Medal of Honor: Pacific Assault

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Medal of Honor Pacific Assault
Обкладинка зарубіжного видання гри
Розробник США EA Los Angeles (однокористувальницька частина)
США TKO Software (багатокористувацька частина)
Видавець Весь світ Electronic Arts
Дистриб'ютор Good Old Games[1]
Жанр(и) FPS
Платформа ПК (Microsoft Windows)\Macintosh
Ліцензія Комерційна
Дата випуску Весь світ 4 листопада 2004
Режим гри Одиночна гра
Мультиплеєр
Мова російська
Вік. обмеження ESRB: Teen (T)
PEGI: 16 +
Творці
Композитор(и) Крістофер Леннерцd
Технічні деталі
Рушій MOH tech (модифікований id Tech 3)
Носій 1 DVD-диск
Medal of Honor
Попередня гра Medal of Honor: Infiltratord
Наступна гра Medal of Honor: European Assaultd

Medal of Honor: Pacific Assault (буквально: укр. «Медаль за відвагу: Тихоокеанський штурм») — відеогра, розроблена компаніями EA Los Angeles і TKO Software і видана Electronic Arts в 2004 році.

Сьома гра в серії «Medal of Honor».

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія гри відбувається за часів Другої світової війни на Тихоокеанському фронті. Гравець виступає в ролі рядового, а згодом капрала Томаса Конліна (англ. Thomas Conlin) з Корпусу морської піхоти США .

Спочатку Рядовому Конліну належить брати участь в Битві за Тарава, де він після невеликої перестрілки під пірсом, падає на землю від кулі, що потрапила в нього. Після цього дія сюжету переноситься приблизно на 3 роки тому. У цей час Конлін згадує як він проходив навчальний табір, познайомився з його вірними друзями з якими він пройде всю війну.

Після навчального табору, Томаса Конліна 7 грудня 1941 у складі Морський Піхоти США направляють в Перл-Гарбор. Проїжджаючи через блокпост Перл-Гарбора, капітан-лейтенант Морського Флоту розповідає про велич цієї бази, по дорозі спілкуючись з іншими товаришами по службі. Але через деякий час над вашою головою проносяться японські винищувачі, які починають бомбити базу — почався напад на Перл-Гарбор. Капітан-лейтенант веде машину до аеропорту, але раптом трапляється аварія і машина ламається.

Озброївшись автоматом Томпсона, Конлін разом зі своїм офіцером пробирається до човна, який чекає біля пристані. По дорозі можна знищувати літаки і допомагати медикам переносити поранених. Добігши до пристані, супутник рядового рано визирає з-за укриття і гине від кулеметної черги літака, тим часом Конлін, рятуючись, сідає на човен і допомагає морякам відбитися від нальоту японських винищувачів.

Човен підпливає до корабля «Північна Кароліна», Моряки на човні дають вам завдання — допомогти тим товаришам на кораблі, хто вижив, зупинити затоплення.

Наступний рівень ведеться на кораблі. Конлін, керований гравцем, допомагає морякам усувати протікання, закривати труби, рятувати поранених і пробравшись через все це ви виходите назовні корабля. Піднявшись нагору ви помічаєте льотчика який просить кого-небудь прикрити його до літака, що стоїть на кормі корабля. Але під час пробіжки він гине від вибуху літака. Обійшовши корму корабля, рядовий бачить зенітки, що стріляють по японській авіації. Ставши за станковий кулемет, він допомагає морякам захистити крейсер «Невада», який несподівано рушив з місця. Відбивши атаку на Неваду, в Північну Кароліну врізається підбитий літак, який знищує кулемет Конліна. Але в цей самий момент вбивають навідника корабельної зенітки і Конліна просять зайняти місце загиблого. Зайнявши місце навідника, рядовий продовжує відбивати атаки японських винищувачів.

