 (UTC)
    От саме це, "меншовартість" я мав на увазі, але не хотів Вас ображати. Що сумно то так, але ж погодьтеся, такі лінгвістичні казуси - це доволі смішно. Або те що англвікі є гіршою за російську) А до речі, просто цікаво, в чому ж "підозри", з мого боку?--Leonst (обговорення) 20:05, 15 березня 2012 (UTC)
    "своїми брудними лапами, напевне" - це не рівень адміністратора Вікіпедії. P.S. Які "лінгвістичні казуси" Вас розсмішили? Ви не знаєте звідки заливають голандці? Або португальці? P.P.S. У В'єтнамі 90 млн людей і більшість з них молодь, - в укрвікі краще піднімати якість, а не кількість... Мої побажання укрвікі - менше політики, менше образ на всіх крім себе, - а більше якісного контенту, який оснований не на книжках українських докторів і кандидатів наук - які вважаються чомусь авторітетними і нейтральними by default. Bechamel (обговорення) 09:04, 16 березня 2012 (UTC)
    Так, Ви цілком праві. Приношу свої вибачення, за свою негідну поведінку. Ласкаво просимо в укрвікі!--Leonst (обговорення) 17:04, 16 березня 2012 (UTC)
    Доброго здоров'я. Укр-вікі така ж, або більш нейтральна, і думаю менш заангажована, ніж Ру-вікі. Щоб переконатися, достатньо почитати обговорення різних вікіпедій на українській кнайпі та на російському форумі. Особливо там багато бруду щодо укр-вікі, начебто то кодло націоналістів, які «убівают нєвінних младєнев». Мені здаться, що Ви правильно і щиро написали щодо того що не знаєте чому пишете до Ру-вікі. Якщо Вас не переймає тотальна росифікація українців, то хоч свої статті перекладіть з ру-вікі. Вода ніколи не йде в пісок, з неї ростуть ліси...--Krystofer (обговорення) 11:11, 16 березня 2012 (UTC)
    Щодо того що хтось буде «перетовчувати» Ваші статті, обіцяю слідкувати за ними особисто і всіляко сприяти.--Krystofer (обговорення) 14:59, 16 березня 2012 (UTC)
    Ви праві - якась дурна розмова вийшла. Вклад буду потроху переносити - слідкувати за ним не потрібно. Мене дійсно не переймає "тотальна русіфікація" і я впевнений, що більшість російськомовних українців залишаються саме українцями - проблема не у мові. Хочу Вас запевнити, що ядро рувікі - адміни, "поводящие итоги" та патрульні - це зовсім інакша публіка, і я ніколи від них не чув щось на кшалт «убівают нєвінних младєнцев». А пересічні відвідувачі - різне буває, як напевно і в укрвікі. Bechamel (обговорення) 15:35, 16 березня 2012 (UTC)
    Дуже дякую за розуміння! Напевне адмін-корпус рос-вікі кращий, ніж в укр-вікі, але атмосфера загалом, з мого досвіду, трохи більш напружена. Я був арбітром укр-вікі попереднього скликання. В нас, дуже мало справ на розгляд, і дуже мало конфліктів загалом.--Krystofer (обговорення) 16:27, 16 березня 2012 (UTC)
  • Вітаю! То як, коли почнете переносити вклад? ;) --Krystofer (обговорення) 00:59, 10 квітня 2012 (UTC)

Шаблон:Пам'ятки Венеції

Вітаю! Цей шаблон значною мірою дублює Шаблон:Венеція. Може якось обійтись одним? Бажаю успіхів!--Rar (обговорення) 10:56, 14 травня 2012 (UTC)

Можна зробити 2 вкладені - один за категоріями об'єктів інший за районами. Кожен підхід має переваги і недоліки.--Rar (обговорення) 11:01, 14 травня 2012 (UTC)
  • Я вважаю, що Шаблон:Пам'ятки Венеції більш зручний. Якщо Ви турист, і оглядаєте пам'ятки у Венеції, то знаходячись на острові Дорсодуро Ви природньо будете оглядати пам'ятки саме на цьому острові, а потім на іншому острові. Якщо Ви знайомитесь з пам'ятками за допомогую інтернету и Вікіпедії, то шаблон Шаблон:Пам'ятки Венеції також більш зручний, тому що наприклад храми поділені на п'ять частин (сгруповані по островам). Якщо цього групування не було, то через чисельність пам'яток на 1 м2 у Венеції Вам треба було б проглядати алфавітний перелік з більше ніж 80 храмів. Тому пропоную виставити шаблон Шаблон:Венеція на видалення. Bechamel (обговорення) 14:36, 14 травня 2012 (UTC)
Я ж авансом погодився, що Ваш шаблон має свої переваги. Але коли хтось хоче швидко перейти до сторінки конкретного храму, а не знає на якому він острові, то йому один алфавітний список буде корисніший. У будь-якому разі все це не дуже принципово, просто підправляючи вікіфікацію помітив дублювання, вирішив поділитися :). --Rar (обговорення) 09:05, 15 травня 2012 (UTC)

