Обговорення користувача:Vladik20007

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Vladik20007!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 18:53, 21 листопада 2020 (UTC)[відповісти]

Відсутність статті, а отже відсутність джерел про тему статті[ред. код]

Доброго вечора! Зверніть увагу на інформацію в шаблоні {{Проросійські партії України}}: Шаблон можна встановити на статтю лише у випадку, якщо стаття містить розділ Проросійська ідеологія, підкріплений надійними джерелами на цю тему. Оскільки статті Перемога Пальчевского, то й підтвердження факту проросійськості не наведено. Сподіваюся, Ви маєте можливість і наснагу створити відповідну статтю. --Friend (обг.) 16:13, 16 грудня 2020 (UTC)[відповісти]

Перейменування[ред. код]

Вітаю! Помітив ваші перейменування статей про класи тварин (Плазуни і т.д.). Ви, мабуть, не знаєте, але у Вікіпедії усталилася практика іменування статей в цілому та біологічних зокрема. Ваше перейменування з назвою Рептилії(Плазуни) неправильне з декількох причин, а найголовніше тут те, що у назвах таких статей не уточнюється в дужках альтернативна назва таксона, натомість вона подається у преамбулі. Крім того, статтям дають ті назви, які усталилася в біологічній літературі українською мовою. Якщо я не помиляюсь, то змін ніяких не відбулося і у загальній біологічній літературі подається і зараз інформація Плазуни, або рептилії. Оскільки одразу два варіанти таксона не можуть бути присутніми у назві статті - обирається найпопулярніший, найуживаніший варіант і т.д. І таким є плазуни. Якщо ви вважаєте, що таким уже став варіант рептилії, то з огляду на те, що це одна й найвідвідуваніших статей і дуже важлива для Вікіпедії, подавайте спеціальну заявку на ВП:ПС, аргументував там позицію, підкріпивши надійними джерелами. І якщо користувачі пристануть на вашу пропозицію, то статтю перейменують на Рептилії, але точно не на Рептилії(Плазуни). Дякую за розуміння. --Flavius (обговорення) 17:04, 21 січня 2021 (UTC)[відповісти]

Поліпшення[ред. код]

Вітаю. Ви відредагували сторінку ВП:ПОЛ замість додати тему на підсторінку Вікіпедія:Статті, що необхідно поліпшити/19 лютого 2021. Будь ласка, виправте це. --Brunei (обговорення) 14:34, 19 лютого 2021 (UTC)[відповісти]

Надлишкова вікіфікація[ред. код]

Вітаю! Ідея покращувати «вікіфікацію», технічні особливості тексту, його читабельність — взагалі-то похвальна. Але не слід з цим перебільшувати. Наприклад, якесь поняття, прізвище, географічну назву, в ідеалі, слід «вікіфікувати» один раз на статтю (є винятки). Простих, елементарних понять як назви професій, міри, місяці, кольори — взагалі не слід вікіфікувати. Словом, подивіться ВП:НВ, там зрозумієте. Mykola Swarnyk (обговорення) 16:59, 3 травня 2021 (UTC)[відповісти]