Party for Everybody

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Party For Everybody)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Party for Everybody»
Пісня Бурановських бабусь (Брангуртысь песянайёс)
Випущено 2012
Тип Сингл
Записано 2012
Жанр Танцювальна музика, фольклор
Мова удмуртська
англійська
Тривалість 2:51
Автор слів Mary Susan Applegated і Olga Tuktarevad
Композитор Віктор Дробиш

«Party for Everybody» (укр. Вечірка для всіх) — пісня удмуртського гурту «Бурановські бабусі», з якою він представляв Росію на пісенному конкурсі Євробачення 2012 в Баку[1] та посів 2-ге місце.

Пісня стала переможцем відбіркового туру 2012, який відбувся 7 березня 2012 року в Москві. За підсумками пропорційного додавання результатів глядацького та суддівського голосуваннь гурт отримав 38,51 бала, випередивши свого найближчого супротивника — дует Діми Білана та Юлії Волкової з їх піснею «Back to Her Future» на 9,26 бала.

Створення[ред. | ред. код]

Слова пісні удмуртською мовою, за зізнанням учасниць колективу, написали вони самі, тоді як автором англомовної частини стала якась відома британка [2]. «Я не буду навіть називати ім'я автора, не вимовлю, вона неросійська», — поділилася з кореспондентом «Комсомольской правди» художній керівник Бурановських бабусь Ольга Туктарьова. Музику до «Party for Everybody» написав відомий композитор Віктор Дробиш, на студії якого й було записано пісню. Примітно, що удмуртські і англійські слова композиції писалися окремо: коли Бурановські бабусі приїхали на студію з написаним ними текстом, англомовний варіант теж був уже готовий. Коли учасницям ансамблю переклали його слова, ті, за свідченням Туктарьової, виявили їх дивовижний збіг з тим, що привезли вони [3]:

Ми співаємо про те, що затопили піч, замісили тісто, застелили скатертину білу і чекаємо своїх дітей додому. І говоримо, щоб приїхали додому діти наші, будемо веселитися і танцювати.

Вчити англійські слова, як випливає з інтерв'ю Бурановских бабусь, їм було зовсім нескладно [3].

Євробачення 2012[ред. | ред. код]

Думки російських музичних продюсерів та критиків з приводу шансів пісні, і колективу в цілому, на перемогу розділилися. Так, Артур Гаспарян повідомив журналістам, що Європа може сприйняти Бурановських бабусь як «музичний атракціон», внаслідок чого їх «шанс на перемогу мінімальний», а Йосип Пригожин, незважаючи на відсутність впевненості в лідерстві Бурановських бабусь на конкурсі, підкреслив їх оригінальність та індивідуальність. Ігор Крутой, навпаки, назвав учасниць ансамблю «прекрасними» і сказав, що «не здивується, якщо вони виграють і Євробачення в цілому» [4] [5]. Своїми фаворитами «бабусь» вибрав і Валерій Меладзе[6]. За результатами першого півфіналу, який відбувся 22 травня 2012 року, композиція пройшла до фіналу.[7]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Россию на Евровидении представит группа Бурановские бабушки из Удмуртии [Архівовано 7 березня 2012 у Wayback Machine.] (рос.)
  2. «Бурановскіе бабусі» не хочуть, щоб їх вважали фриками. Архів оригіналу за 8 березня 2012. Процитовано 8 березня 2012.
  3. а б «Бурановскіе бабусі»: Багаті люди - дуже закриті, їм небезпечно відкриватися. Але з нами - можна!. Архів оригіналу за 9 березня 2012. Процитовано 8 березня 2012.
  4. ru/online/news/1100533/ Ігор Крутой: Дует Аїда-Тіматі отримав від мене «десятку», але їм є над чим працювати. Архів оригіналу за 22 липня 2013. Процитовано 18 травня 2019.
  5. ru/blog/echomsk/866459-echo / «Бурановскіе бабусі» поїдуть на Євробачення[недоступне посилання з червня 2019]
  6. Діма Білан готовий віддати перемогу Бурановським бабусям. Архів оригіналу за 8 березня 2012. Процитовано 8 березня 2012.
  7. 1 First Semi-Final concludes, we have ten finalists! [Архівовано 10 липня 2012 у Wayback Machine.] (англ.)

Посилання[ред. | ред. код]