Запрошення

--Krupski Oleg (обговорення) 16:20, 12 березня 2013 (UTC)

Запрошення на Вікімарафон 2017

Вітаю! 30 січня Українській Вікіпедії виповниться 13 років. Запрошуємо долучитися до Вікімарафону, який відбудеться 28—30 січня 2017 — це гарна нагода створити нову статтю разом із сотнями інших користувачів. Охочі учасники акції зможуть отримати невеличкі сувеніри.--Сергій1992 (обговорення) 18:45, 26 січня 2017 (UTC)

Попередження

Без образ, але Вам теж попередження, про недопустимість війни редагувань. Ви 7 разів скасовували одну і ту саму зміну при дозволеному порозі толерантності у 3 скасуваннях/відкотах, це теж конструктиву не додавало. — Alex Khimich 20:16, 5 квітня 2019 (UTC)

  • Вибачте, Mia Culpa. Свідомо йшов на конфлікт який розпочав не я - адже опоненти скасовували аргументовані мною правки, не надавали своїх коментарів, ігнорували запрошення розпочати діалог на СО. Просто скасовували правки по черзі. Неприємно шокований атмосферою і практикою в укр.вікі. Bechamel (обговорення) 20:20, 5 квітня 2019 (UTC)

автопереклад

будь-ласка не використовуйте його. він темний і Вас (персональний випад приховано). Дякую --Л. Панасюк (обговорення) 20:59, 5 квітня 2019 (UTC)

шановний російський єврей - шалом. Ви щойно довели що ні в зуб ногою в українській мові. Мама Зеленського ніяк не може бути євреєм. Вона єврейка. Ваша сторінка заведена для блокувань за попередження? (персональний випад приховано)? --Л. Панасюк (обговорення) 21:20, 5 квітня 2019 (UTC)
Пяте; ізраїдьска; українстка; іудаїзму - це ж ваше? --Л. Панасюк (обговорення) 21:22, 5 квітня 2019 (UTC)
підстві; саме Зеленський (а не його матір) єврей. мати Зеленського єврейка, але бітько ні --Л. Панасюк (обговорення) 21:25, 5 квітня 2019 (UTC) Бітько? ніт
Редагував з мобільного, "д" і "л", - "т" і "ь" знаходяться поряд на клавіатурі. Що не так з "іудаїзм"? Bechamel (обговорення) 21:28, 5 квітня 2019 (UTC)
загальновживано юдаїзм. мова побудована по принципу голосний-приголосний.іу не вкладається. юдаїзм 😁 --Л. Панасюк (обговорення) 21:33, 5 квітня 2019 (UTC)
Пройдіть за посиланням іудаїзм і подивіться, яке там друге слово (+ посилання[1] на словник в 11 томів). Що скажете? По клавіатурі Ви також щось нічого не коментували... Визнаєте що Ви брехун? Що прийшли на СО користувача познущатися, а Вам надавали по щоках? Bechamel (обговорення) 21:43, 5 квітня 2019 (UTC)
наведіть посилання про клавіатуру і надавали по щоках (до речі - це також калька з російської). І де ви надавали по щеках? --Л. Панасюк (обговорення) 21:47, 5 квітня 2019 (UTC) И чем батюшка? Ушами?
З іудаїзмом з'ясували? В словник зазирнули? Що Вам не ясно з клавіатурою? - подивіться на свою. "ізраї[д][л]ська" - так зрозуміло? Літери д і л розташовані поряд. Коли пишеш з мобільного таке трапляється. Чого Ви взагалі до мене припхалися? Я вже зрозумів, що Ви до чогось хочете вчепитись. Bechamel (обговорення) 21:54, 5 квітня 2019 (UTC)
тобто особисто до вас пхатися не треба? Але особисто вам пхатися дозволено і треба? --Л. Панасюк (обговорення) 22:02, 5 квітня 2019 (UTC)
щодо клавіатури - у мене словацька розкладка; українську пальці пам' ятають --Л. Панасюк (обговорення) 22:05, 5 квітня 2019 (UTC)
Це Ви прийшли до мене на сторінку, почали ображати - чому? Нібито з'ясували, що ніякого "автоперекладача" не було, а слово "іудаїзм" у словнику стоїть на першому місці. Що Вам ще від мене потрібно? Bechamel (обговорення) 22:09, 5 квітня 2019 (UTC)
добраніч шановний--Л. Панасюк (обговорення) 22:16, 5 квітня 2019 (UTC)

Примітки

СО

Вітаю. Сторінка обговорення користувача є особистим простором. Тому користувачеві самому вирішувати, чиї дописи там зберігати, а чиї відкидувати. Згідно ВП:Швидкий відкіт він має право його застосовувати в особистому просторі. Щодо "навести причини, які могли б призвести до блокування", то це війна редагувань, за яку б вас та Паруса повинні були б заблокувати на 2 години аби заспокоїлись. Ну і на Вашій СО детально рощписані Ваші порушення. Сподіваюся на розуміння--DiMon2711 12:28, 9 квітня 2019 (UTC)

