Gremlins, Inc.

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Gremlins, Inc.
Розробник Литва Charlie Oscar Lima Tango Interactive Entertainment
Видавець Світ Yukitama Creative Industries
Дистриб'ютор  Steam
Жанр(и) настільна гра, покрокова стратегія
Платформа  Microsoft Windows
 Linux
 OS X
Дата випуску Світ 22 жовтня 2015 (ранній доступ)
Світ 11 березня 2016
Режим гри  однокористувацький
 багатокористувацький
Локалізатор Литва Charlie Oscar Lima Tango Interactive Entertainment
Мова англійська, українська, французька, німецька, іспанська, російська, італійська, чеська, японська, португальська, китайська, польська, корейська
Українська так
Творці
Продюсер Сергій Клімов
Керівник(и) Олексій Бокулєв
Технічні деталі
Рушій Unity
Носій цифрова дистрибуція
Офіційний сайт

Gremlins, Inc. (укр. Ґремліни, Inc.) — цифрова покрокова стратегічна настільна відеогра 2016 року, розроблена литовською інді-студією Charlie Oscar Lima Tango Interactive Entertainment та випущена Yukitama Creative Industries 11 березня 2016 року на Steam[1]. Дія відеогри відбувається у стимпанковому світі, населеному ґремлінами.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Gremlins, Inc. є сесійною покроковою настільною грою для 2-6 гравців, де основна мета — набрати найбільшу кількість очок. Гра ведеться на полі, виконаному у вигляді міста-механізму, близьким аналогом йому може слугувати поле настільної гри Монополія, але, на відміну від неї, це кільцеве поле з кількома відгалуженнями та не завжди одностороннім рухом. Кожен гравець представлений аватаром одного з гремлінів та фішкою на ігровому полі, а також має на руці шість карт, які можна використати для активації здібності карти, або для переміщення полем.

Хоча метою гри і є набір очок, але основний акцент зроблено на взаємодії гравців. Під час гри, крім набору очок, потрібно будувати різні підступи опонентам, багато карт з колоди цьому сприяють. Так, наприклад, у суперника можна відібрати гроші або цінні карти, можна відправити його до в'язниці або позбавляти політичного впливу, щоб він не переміг у майбутніх виборах на посаду губернатора.

У грі 12 персонажів-ґремлінів. Під час старту матчу випадково визначається ким буде гравець, при цьому ролі у гравців не повторюються. Кожен ґремлін має свою спеціальну здатність і стартову локацію.

Розробка[ред. | ред. код]

Gremlins, Inc.відеогра, розроблена незалежною литовською студією Charlie Oscar Lima Tango Interactive Entertainment, а саме Олексієм Бокулєвим[2], що відомий розробкою іншої покрокової стратегії Eador: Genesis[3], та Сергієм Клімовим на посаді продюсера[4][5][6].

Спочатку гра вийшла 22 жовтня 2015 року на Steam у ранньому доступі, а повноцінний реліз стався 11 березня 2016 року[1].

Огляди[ред. | ред. код]

Відеогра Gremlins, Inc. на Metacritic отримала 75 балів зі 100 від критиків та оцінку 5.7 від користувачів[7].

Юрій Мелков з ITC.ua написав у своєму огляді, що гра варта уваги: «новий проєкт Олексія Бокулєва та Сергія Клімова здатний принести немало приємних годин прихильникам оригінальних і глибоких настільних ігор»[8].

Метт Перслоу з PCGamesN хвалить візуальну складову проєкту, пишучи, що вона виконана «з любов'ю»[9].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Gremlins, Inc. Steam (англ.). Процитовано 26 квітня 2023.
  2. Alexey Bokulev Video Game Credits. MobyGames (англ.). Процитовано 16 листопада 2015.
  3. Eador. Genesis (2009). MobyGames (англ.). Процитовано 16 листопада 2015.
  4. Sergei Klimov Video Game Credits. MobyGames (англ.). Процитовано 16 листопада 2015.
  5. Gremlins, Inc. Preview. PixelJudge (англ.). Процитовано 13 листопада 2015.
  6. Rodríguez, Por Jose A. (11 листопада 2015). Gremlins. Inc. Avance para PC. IGN España (англ.). Процитовано 13 листопада 2015.
  7. Gremlins, Inc. for PC Reviews. Metacritic (англ.). Процитовано 26 квітня 2023.
  8. Мелков, Юрий (1 листопада 2015). Gremlins, Inc. – террариум единомышленников. ITC.ua (рос.). Архів оригіналу за 23 жовтня 2020. Процитовано 26 квітня 2023.
  9. Purslow, Matt (19 серпня 2015). Gremlins Inc. gambles with steampunk politics in new Early Access digital board game. PCGamesN (англ.). Архів оригіналу за 14 червня 2022. Процитовано 26 квітня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]