Heterosuchus

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Heterosuchus
Період існування: рання крейда, 140–125 млн р. т.
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Плазуни (Reptilia)
Родина: Hylaeochampsidae
Рід: Heterosuchus
Seeley, 1887
Типовий вид
Heterosuchus valdensis
Seeley, 1887

Heterosuchus — вимерлий рід крокодиломорфів, який, можливо, був евзухієм. Він відомий лише з шийних і спинних хребців, знайдених у породах раннього крейдяного віку з пластів Гастінгса (група Уелден) у Гастінгсі, Сассекс. Ці хребці є процеальними (кулькоподібне з’єднання з гніздом спереду та кулькою на задній частині окремих хребців), що є характерною рисою євсухіїв. Heterosuchus був описаний Гаррі Сілі в 1887 році з H. valdensis як типовим видом[1]. Це може бути той самий рід, що й трохи молодший Hylaeochampsa, імовірно, мав подібний еволюційний ступінь, але немає матеріалу, що збігається, оскільки Hylaeochampsa відомий лише з часткового черепа; Hylaeochampsa буде ім'ям, використаним для обох у цьому випадку, оскільки це старіша назва (придумана в 1874 році). Через скупий матеріал і очевидну відсутність відмінних характеристик Джеймс Кларк і Марк Норелл (1992) вважали назву Heterosuchus сумнівною[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. H. G. Seeley. (1887). On Heterosuchus valdensis, Seeley, a procoelian crocodile from the Hastings Sand of Hastings. Quarterly Journal of the Geological Society 43:212–215
  2. Clark, James M.; Norell, Mark A. (1992). The Early Cretaceous crocodylomorph Hylaeochampsa vectiana from the Wealden of the Isle of Wight (PDF). American Museum Novitates (3032).