Call of Duty Online

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Call of Duty: Online
Розробник Activision Shanghai, Raven Software
Видавець Tencent Games
Жанр(и) Шутер від першої особи
Платформа Windows
Дата випуску CHN 28 Вересня 2012
Режим гри однокористувацька гра
Технічні деталі
Рушій IW Engine
Носій цифрова дистрибуція
Call of Duty
Офіційний сайт

Call of Duty Online (також відома як CODOL, CODO, (кит. Shǐmìng zhàohuàn Online/使命召唤Online) — це безкоштовний онлайн шутер від першої особи що був розроблений студіями Activision Shanghai та Raven Software. Видавцем виступив Tencent Games. Гра спочатку вийшла в публічний бета-тест у 2012, перед тим як офіційно вийти у 2015 в якості ексклюзиву для Китаю. Ця гра повністю безкоштовна (free-to-play) і є першою безкоштовною грою серії Call of Duty. 31 травня 2021, Tencent Games повідомили про закриття серверів гри. Відключені вони були 31 серпня 2021, запрошуючи гравців переходити до Call of Duty: Mobile.

Історія[ред. | ред. код]

Після випуску Call of Duty: Modern Warfare 2, Activision спробували продати гру з серії Call of Duty на китайському маркеті, але це було проблемно через суворі закони китайського маркету. Але у 2011 році завдяки партнерству Activision з Tencent було вирішено створити гру-ексклюзив з серії Call of Duty спеціально для китайського ринку. Під час ранньої розробки та бета-тесту, над створенням гри працювало Activision Shanghai. Пізніше, розробка гри перейшла до Raven Software після чого гра офіційно вийшла у 2015.[1] 31 серпня 2021, Tencent офіційно відключили сервери гри.

Огляд гри[ред. | ред. код]

Гра мала стандартні багатокористувацькі режими що та інші частини серії, з деякими змінами. Гра мала режим «Героїчні Операції (Hero Ops)» місії з сюжетом для одного, кооперативний survival режим, а також ексклюзивний режим «Кіборги (Cyborgs)», що замінював популярний зомбі режим. Ця зміна була введена через китайські закони та цензуру.[2] Гра також дозволяла гравцям купляти/орендувати різні скіни й косметику для їх аватарів.[3] Після релізу, автори випускали оновлення що додавали до гри нову зброю та різні особливості з основних частин франшизи.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Activision and Tencent Launch Call of Duty Online in China | Activision Blizzard, Inc. investor.activision.com.
  2. Good, Owen S. (12 січня 2015). Call of Duty Online launches, seeks to tap huge Chinese market. Polygon.
  3. 'Call of Duty' Storms China Market Under Activision-Tencent Deal. 12 січня 2015.

Посилання[ред. | ред. код]