Очікує на перевірку

Фердинанд Пієх

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Фердинанд Пієх
Ferdinand Karl Piëch
Ім'я при народженнінім. Ferdinand Karl Piëch
ПрізвиськоFery[1]
Народився17 квітня 1937(1937-04-17)
Відень
Помер25 серпня 2019(2019-08-25) (82 роки)
Розенгайм, Верхня Баварія, Баварія, Німеччина
ГромадянствоАвстрія Австрія
Місце проживанняЗальцбург
Діяльністьменеджер
Галузьавтомобільна промисловість
Відомий завдякиполітикою ринкової експансії концерну «Фольксваген»
Alma materФедеральна вища технічна школа Цюриха
Науковий ступіньдоктор наук
Знання мовнімецька[2]
ЗакладWestsächsische Hochschule Zwickau - University of Applied Sciencesd, Volkswagen AG, Audi і Porsche
Посадакол. Голова наглядової ради концернів Volkswagen AG, MAN
ПопередникКарл Ган
НаступникМартін Вінтеркорн
РідПорше
БатькоAnton Piëchd
МатиLouise Piëchd
РодичіФердинанд Порше
У шлюбі зУрсула Пієх (з 1984)
Дітидванадцять дітей
Нагороди

Фердинанд Карл Пієх (нім. Ferdinand Karl Piëch, нар.. 17 квітня 1937, Відень — пом. 25 серпня 2019[3], Розенгайм, Верхня Баварія, Баварія, Німеччина) — австро-німецький автомобільний промисловець; інженер-конструктор, менеджер та мажоритарний акціонер. Голова наглядової ради концернів Volkswagen AG (20022015) та MAN (20072015). Член автопромислової династії Порше (прямий онук засновника династії Фердинанда Порше), мав австрійське громадянство.

Життєопис

[ред. | ред. код]

Фердинанд Пієх з'явився на світ як третя дитина доктора юридичних наук адвоката Антона Пієха (1894-1952) та його дружини Луізи Порше (1904-1999). Мати є донькою видатного автоконструктора і підприємця Фердинанда Порше і сина назвали на честь діда і засновника династії німецьких автобудівників. Під час Другої світової війни батько був управляючим заводів Фольксваген у Вольфсбурзі. Хоч Фердинанд Пієх належить до "жіночої" гілки нащадків видатного піонера автоіндустрії, основними рисами свого характеру - бойовитістю, честолюбством та цілеспрямованістю - він пішов у свою мати, яка навіть у похилому віці лишалася активною почесною головою Наглядової ради Porsche Holding OHG в Зальцбурзі. Її син Фердинанд в автомобільній галузі Європи вважається перфекціонистом.

В 1962 закінчив Цюрихську політехніку, диплом був присвячений конструкції двигунів автомобілів Формули-1, доктор технічних наук гонорис кауза.

Досягнення

[ред. | ред. код]

До безумовних успіхів Ф.Пієха належить велика ринкова розбудова концерну Фольксваген - завдяки вибраній Пієхом наступальній стратегії: під керівництвом Пієха фірма Audi стала належати до світових автобольних преміум-марок (таких як Мерседес та БМВ). Завдяки йому Фольксвагеном були придбані та розбудовані колись популярні але занедбані попередніми власниками такі автомарки як Seat та Škoda, досить успішні на ринку люкс-марки Bentley та Bugatti.

До початку 2014 року концерн Фольксваген, завдяки зусиллям не в останню чергу Фердінанда Пієха, став одним з трьох найбільших у світі автовиробників (поряд з Toyota та General Motors) та найбільшим в Європі. В липні 2014 з ініціативи Пієха відбулись переговори з керівництвом FIAT-Chrysler про можливість купівлі Фольксвагеном цілком або частки італійсько-американського автогіганта. В разі складення угоди з італійськими власниками, Фольксваген під приводом Пієха стає найбільшим автовиробником у світі[5].

Конкретні моделі, розрозроблені за участю або з ініціативи Фердинанда Пієха

Невдачі

[ред. | ред. код]
  • Купівля британської автобудівної фірми Rolls-Royce Motor Cars. Фольксваген купив власне виробництво (за 1,44 млрд. DM), в той час як право на саму ринкову марку 'Rolls-Royce' лишилося за BMW (50 млн.DM).
  • Просунення на авторинок моделі VW Passat W8 не вважається економічно вдалим.
  • Розробка та виробництво люксус-седана VW Phaeton з одночасно занадто високими витратами на модернізацію фірми Bugatti.

Програш боротьби за лідерство

[ред. | ред. код]

10 квітня 2015 латентна боротьба Пієха за одноосібне лідерство в концерні з головою президії VW Мартіном Вінтеркорном перейшла у відкриту фазу — Пієх заявив про «дистанціювання» між ним і Вінтеркорном. А 25 квітня того ж року Пієх заявив, що складає з себе всі повноваження і посади в концерні, так як більше не бачить необхідної довіри для подальшої можливої співпраці в концерну з боку членів Президії Наглядової ради VW.[6][7]

Приватне життя

[ред. | ред. код]
  • Фердинанд Пієх з 1984 року другим шлюбом одружений з Урсулою Пієх (нар. 1956), колишньою гувернанткою фамілії; мають трьох спільних дітей. З 2002 сім'я мешкає у Зальцбурзі. Всього з попередніх шлюбів та зв'язків Ф.Пієх має дванадцять дітей.
Хобі та захоплення
далекосхідні культури та японська етика. Ф.Пієх є заядлим та досвідченим яхтсменом-щогловиком. Але найбільшою його пристрастю лишаються автомобілі, мотоцикли та двигуни.
Персональні вади

З дитинства страждає на легастенію.

Почесні звання та нагороди

[ред. | ред. код]
  • 2011 «Людина року» — за версією американського журналу «Automobile Magazine»[8]
  • 2011 — титул «Важливіший менеджер з 1971 року» («Manager Magazin», Німеччина)
  • 2002 — медаль Вільгельма Екснера, однойменної фундації (Австрія).
  • 1999 — «Автомобільний менеджер 20-го століття» (Global Automotive Elections Foundation, США)

Посилання

[ред. | ред. код]

Виноски

[ред. | ред. код]
  1. Dr. Anton Piëch sen. // Neues Wiener Tagblatt / Hrsg.: M. SzepsWien: 1939. — Vol. 294-73. — S. 11.
  2. Czech National Authority Database
  3. Колишній глава Volkswagen помер після відвідування ресторану - ЗМІ. Архів оригіналу за 27 серпня 2019. Процитовано 27 серпня 2019.
  4. Ferdinand Piëch: Herkunft und Familie [Архівовано 3 квітня 2012 у Wayback Machine.](нім.)
  5. Volkswagen hat Interesse an Fiat-Übernahme [Архівовано 19 липня 2014 у Wayback Machine.](нім.), 17.07.2014
  6. Erklärung des Aufsichtsratspräsidiums der Volkswagen AG [Архівовано 14 червня 2015 у Wayback Machine.](нім.) 25.04.2015
  7. FAZ: Das böse Ende eines guten Lebens(нім.)
  8. 2011 Man of the Year: Ferdinand Piech [Архівовано 22 червня 2012 у Wayback Machine.](англ.)