Слобожанська промислова компанія

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ТОВ "Слобожанська промислова компанія
Тип Товариство з обмеженою відповідальністю
Спеціалізація Виробництво машин і устатковання для сільського та лісового господарства
Засновано 2010
Штаб-квартира 61124, м. Харків, вул. Зернова, 41[1]
Ключові особи Макарчук Андрій Анатолійович(директор)
Співробітники 200
spk.in.ua
CMNS: Слобожанська промислова компанія у Вікісховищі

ТОВ «Слобожанська промислова компанія» — один з виробників сільськогосподарських тракторів 3-4 класу серії "Слобожанець" і спеціальних машин на їх базі.

Історія компанії[ред. | ред. код]

ТОВ «Слобожанська промислова компанія» була створена в квітні 2010 р співробітниками ТОВ «Агроімпорт», які багато років пропрацювали в галузі виробництва, ремонту і модернізації техніки.

Компанія має в розпорядженні власні виробничі потужності, які дозволяють реалізовувати побажання замовників.

Основні напрямки діяльності[ред. | ред. код]

ХТА-200-10

ТОВ «Слобожанська промислова компанія» — це виробництво, на якому працює близько 200 висококваліфікованих фахівців. За час існування компанії випущено більш ніж 3000 одиниць тракторів і спецтехніки.

«Слобожанець» — це серія тракторів ХТА, яка спроєктована на платформі широко відомого сімейства тракторів Харківського тракторного заводу (ХТЗ) Т-150К. Зміни торкнулися базових вузлів — рами, ведучих мостів, коробки передач, кабіни.

Для російського ринку складання тракторів виконує генеральний партнер компанії — ТОВ «Агроімпорт-Технік Плюс», (м. Шебекіно, Білгородської області), і забезпечує виконання контрактних умов при поставках тракторів і запчастин до них. Компанія має широку географію поставок. Її продукція працює в Україні, Росії, Казахстані, Молдові, Білорусі, Польщі, на Кубі.

В структуру компанії входить підприємство ТОВ «Автодвір Торгівельний Дім» — лідер в переобладнанні сільгосптехніки новими двигунами.

Слобожанська промислова компанія розробляє трактори і спеціальні машини силами власного конструкторського бюро. В КБ " Тяга " працюють спеціалісти, багато з яких починали свій трудовий шлях на Харківскому Тракторному Заводі (ХТЗ) і які мають вагомий досвід проєктування техніки.[2]

Комплектація[ред. | ред. код]

На трактори встановлюються двигуни виробництва ВАТ «Мінський моторний завод» (Білорусь), AB Volvo Penta (Швеція), Deutz AG (Німеччина), FPT Industrial S.p.A (Італія), Weichai Power Co, Ltd (КНР), Ярославський моторний завод «Автодизель» (РФ).

Трактор «Слобожанець» агрегатується з навісним обладнанням сільськогосподарського, лісотехнічного, шляхо-будівельного та іншого призначення. Особливу увагу приділено забезпеченню комфортних умов роботи механізатора.

Примітки[ред. | ред. код]