Перловий цукор

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Перловий цукор
Походження Європа
Необхідні компоненти цукор
Шведська булочка з корицею, посипана перловим цукром
Італійська великодня голубка з екструдованим цукровим печивом

Перловий цукор — це продукт рафінованого білого цукру. Перловий цукор дуже грубий, твердий, непрозорий білий і не плавиться при температурах, які зазвичай використовують для випічки. Продукт, як правило, виготовляють подрібненням блоків білого цукру, а потім просіюванням для отримання фрагментів заданого діаметра. Цукор також може бути виготовлений в процесі екструзії.

Він відомий як pärlsocker (перловий цукор) у Швеції, а як perlesukker в інших скандинавських країнах. У Фінляндії його називають raesokeri («градовий цукор») або рідше гельмісокері (також перловий цукор).

У скандинавських країнах pärlsocker широко використовується для прикраси різної випічки та кондитерських виробів, печива, особливо для посипання шведських і фінських булочок (швед. bulle, kanelsnäcka; фін. pulla, korvapuusti),[1] тістечок, мафінів[2], шоколадних кульок.

У Німеччині він відомий як Гаґельцукер і традиційно використовується на різдвяному печиві та булочках з корицею.

У Бельгії, він використовується у льєжських вафлях, тоді як у Фрисландії він використовується в sûkerbôle [3].

У Франції його часто використовують на шукетах.[джерело?]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Mrs. Claus' Cookbook - Swedish Pepparkakor. www.northpole.com. Архів оригіналу за 15 травня 2021. Процитовано 4 лютого 2021.
  2. Goda bananmuffins med pärlsocker. www.icakuriren.se (швед.). 1 серпня 2012. Архів оригіналу за 1 серпня 2012. Процитовано 4 лютого 2021.
  3. Sûkerbôlle / Suikerbrood – Frisian Sugar Bread. applepiepatispate.com. Архів оригіналу за 7 липня 2011.