Far Cry 4

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Far Cry 4
Обкладинка PC-версії гри.
Розробник
Видавець Франція Ubisoft
Дистриб'ютор Steam, Humble Store[d][1], Microsoft Store, Epic Games Store, Ubisoft Stored, PlayStation Store і Amazon Lunad
Жанр(и) FPS з елементами RPG,
Відкритий світ
Платформа ПК (Windows), Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360, PlayStation 3
Дата анонсу 5 травня 2014
Дата випуску США 18 листопада 2014
Європейський Союз 20 листопада 2014
Україна 20 листопада 2014
Режим гри Однокористувацька гра, Багатокористувацька гра, Кооперативна гра
Мова Основні мови, включаючи і Російська
Творці
Композитор(и) Кліфф Мартінезd
Технічні деталі
Рушій Dunia Engine
Носій DVD,
Blu-ray Disc
Far Cry
Попередня гра Far Cry 3
Наступна гра Far Cry 5
Офіційний сайт
CMNS: Far Cry 4 у Вікісховищі

Far Cry 4 — відеогра в жанрі шутер від першої особи з відкритим світом. Розробку гри очолює студія Ubisoft Montreal за участю Red Storm Entertainment, Ubisoft Toronto, Ubisoft Shanghai і Ubisoft Kyiv.

Дія гри розгортається в Кираті, вигаданому регіоні Гімалаїв, де панує самопроголошений король.[2]

Перші подробиці про Far Cry 4[ред. | ред. код]

На прес-конференції компанії Ubisoft на E3 2014 були показані перші п'ять хвилин нещодавно анонсованою Far Cry 4. Відео розповідає про знайомство головного героя гри і лиходія Паган Міна — самопроголошеного короля вигаданого регіону Кират. Головний герой гри, Аджай Ґейл, прибуває в Гімалаї, щоб виконати останню волю померлої матері. У Кираті він виявляється втягнутим в громадянську війну, мета якої — повалити диктаторський режим Пейґана Міна.

Дебютний геймплейний ролик гри продемонстрував відкритий світ Far Cry 4, кооперативний режим і оновлений арсенал зброї. Також був зроблений акцент на можливості спускатись по схилах: у героя є крюк, що дозволяє долати обриви і підніматись на вершини гір. Окрім цього, можна стріляти з пістолета під час їзди і захоплювати транспорт супротивника на ходу, стрибаючи з машини на машину як в Sleeping Dogs.

Кооперативний режим також піддався змінам: на відміну від третьої частини, де для кооперативу були доступні лише спеціальні місії, в Far Cry 4 до поодинокої кампанії у будь-який момент може приєднатися другий гравець. Розробники заявляють, що власники консолей від Sony зможуть насолодитися спільним проходженням навіть з тими, хто не придбав гру. Проте доки не говорять, яким саме чином буде реалізована ця можливість.

Far Cry 4 з'явиться у продажу 18 листопада 2014 року на PC і консолях попереднього і останнього поколінь: Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360, Xbox One. Сама очікувана гра осені 2014.

Far Cry 4 : Різниця між старим і новим поколінням консолей[ред. | ред. код]

Під час чату на подкасті Ларрі Гріба, креативний директор Far Cry 4 Алекс Хатчінсон (Alex Hutchinson) розповів про відмінності версії гри для нових і старих консолей.

Алекс відмітив, що відмінностей в геймплеї між Next — gen і Current — gen немає, але візуально, нове покоління виглядатиме значно краще.

Також Хатчиісон розповів, що PC — провідна платформа для гри. Ubisoft відомі не дуже хорошою якістю портів з консолей на PC, особливо в плані оптимізації. Far Cry 4 не повинна страждати від такого роду проблем.

Колекційне видання Far Cry 4[ред. | ред. код]

Колекційне видання Far Cry 4

Компанія Ubisoft представила спеціальне видання шутера Far Cry 4. Kyrat Edition обійдеться покупцям в $130 і буде доступне в день виходу гри, 18 листопада 2014 року, на усіх заявлених платформах: PC, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 3 і Xbox 360.