  • Що стосується війни редагувань - то це перша моя війна редагувань за 10 років і 500 статей у проекті. І вдався я до неї тільки тому, що проти мене вели узгоджені дії кілька користувачів. Я намагався привернути увагу адмінів - увагу привернув, але все одно вони перемогли. Шокований атмосферою в цьому мовному розділі. Bechamel (обговорення) 13:16, 9 квітня 2019 (UTC)

Продовження дискусії навколо статті про Володимира Зеленського

Вітаю, колего! Може, Вас зацікавить це обговорення. З повагою — Гармонический Мир (обговорення) 15:31, 16 квітня 2019 (UTC)

  • Вітаю. Я не бачу перспективи, привести статтю до нейтрального стану, коли більшість адмінів ненейтральні. Я не є симпатиком Зеленського, мене (лайка вилучена) атмосфера у проекті, коли розставляють "переважно російськомовгний", "єврей", а адміни і патрульні не тільки дозволяють ці дії, але й приймають у таких діях активну участь. Проблема зовсім не в персоналії Зеленського, проблема в існуючий більшості мовно- і національно- схиблених в Український Вікіпедії. Я не знаю, що з цим робити. Саме з цієї причини я колись обрав для себе саме російський розділ (там так само є схожі проблеми, є постійні намагання розставити "єврей" та таке інше - але завжди адмінкорпус з цим справляється). Ситуація в Українській Вікі погіршується, в мене немає ніякого бажання псувати собі нерви, дивлячись як (образа вилучена) порушують правила за повної бездії адмінкорпусу. На жаль україномовний розділ перетворються на гірший варіант російськомовного. Bechamel (обговорення) 19:11, 16 квітня 2019 (UTC)
  • Ще одне неприємне відкриття - в українському мовному розділі превалює більшість, а не аргументи. Нейтральною вважається "доконфліктна" версія статті - це логічний нонсенс - але це нормальна практика і ні в кого тут не викликає подиву. Далі, користувачі спокійно і зухвало видаляють з своїх сторінок попередження у порушеннях правил - як адміни можуть ефективно працювати у таких умовах? Я не хочу працювати і перебувати в такому середовищі. І Вам раджу - я бачу Ви приємна розумна людина - не витрачайте час і нерви - нехай розписують в енциклопедії хто єврей і якою мовою послуговується. Нормальним людям це нецікаво. Я дивитися навіть на це неподобство не можу. Яка (лайка вилучена) Європа? Більшості (образа вилучена). Bechamel (обговорення) 19:22, 16 квітня 2019 (UTC)

Попередження ВП:Е та ВП:НО

Доброго дня! Причина: порушення ВП:Е та ВП:НО п.1 ред. № 24832040 ред. № 24919287. Називати так внесок користувачів, який б він не був, і користувачів не є етично і правильно. Ви могли це назвати різними словами, наприклад, "неправильно". Я розумію, що Ви відстоюєте свою точку зору, але будь-ласка спілкуйтеся за нормами етикету. --『  』 Обг. 15:01, 28 квітня 2019 (UTC)

  • Доброго дня! Я зрозумів, що якщо якійсь користувач ображається, коли його дії порівнюють з діями і підходами ідеологій середини минулого сторіччя - це порушує етикет. ОК. А от наприклад така правка на моїй сторінці хіба нічого не порушує? Це нормально, пане адміністраторе? І це не можна порівнювати з нацизмом? Точно? Я взагалі, можу надати прикладів таких образ у мою адресу цілий вагон, впевнений, що адміни їх бачили і ніяк не реагували. А тут чітка і миттєва реакція... Напевно це місцеві особливості. Потрохи вчуся. Bechamel (обговорення) 15:31, 28 квітня 2019 (UTC)
    Порушує ВП:Е. Особливо останнє речення. Ні не можна нікого ні з чим порівнювати, обговорення повинно бути щодо об'єкту статті. Для усього іншого є запити.
    Відповідно до ВП:Е: «Інші користувачі не бачать Вас та не знають нічого про Ваш настрій. Іронія не є завжди очевидною, та написаний текст може видаватись грубим. Добирайте слова обережно — інші користувачі можуть думати не те, що Ви маєте на увазі.». А отже таке порівняння в обговорені чи редагування статті не призведе до конструктивної розмови, а лише підкине дров до полум'я.
    Відповідно до ВП:НО п.2: «Загальні негативні оцінки внеску даного користувача у Вікіпедію («він — троль», «вона — поганий редактор» тощо), що не супроводжуються розгорнутою аргументацією (аналізом значної кількості конкретних виправлень тощо).» Такого аналізу я не бачу, і місце аналізу на запитах.
    Щодо п.1: то будь-які слова, що принижують гідність користувачів зайві і не принесуть конструктиву. Тобто "нацистський" це не є нейтральне слово, вона у будь-якому випадку принизить гідність користувача.
    Я не знаю скільки адмінів це бачило, але цей бруд мені не подобається. --『  』 Обг. 16:18, 28 квітня 2019 (UTC)