Прапор Вашингтону

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прапор Вашингтону
Затверджений 1923
Кольори
зелений
Тип Прапор штату США
Приналежність Вашингтон

CMNS: Прапор Вашингтону у Вікісховищі

Прапор Вашингтону (англ. Flag of Washington) — один із символів американського штату Вашингтон. Єдиний прапор США із зеленим полотнищем, а також із зображенням президента США.

Опис прапора[ред. | ред. код]

Прапор являє собою прямокутне полотнище темно-зеленого кольору, що символізує прізвисько штату — «Вічнозелений штат». У центрі знаходиться печатка штату Вашингтон, на якій зображений портрет першого президента США Джорджа Вашингтона, і по колу, на золотому фоні, напис: «Емблема штату Вашингтон 1889».

Кожен прапор повинен мати офіційні ідентичні печатки, по одній на кожній стороні прапора і розміщені так, щоб центр кожної печатки був розташований строго по центру прапора. Печатка може мати зазубрений край.

Розмір прапора і діаметр печатки виконуються згідно з наведеною таблицею. При виготовленні прапора інших розмірів, ширина прапора повинна відноситися до його довжини як 5/8, діаметр печатки до довжини прапора 1/3.

Розмір прапора
фути
Діаметр друку
дюйми
3×5 19
4×6 25
5×8 31

Виготовлення прапора[ред. | ред. код]

Оскільки емблема повинна бути виконана з обох сторін, цей прапор — найдорожчий державний прапор у Сполучених Штатах. Особи, які бажають виготовити прапор штату Вашингтон мають надіслати дві копії їх версії прапора Держсекретареві штату Вашингтон. Якщо вони будуть схвалені, секретар відсилає одну копію прапора тому виробнику з позначкою «схвалено», а другий залишається у нього для контролю.

Емблема штату може бути виготовлена вишивкою, фарбою і методом друку. По краях прапора може використовуватися бахрома, яка має той же відтінок, що і кільце з написом на емблемі.

Посилання[ред. | ред. код]