Також є безліч інших місій, таких як: десантна операція в атолі Макін, битва за Гуадалканал і відбиття атаки на аеропорт Хендерсон, політ на американському літаку і Битва за Тарава.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Геймплей ігри представлений в жанрі тривимірного шутера з оглядом від першої особи. Гравцеві необхідно битися з ворогами, використовуючи вогнепальна зброя, досліджуючи локації і виконуючи прості і приховані цілі.

Однокористувацький режим являє собою просту сюжетну лінію з чітко обмеженими рамками проходження. Нововведенням однокористувацького режиму, є поява медика, який може вилікувати головного героя від 5 до 2 разів за місію (в залежності від рівня складності), однак інших морпіхів він може лікувати нескінченно!

Розрахована на багато користувачів гра надає гравцю можливість битися з реальними супротивниками на самостійно вибраних локаціях — картах — використовуючи з'єднання через Інтернет або локальну мережу. Серед нововведень багато режиму, є поява ігрового режиму «Вторгнення», де одна сторона виконує завдання із захоплення або знищення мети, а інша із захисту її.

Зброя[ред. | ред. код]

Вид зброї США США Японія Японія
Пістолет Colt M1911
Револьвер Веблі
Намбу
Пістолет-кулемет М1928 Томпсон
Рейзінг М50
Тип 100
Гвинтівка M1 Гаранд
М1 Карабін
Спрінгфілд M1903
Арисака
Тип 44
Снайперська гвинтівка Спрінгфілд M1903 з ОП Арисака Тип 97 з ОП
Автоматична гвинтівка BAR Тип 99
Граната осколкова граната Mk II Тип 97 (граната)
Дробовик Рушниця Ремінгтон модель 11

Класи в мережевій грі[ред. | ред. код]

  • «Штурмовик» («Хентай») — гравець, що вибрав цей клас може використовувати всі основні види озброєння від гвинтівки до дробовика, крім усього цього має у спорядженні 2 штурмові гранати та револьвер Веблі (Намбу).
  • «Інженер» («Косакухей») — гравець, що вибрав цей клас може використовувати тільки автомат Томпсона, Рейзінг і Ремінгтон (Тип 100 і Тип 99), крім всього цього має у спорядженні 1 штурмову гранату, 3 міни, які може замаскувати в землі і може допомагати при знищенні вибухівкою якої-небудь мети. Також озброєний револьвером Веблі (Намбу).
  • «Медик» («Кангохей») — гравець, що вибрав цей клас може використовувати тільки гвинтівки М1 Гаранд з багнетом, М1903 Спрінгфілд та М1 Карабін (Арисака, кавалерійський тип 44 з багнетом), крім усього цього має у спорядженні 1 штурмову гранату і 9 медпакет, які допомагають вилікувати і підняти на ноги поранених бійців. Також озброєний револьвером Веблі (Намбу).
  • «Піднощика» («Сітухей») — гравець, що вибрав цей клас може використовувати всі зброї крім снайперської гвинтівки і Ремінгтона, крім усього цього має у спорядженні 1 штурмову гранату і 9 пачок з припасами, якими можна забезпечити патронами, гранатами та мінами гравців своєї команди. Також озброєний револьвером Веблі (Намбу).

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Good Old Games — 2008.

Посилання[ред. | ред. код]

  • Medal of Honor: Pacific Assault (англійською) . IGN. Архів оригіналу за 26 квітня 2012. Процитовано 26 травня 2010. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |description= (довідка)
  • Medal of Honor: Pacific Assault (англійською) . GameSpot. Архів оригіналу за 26 квітня 2012. Процитовано 26 травня 2010. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |description= (довідка)
  • Medal of Honor: Pacific Assault (англійською) . MobyGames. Архів оригіналу за 26 квітня 2012. Процитовано 26 травня 2010. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |description= (довідка)
  • Medal of Honor: Pacific Assault (російською) . Absolute Games. Архів оригіналу за 18 серпня 2011. Процитовано 26 травня 2010. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |description= (довідка)