Портал:Японія/Аніме і манґа

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Аніме і манґа/1[ред. код]

Battle Angel Alita (укр. Бойовий Ангел Аліта) також відома як Gunnm (яп. 銃夢, укр. Сни Зброї) — манґа та аніме про дівчину-кіборга Ґалі. Пізніше на основі манґи були також випущені роман і гра «Сни зброї: Спогади про Марс» (яп. 銃夢 ~火星の記憶~).

Дія «Battle Angel Alita» відбувається в футуристичному світі-антиутопії, що відображає підзаголовок оригінальної назви «Сни зброї: Бачення гіпер-майбутнього». Головні герої належать до соціального дна суспільства, але суспільства вискорозвинутого, рівень технологій якого набагато перевищує сучасний стан науки. Саме ця особливість і дозволяє зарахувати аніме до жанру кіберпанк за Критерієм Дозуа: «високі технології, низький рівень життя».

Далі…


view - talk -


Аніме і манґа/2[ред. код]

Madlax (яп. マドラックス) — аніме-серіал, випущений в 2004 році студією Bee Train. Вперше демонструвався 5 квітня 2004 року на каналі «TV Tokyo». DVD-версія серіалу була випущена компанією ADV Films в Північній Америці та Англії, а також компанією Madman Entertainment в Австралії та Новій Зеландії.

Серіал названий на честь однієї з головних героїнь, чиє ім'я, як стверджує режисер Масімо Койті, складено з двох англійських слів: «божевільний» (англ. mad) та «розслаблятися» (англ. (re)lax). Причина такого вибору полягає у здатності головної героїні залишатися спокійною та чуйною до оточуючих, незважаючи на те божевілля громадянської війни, що діється навколо неї і з нею самою.

Критиками багато разів наголошувалася його зовнішня схожість з ранішою роботою тієї ж студії — «Noir», і, за словами творців, обидва серіали є першими частинами задуманої ними трилогії, об'єднаної загальною тематикою «дівчата з пістолетами» (англ. girls-with-guns). Проте на відміну від «Noir», витриманого в псевдореалістичному стилі, «Madlax» зазвичай відносять до містики та сюрреалізму, оскільки багато деталей і поворотів сюжету глядачам доводиться осмислювати без яких-небудь додаткових пояснень.

Далі…


view - talk -


Аніме і манґа/3[ред. код]

RahXephon (яп. ラーゼフォン; укр. РаЗефон) — популярний японський аніме-серіал про 17-тилітнього хлопця Каміна Аято, його здатність управляти богоподібним меха Разефоном та його пошуки свого місця в навколишньому світі. Серіал був випущений в 2002 році. Фактично це перша самостійна робота студії BONES. Серіал вперше демонструвався з 21 січня 2002 по 10 вересня 2003 року на телеканалі Fuji Television. Згодом аніме було випущено на DVD та було ліцензоване для показу в багатьох країнах. У наступному році був випущений повнометражний фільм «RahXephon: Pluralitas Concentio», який переказує сюжет серіалу.

У 2001 році аніме було адаптовано в манґу, манґакою — Момосе Такеакі. Наступного року на CD вийшла радіопостановка «за мотивами». У 2003 році була випущена відеогра «RahXephon» для Sony Playstation 2. Як бонус на диску з грою знаходилася спеціальна OVA-серія аніме — «Вона та вона сама» (яп. 彼女と彼女自身と)


Докладніше…
view - talk -


Аніме і манґа/4[ред. код]

Аніме-персонаж Махурі, поєднує в собі елементи дизайну персонажа Андоу Махоро з аніме Mahoromatic та персонажа Сузумія Харуха з аніме The Melancholy of Haruhi Suzumiya


view - talk -


Аніме і манґа/5[ред. код]

Типовий анімешний персонаж в жанрі етті.


view - talk -


Аніме і манґа/6[ред. код]

«На межі» — малюнок в стилі манґа/аніме вигаданого пейзажу з фігурою


view - talk -


Аніме і манґа/7[ред. код]

Портал:Японія/Аніме і манґа/7
view - talk -


Аніме і манґа/8[ред. код]

Портал:Японія/Аніме і манґа/8
view - talk -


Аніме і манґа/9[ред. код]

Портал:Японія/Аніме і манґа/9
view - talk -


Аніме і манґа/10[ред. код]

Портал:Японія/Аніме і манґа/10
view - talk -