Обговорення користувача:Renvoy/Архів/2017

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Пропозиція

NV вітаю! можливо вас зацікавить Вікіпедія:Проект:Тематичний тиждень/Пропозиції/Тиждень Української діаспори.--Yasnodark (обговорення) 14:29, 15 липня 2017 (UTC)


NV Чому ви викинули опис з теми Бірки. В чому полягає порушення авторських прав?

Добра стаття

Доброго дня. Пане NV, я тільки хотів нагадати, що Ви маєте право проголосувати "за" свою статтю. Це не забороняється правилами. З повагою, --SW (обговорення) 21:04, 4 серпня 2017 (UTC)

Привітання та інше

Доброго дня NV! Хочу привітати вас з прийдешніми Днем Прапора та Днем Незалежності і хай буде з нами сила! До речі, не хочете трохи перемкнути фокус уваги і у зв`язку з початком Універсіади написати про якісь види спорту на цих змаганнях в рамках Неолімпіади?--Yasnodark (обговорення) 14:51, 20 серпня 2017 (UTC)

  1. Вітаю, пане @Yasnodark:! На привітання відповідаю взаємністю. Щодо тижня неолімпійських видів спорту ще подумаю. Зазвичай пишу на теми, які мені цікаві або в яких розуміюся. Спорт штука цікава, проте знайшов у Вікіпедії диру і намагаюсь її залатати. Якщо приєднаюсь, дам знати :)

NV вітаю, вже розпочалася реєстрація щодо участі у місячнику фантастичної літератури, що стартує у вересні, для участі в тематичнику запрошую зареєструватися на сторінці.--Yasnodark (обговорення) 12:47, 28 серпня 2017 (UTC)

NV вітаю, сподіваюся, що ви ще повернетеся до місячника та оберете якісь з цих статей про літературні фантастичні твори:
Вітаю! Дякую за статтю про видатного редактора та помітного фантаста Шмідта, проте сподіваюсь на доповнення статті, бо обсяг саме цієї статті явно недостатній.--Yasnodark (обговорення) 13:29, 23 жовтня 2017 (UTC)

(Не)добра стаття

Доброго ранку. В номінації статті Боярський Михайло Сергійович на добру Ви написали:

Те, що стаття написана на Вашу суб'єктивну думку, добре, ще не означає, що спільнота так вважає. Будь ласка, ознайомтесь із правилами подання номінацій на "добру" статтю

.

Так от, щоб мене надалі не критикували, поясню: я, перед тим, як номінувати статтю, ознайомився з правилами, прочитав статтю, але я така людина, що може бути, що я чогось випадково не помітив, я не заперечую. І будь ласка, старайтесь користуватись підписом. --Володимир Ганджук 08:25, 31 жовтня 2017 (UTC)

Вікіпошта

Доброго дня! Активуйте, будь ласка, вікіпошту у налаштуваннях. Маю для Вас приємну новину — сувенір за участь у темтижні. Необхідна інформація для пересилки. Дякую!--AnnaKhrobolova (WMUA) (обговорення) 19:26, 19 листопада 2017 (UTC)

Вітаю, @AnnaKhrobolova (WMUA):, ніби електронну пошту активував, будьте ласкаві, перевірте.--NV (обговорення) 19:52, 19 листопада 2017 (UTC)
NV вітаю з почесним 4-м місцем в Діаспоріані.--Yasnodark (обговорення) 12:47, 23 листопада 2017 (UTC)

