Каннабіс Індіка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Каннабіс Індіка
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Рослини (Plantae)
Клада: Судинні рослини (Tracheophyta)
Клада: Покритонасінні (Angiosperms)
Клада: Евдикоти (Eudicots)
Клада: Розиди (Rosids)
Порядок: Розоцвіті (Rosales)
Родина: Коноплеві (Cannabaceae)
Рід: Коноплі (Cannabis)
Вид:
C. indica
Біноміальна назва
Cannabis indica

Cannabis indica — однорічна рослина родини Cannabaceae[1]. Це ймовірний вид роду Cannabis . Чи Cannabis indica та Cannabis sativa є окремими видами — наразі питання дискусійне. Рослина Cannabis indica культивується для багатьох цілей; наприклад, з рослинних волокон можна робити тканину. Рослини Cannabis indica містять велику кількість тетрагідроканабінолу (THC)[2] вживання якого має психоактивний ефект.

Ботанічний опис[ред. | ред. код]

Цей вид коноплі вперше описав в 1783 році Жан Батист Ламарк. Невисока рослина висотою до 1,5 метра, що має широке листя синювато-зеленого кольору, інколи з червоними жилками. Має густі гілки й формує пірамідальну крону. Квітки великі, липкі на дотик. Насіння більше, ніж у коноплі звичайної, більш округле, іноді з мозаїчним малюнком.

Цей вид коноплі походить із району гори Гіндукуш. Як наслідок пристосування до виживання у складних кліматичних умовах цього району конопля індійська гарно підходить для культивації в помірному кліматі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Indoor Marijuana Horticulture. с. 256. Архів оригіналу за 27 липня 2020. Процитовано 13 вересня 2019. 
  2. Marijuana Concentrates. Drug Enforcement Agency. December 2014. Архів оригіналу за 3 травня 2018. Процитовано 13 вересня 2019.