Це видання пропонує ексклюзивні і колекційні предмети, а також подовжує ігровий час за допомогою додаткового контенту. Отже, в Kyrat Edition входить наступне:

1) 20-сантиметрова фігурка головного лиходія Far Cry 4 Пейґана Міна (Pagan Min), що сидить на троні у формі слона;

2) журнал мандрівника;

3) карта Кирату;

4) ексклюзивна колекційна коробка;

5) доповнення Hurk's Redemption, в яке увійдуть три бонусні місії за участю Герка, знайомого по DLC Far Cry 3 : Monkey Business персонажа, а також його улюблена зброя — гарпун.

Far Cry 4 розповідає історію Аджая Ґейла, який попрямував в Кират (вигаданий регіон Гімалаїв), щоб виконати останню волю своєї матері, але потрапив в гущу громадянської війни. За словами розробників, шутер зможе похвалитися величезним вибором зброї і засобів пересування, а сама гра буде ще масштабніша і захоплююча, ніж попередні частини серії.

Авторам Far Cry 4 бракує часу на створення ігрових жіночих персонажів[ред. | ред. код]

Спочатку Ubisoft планувала дати гравцям можливість вибирати стать головного героя в шутері Far Cry 4, але потім відмовилися від цієї ідеї через нестачу часу.

Про це в інтерв'ю порталу Polygon розповів творчий директор проекту Алекс Хатчінсон (Alex Hutchinson).

За його словами, створення моделі головного героя і її анімація — це дуже довгий і трудомісткий процес, тому на опрацювання персонажів жіночої статі у розробників просто не було б часу і треба було б робити нові озвучення. Проте, Хатчінсон відмітив, що жіночі персонажі цілком можуть з'явитися в Far Cry 4 в майбутньому — наприклад, в одному з доповнень.

Зовсім нещодавно стало відомо, що в пригодницькому екшені Assassin's Creed Unity також не можна буде зіграти за представника прекрасної половини людства. Як і у випадку з новою Far Cry, розробників підтискають встановлені часові рамки.

ПК — провідна платформа Far Cry 4[ред. | ред. код]

Креативний директор Far Cry 4 Алекс Хатчінсон (Alex Hutchinson) розповів у бесіді з Major Nelson з Microsoft про відмінності між платформами. Усі версії надаватимуть однаковий ігровий досвід, але графіка на нових консолях буде набагато краща (шерсть на тваринах, трава, листя дерев).

Також він сказав, що в першу чергу проект створюється для PC, а потім його переносять на консолі нового покоління і настроюють. Консольні гравці отримають найкращу версію, яку розробники здатні їм дати. Таким чином, PC- гравцям не доведеться мати справи з погано оптимізованим консольним портом. Вихід Far Cry 4 відбудеться 18 листопада 2014 року.

У Far Cry 4 буде більше мультиплеєра[ред. | ред. код]

Голова Ubisoft Ів Гіймо стверджує, що в Far Cry 4 буде більше мультиплеєрної складової, ніж у третій частині бойовика.

Фінансовий директор (Alain Martinez) пояснив відношення розробників до мультиплеєра в інтерв'ю GameSpot.

«Ми збираємося робити ігри, які підтримуватимуться довгий час. Наше завдання не лише у продажу як можна більшої кількості копій проектів, але і в широкому поширенні матеріалів для них. З цим завданням успішно впоралися інші компанії», — заявив Мартінез.

Ubisoft розраховує, що четверта частина бойовика буде ще успішніша, ніж Far Cry 3, наклад якої складає 9 млн копій. Гравці побувають в гірській країні Кират. Як і в попередній частині, розробники запропонують досліджувати величезний відкритий світ з фауною, багатим арсеналом і автопарком.

Оригінальна Far Cry вийшла з кооперативним режимом на чотирьох чоловік, який не був пов'язаний з основною сюжетною кампанією. Кооператив розповідав єдину історію, але був розбитий на декілька епізодів в стилі Left 4 Dead.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Humble Store
  2. FAR CRY 4 – WELCOME TO KYRAT. UbiBlog. Архів оригіналу за 18 жовтня 2014. Процитовано 21 травня 2014.