Місячник фантастики

@Yasnodark: Дякую) Ще би місячник фантастичних творів закінчити. Маю на увазі ще декілька улюблених письменників-фантастів.--NV (обговорення) 13:01, 23 листопада 2017 (UTC)
@NV: сподіваюсь, проте мені імпонувало б більше, якби ви приділи увагу романам, а не авторам. Наприклад
  • «Останній день творіння»,
  • Останні діти Шевенборна,
  • «Хмара (роман)»
  • «Море та літо»
  • «Майклмас»
  • «Гаряча лінія Змійоносця» чи іншим згаданим вище, бо це може посприяти перекладу цих помітних творів українською, або якщо ви віддаєте перевагу прочитаним творам то є інший список творів якісної фантастики, неперекладеної українською, проте присутньою у ненадто відомих перекладах російською, — оберіть одну з найвищих позицій цього списку, а якщо сподобається — можна і надалі спускатися додолу за списком. Повірте ці книги, достойні прочитання, хоча про більшість з них ви можливо і не чули, підбиралися не розпіарені. Тож дуже раджу, як буде час, на жаль ворожою мовою. Бо нашою не перекладалися. Можливо прочитання надихне на створення статтті про якийсь з цих романів, що зможе пришвидшити переклад творів, бо видавці укрвікі читають. І з спойлерами проблем нема, бо є можливість ознайомитись з текстом доступною мовою. Та вибір завжди за вами, моя справа - запропонувати.--Yasnodark (обговорення) 13:15, 23 листопада 2017 (UTC)
Дякую за доповнення Шмідта і створення статті Німецька премія фентезі, проте , я сподіваюсь, що розумієте, що її треба дуже сутттєво доповнити, вимоги до статей про премії ми вже обговорювали на цій сторінці. Раніше не звертав увагу, ось вдалий приклад офомлення бібліографій у статтях про письменників, тобто назва творів українською та мовою оригіналу. З повагою.--Yasnodark (обговорення) 15:17, 23 листопада 2017 (UTC)
@Yasnodark: Стаття в процесі. Вчора не мав достятньо часу. Keep calm--NV (обговорення) 15:25, 23 листопада 2017 (UTC)
Я не це і сподівався та раджу ставити шаблон "в роботі", що уникати питань від мене чи проблем від інших.
Зараз побачив "Зоряний міст", згодом варто навести у статті назви творів не лише мовою оригіналу а й українською. Та й номінантів премії - я теж колись бачив.--Yasnodark (обговорення) 15:30, 23 листопада 2017 (UTC)
Пане @Yasnodark:, дуже вас прошу не влізати у редагування сторінок, коли там кипить робота, конфлікт редагувань і т.п.(Ви ж самі попросили встановити шаблон). Дякую.--NV (обговорення) 16:24, 23 листопада 2017 (UTC)
Ну, якщо кипить ), то добре. А щоб уникнути конфліктів, я завжди використовую попередній перегляд та відкриваю у сусідній вкладці ту ж сторінку і зберігаю там. З повагою і вибаченнями.--Yasnodark (обговорення) 16:29, 23 листопада 2017 (UTC)
NV, вітаю знову! Планую поступово провести анкетування серед шанувальників фантастики з метою визначення найкращих фантастичних романів на думку вікіпедистів. Хотілося, щоб у вільний час ви також подумали і поступово створили (якщо подобається ідея) список з 50 найкращих жанрових романів різних авторів незалежно від мови творів (бажано: 1 автор - 1 роман), особисто прочитаних вами. До списку можна включати усі романи, що містять фантастичні елементи — науково-фантастичні, фентезійні та казково-фантастичні, фантастико-жахливі та містичні, альтернативно-історичні тощо. Місце роману у списку має відповідати якості твору та вашому враженню, отриманного від нього. 1-й роман у списку буде оцінено у 50 балів, останній - в 1 бал. А коли назбирається достатньо анкетантів - зсумуємо кількість балів і отримаємо список з 100 найкращих романів. Сподіваюсь на вашу згоду і що у вас назбирається 50 прочитаних романів та знайдеться час та бажання.---Yasnodark (обговорення) 14:10, 2 грудня 2017 (UTC)
Пропоную у випадку згоди наступний приклад оформлення переліку:
  1. Джон Браннер «Драматурги Єну» (англ. «The Dramaturges of Yan», 1971) http://coollib.net/b/101032/read
  2. Петер Жолдош «Надзавдання» (англ. «A Feladat», 1971), http://coollib.net/b/175527/read
  3. Роберт Сілвеберг «Ми — мародери» (англ. «We, the Marauders», 1958), http://royallib.com/read/silverberg_robert/prisheltsi_s_zemli.html#0

