Apache Chemistry

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Apache Chemistryвідкрита реалізація стандарту CMIS (Content Management Interoperability Services), що визначає засоби для обміну різнорідною інформацією між системами управління контентом підприємства (ECM, Enterprise Content Management) і зовнішніми застосунками. Для керування даними в CMIS визначено SQL-подібна мова запитів CQL (CMIS Query Language), орієнтована на роботу з неструктурованими даними. API, підтримуваний в Apache Chemistry, дозволяє створювати застосунки, які можуть вільно маніпулювати даними в CMIS-репозиторіях таких продуктів, як Alfresco, EMC Documentum, IBM FileNet, Microsoft SharePoint, Nuxeo і OpenText.

Організація Apache Software Foundation прийняла Chemistry в число первинних проєктів, що розвиваються під егідою Apache, у лютому 2011[1][2].

З компаній, що використовують Apache Chemistry в своїх продуктах і сервісах можна відзначити Adobe, Alfresco, Metaversant, Nuxeo, OpenText, OpenWGA і SAP.

Apache Chemistry складається з таких підпроєктів:

Виноски[ред. | ред. код]

  1. The Apache Software Foundation Announces Apache Chemistry as a Top-Level Project [Архівовано 1 березня 2012 у Wayback Machine.] - The Apache Software Foundation Blog
  2. Проект Chemistry переведен в разряд первичных проектов Apache. Архів оригіналу за 27 листопада 2011. Процитовано 3 квітня 2012.

Посилання[ред. | ред. код]