Пляж (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пляж
The Beach
Жанр пригодницький фільм
драма
мелодрама
трилер
Режисер Денні Бойл
Продюсер Andrew Macdonaldd
Сценарист John Hodged[1]
На основі Пляж (роман)[2]
У головних
ролях
Леонардо ДіКапріо[1], Вірджинія Ледоєн[1], Ґійом Кане[1], Роберт Карлайл[1], Тільда Свінтон[1], Патерсон Джозефd[1], Елен де Фужроль[1], Даніель Кальтаджіронеd[1], Вікторія Смарфіт[1], Саскія Мюлдерd[1], Бінду Де Стоппаніd[1], Sahajak Boonthanakitd, Peter Youngblood Hillsd, Зелда Тінскаd, Lars Arentz-Hansend, Міріам Ачаркіd, Стейсі Гартd і Стаффан Кілбомd
Оператор Даріус Хонджі
Композитор Анджело Бадаламенті
Кінокомпанія 20th Century Fox
Figment Films
Дистриб'ютор InterCom і Netflix
Тривалість 119 хв.
Мова англійська
Країна США США
Велика Британія Велика Британія
Рік 2000
Кошторис 50 млн $[3]
Касові збори 144 056 873 $[3]
IMDb ID 0163978
CMNS: Пляж у Вікісховищі

«Пляж» (англ. The Beach) — британсько-американська драматична стрічка режисера Денні Бойла із Леонардо Ді Капріо в головній ролі, за однойменним романом-бестселером Алекса Ґарленда.

Сюжет[ред. | ред. код]

Молодий американець Річард (Леонардо Ді Капріо) приїжджає у Таїланд в пошуках незвичайного відпочинку. У готелі він випадково знайомиться з дивним чоловіком на ім'я Даффі (Роберт Карлайл), який розповідає йому про пляж на таємничому острові — справжньому раї і передає йому карту. Річард розповідає цей секрет молодій французькій парі таких же, як він, туристів — Франсуазі (Вірджинія Ледоєн) та Етьєну (Гійом Кане).

Трійця вплав перебирається із сусіднього на потрібний їм острів. На острові вони виявляють величезну плантацію коноплі, яку охороняють озброєні тайці. Просуваючись в середину острова, вони несподівано наштовхуються на невелику комуну, засновану мандрівниками, що прибули, як і вони, із Заходу, якою керує владна жінка Сел (Тільда Свінтон). Троє новачків намагаються знайти своє місце в цій, здавалося б, Утопії.

Місце фільмування[ред. | ред. код]

Місце фільмування — бухта Майя-Бей у 2016 році

Місцем фільмування стала бухта та пляж Майя-Бей на острові Пхі-Пхі-Ле, хоча Алекс Гарленд, автор книги «Пляж», за якою був знятий цей фільм, мав на увазі інший, не уточнений в книзі, острів у Сіамській затоці.

На мапі, яка фігурує у фільмі, видно як орієнтири острова Ко Самуї, Ко Пханган та Ко Тао. Звісно, місцем подій не міг стати острів Ко Тао, так як всі більш менш достойні пляжі на ньому вже давно зайняті готелями, а всю територію острова можна легко об'їхати на квадроциклі за кілька годин, чим постійно і займаються туристи. В таких умовах утримувати плантацію наркотиків було би проблематично.

Цілком ймовірно, що справжнім місцем розташування подій книги став один з численних островів національного парку Ангтонг, який розташований за 40 кілометрів на захід від острова Самуї. Цікавим також є такий факт, що на одному з цих островів є лагуна, закрита від зовнішнього світу скелями, але при цьому з'єднується з морем через печеру.

Сцени фільму з водоспадом Nam Tok Haew Suwat знімалися в іншій частині Таїланду, в національному парку Кхао Яй.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Леонардо Ді Капріо Річард Річард
Тільда Свінтон Сел Сел
Вірджинія Ледоєн Франсуаза Франсуаза
Гійом Кане Етьєн Етьєн
Роберт Карлайл Даффі Даффі
Патерсон Джозеф Кіті Кіті
Вікторія Смарфіт Weathergirl Weathergirl
Елен де Фужроль Елен Елен

Номінації[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж и к л м н ČSFD — 2001.
  2. Шведська база даних фільмівSvenska Filminstitutet.
  3. а б boxofficemojo.com «The Beach». Архів оригіналу за 26 лютого 2013. Процитовано 19 лютого 2013.

Посилання[ред. | ред. код]