.--Yasnodark (обговорення) 14:10, 2 грудня 2017 (UTC)

@Yasnodark: Вже йду в свою міні-бібліотеку переглядати книги )--NV (обговорення) 19:44, 2 грудня 2017 (UTC)
NV хотів спитати, чи просувається процес по створенню вашого варіанту списку. Перегляд дав результат?--Yasnodark (обговорення) 17:38, 6 грудня 2017 (UTC)
Вітаю, @Yasnodark:! Перегляд дав результат. Думаю на вихідних сформую остаточний вигляд. До речі, куди його Вам надіслати?--NV (обговорення) 06:23, 7 грудня 2017 (UTC)
Вітаю NV, дякую та чекаю з нетерпінням, створіть цю сторінку, а потім ближче до створення узагальненого списку може на щось перейменуємо. Мене чогось не пінгануло.--Yasnodark (обговорення) 17:15, 8 грудня 2017 (UTC)
Добрий день, пане @Yasnodark:! В мене таке враження, що чим більше я створюю цей список, тим більше я розумію, скільки багато книг я ще не прочитав ). Чим більше я знаю, тим більше я не знаю (Сократ) Список складений з 18 книжок, ще буде доповнюватись, але, на жаль, обсяг фантастичної літератури, прочитаний мною, занадто малий для гарного "огляду". (Чомусь я був впевнений, що зможу згадати більше книжок) Не судіть строго. Я впевнений, що відкриття широт фантастичної літератури для мене ще попереду. Вибачте, якщо Вас розчарував((--NV (обговорення) 19:08, 10 грудня 2017 (UTC)
Добрий день, пане @NV:! Я чесно кажучи теж сподівався на більше (проте все одно вдячний за спробу ы сподываюсь на доробку), бо ви згадали лише книги 6 авторів: Ренсом Ріггз, Крістофер Паоліні, Олександр Бєляєв, Йон Колфер, Артур Конан Дойл, Андрій Бєлянін . Я певен, що точно читали більшу їх кількість. Можливо для згадування допоможуть ці поки незавершені списки 1 та 2 та вибір видатних критиків 3 (їх і особливо перший я і рекомендую для прочитання, щоб поповнити перелік прочитаного) та деякі інші списки https://www.livelib.ru/selection/16252-top-100-knig-fentezi-i-nauchnoj-fantastiki-po-versii-national-public-radio, https://www.goodreads.com/list/tag/speculative-fiction , http://www.arwz.com/zinearticlesTOPTEN3.php , https://io9.gizmodo.com/21-books-that-changed-science-fiction-and-fantasy-forev-1610590701 , https://www.goodreads.com/shelf/show/speculative-fiction , https://www.mirf.ru/book/chto-pochitat-100-knig-fantastiki , http://fishki.net/2402921-100-luchshih-fantasticheskih-knig-po-mneniju-zhurnala-mir-fantastiki.html , http://fb2-epub.ru/publ/serija_knig/top_100_knig_v_zhanre_fantastiki_i_fehntezi/2-1-0-123 , http://www.100bestbooks.ru/index.php?tag_id=18 . Можливо там побачити знайомі назви з прочитаного. А як ні - то вони вам можуть служити дороговказом для майбутнього прочитання і наповнення. З повагою.--Yasnodark (обговорення) 13:21, 11 грудня 2017 (UTC)
NV вітаю з прийдешніми святами та бажаю всього найкращого у наступному році! --Yasnodark (обговорення) 16:38, 30 грудня 2017 (UTC)
@Yasnodark: Навзаєм !--NV (обговорення) 17:56, 30 грудня 2017 (UTC)