The Greatest Love of All

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Greatest Love of All)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
The Greatest Love of All
Сингл Джордж Бенсон
з альбому Whitney Houston
Випущений 18 березня 1986 року
Формат 7", 12", Компакт-касета, CD-сингл
Сторона Б «Thinking About You»
Жанр соул, R&B
Мова англійська
Композитор Майкл Массер[1]
Лейбл Arista Records
Продюсер Майкл Массер

«The Greatest Love of All» — пісня, виконана американською співачкою Вітні Г'юстон. Третій її хіт, який очолив американський чарт Billboard Hot 100 та хіт-парад Австралії. Пісня була написана Майклом Массером та Ліндою Крід і оригінально записана співаком Джорджем Бенсоном для біографічного фільму 1977 року про життя чемпіона світу з боксу Мохаммеда Алі «Найвеличніший». Відео було знято у гарлемському Театрі Аполло у Нью-Йорку. Г'юстон отримала премію American Music Award у категорії Favorite Soul/R&B Video і була номінована на Grammy Award у категорії Кращий запис року та премію Soul Train Music Award у категорії «Сингл року»[2].

Відгуки[ред. | ред. код]

Багато критиків назвали цю пісню центральною частиною дебютного альбому Г'юстон. Стівен Холден з газети The New York Times написав, що «Г'юстон співає її з сильною прямотою, яка надає її посланню про самоповагу вражаючий резонанс і переконаність», і назвав пісню переконливим твердженням духовної відданості, чорної гордості та сімейної вірності одночасно[3]. Дон Шеві з Rolling Stone написав, що з розвитком пісні Г'юстон «повільно виливає душу, вставляє деякі церковні фрази, тримає ноти трохи довше і демонструє свій чудовий голос»[4]. У журналі Cashbox назвали пісню хвилюючою баладою та позитивним, оптимістичним гімном. Менш захопленою була реакція тижневика Record Mirror, де оглядач написав, що солодке надвиробництво синглу рятує лише потужний і теплий голос Г'юстон, який звучить «як осмислений вираз щирих людських почуттів». І далі закінчив фразою, що «Сьогодні ввечері в США литимуться крокодилові сльози».

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

Г'юстон отримала American Music Award у номінації Favorite Soul/R&B Video Single, а також була номінована на премію «Греммі» у категорії «Запис року» та на премію Soul Train Music Award у категорії «Сингл року»[5][6][7].

Персоналії[ред. | ред. код]

  • Майкл Массер, Лінда Крід — автори пісні
  • Майкл Массер — продюсер запису
  • Роббі Бьюкенен, Натан Іст, Денн Хафф, Пол Джексон мл., Ренді Кербер, Річард Маркс, Лу Шелтон, Деббі Томас, Джулія Уотерс, Максін Уотерс, Орен Уотерс — танцівники
  • Біл Шні — аудіомікшування
  • Майкл Манчіні, Рассел Шмітт — аудіоінженери

Конфлікти[ред. | ред. код]

У квітні 1987 року канадський автор-виконавець Гордон Лайтфут подав позов проти Майкла Массера, стверджуючи, що пісня Массера «The Greatest Love of All» вкрала двадцять чотири такти зі старого хіта Лайтфута 1970 року «If You Could Read My Mind[en]». Згідно з канадським тижневиком Maclean's, Лайтфут сказав: «Мене це дуже зачепило. Я не хочу, щоб сучасне покоління думало, що я вкрав у нього свою пісню»[8]. Лайтфут заявив, що відмовився від позову, коли відчув, що це негативно вплинуло на Вітні Г'юстон, оскільки позов був поданий проти Массера, а не проти неї[9]. Зрештою справа була врегульована у позасудовому порядку, а Массер просив вибачення[10].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ISWC Network
  2. Whitney Houston’s Biggest Billboard Hits: A Look at Her Legendary Chart Career. Архів оригіналу за 20 жовтня 2009. Процитовано 20 січня 2013.
  3. Holden, Stephen. «Whitney Houston — Pop's New Queen». NY Times. March 18, 1986. Pg A18.
  4. Shewey, Don. «Whitney Houston Album Review». Rolling Stone
  5. Rock On The Net: 14th American Music Awards (presented in 1987). www.rockonthenet.com. Архів оригіналу за 19 грудня 2005. Процитовано 17 лютого 2017.
  6. Hunt, Dennis (9 січня 1987). Grammy Nominations: Highs and Lows: Winwood, Gabriel and Simon Garner Most Nominations. Los Angeles Times. с. 2. Архів оригіналу за 24 жовтня 2012. Процитовано 1 лютого 2022.
  7. Weaver, Maurice (23 березня 1987). 'Soul Train' Awards Are a 1st for Black Music. Chicago Tribune. Tribune Company. Архів оригіналу за 27 вересня 2012. Процитовано 1 лютого 2022.
  8. BODENSEHER, Florian. Gordon Lightfoot - Biography. Corfid.com. Архів оригіналу за 5 березня 2021. Процитовано 12 жовтня 2016.
  9. Wake, Matt. Gordon Lightfoot on Elvis, Dylan covering his songs, not suing Whitney over 'The Greatest Love of All'. AL.com. Архів оригіналу за 4 червня 2015. Процитовано 26 липня 2015.
  10. Greatest Love. Архів оригіналу за 29 жовтня 2021. Процитовано 5 травня 2019.