Party for Everybody

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Party for Everybody»
Пісня Бурановських бабусь (Брангуртысь песянайёс)
Випущено 2012
Тип Сингл
Записано 2012
Жанр Танцювальна музика, фольклор
Мова удмуртська
англійська
Тривалість 2:51
Автор слів Mary Susan Applegated і Olga Tuktarevad
Композитор Віктор Дробиш

«Party for Everybody» (укр. Вечірка для всіх) — пісня удмуртського гурту «Бурановські бабусі», з якою він представляв Росію на пісенному конкурсі Євробачення 2012 в Баку[1] та посів 2-ге місце.

Пісня стала переможцем відбіркового туру 2012, який відбувся 7 березня 2012 року в Москві. За підсумками пропорційного додавання результатів глядацького та суддівського голосуваннь гурт отримав 38,51 бала, випередивши свого найближчого супротивника — дует Діми Білана та Юлії Волкової з їх піснею «Back to Her Future» на 9,26 бала.

Створення[ред. | ред. код]

Слова пісні удмуртською мовою, за зізнанням учасниць колективу, написали вони самі, тоді як автором англомовної частини стала якась відома британка [2]. «Я не буду навіть називати ім'я автора, не вимовлю, вона неросійська», — поділилася з кореспондентом «Комсомольской правди» художній керівник Бурановських бабусь Ольга Туктарьова. Музику до «Party for Everybody» написав відомий композитор Віктор Дробиш, на студії якого й було записано пісню. Примітно, що удмуртські і англійські слова композиції писалися окремо: коли Бурановські бабусі приїхали на студію з написаним ними текстом, англомовний варіант теж був уже готовий. Коли учасницям ансамблю переклали його слова, ті, за свідченням Туктарьової, виявили їх дивовижний збіг з тим, що привезли вони [3]:

Ми співаємо про те, що затопили піч, замісили тісто, застелили скатертину білу і чекаємо своїх дітей додому. І говоримо, щоб приїхали додому діти наші, будемо веселитися і танцювати.

Вчити англійські слова, як випливає з інтерв'ю Бурановских бабусь, їм було зовсім нескладно [3].

Євробачення 2012[ред. | ред. код]

Думки російських музичних продюсерів та критиків з приводу шансів пісні, і колективу в цілому, на перемогу розділилися. Так, Артур Гаспарян повідомив журналістам, що Європа може сприйняти Бурановських бабусь як «музичний атракціон», внаслідок чого їх «шанс на перемогу мінімальний», а Йосип Пригожин, незважаючи на відсутність впевненості в лідерстві Бурановських бабусь на конкурсі, підкреслив їх оригінальність та індивідуальність. Ігор Крутой, навпаки, назвав учасниць ансамблю «прекрасними» і сказав, що «не здивується, якщо вони виграють і Євробачення в цілому» [4] [5]. Своїми фаворитами «бабусь» вибрав і Валерій Меладзе[6]. За результатами першого півфіналу, який відбувся 22 травня 2012 року, композиція пройшла до фіналу.[7]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Россию на Евровидении представит группа Бурановские бабушки из Удмуртии [Архівовано 7 березня 2012 у Wayback Machine.] (рос.)
  2. «Бурановскіе бабусі» не хочуть, щоб їх вважали фриками. Архів оригіналу за 8 березня 2012. Процитовано 8 березня 2012.
  3. а б «Бурановскіе бабусі»: Багаті люди - дуже закриті, їм небезпечно відкриватися. Але з нами - можна!. Архів оригіналу за 9 березня 2012. Процитовано 8 березня 2012.
  4. ru/online/news/1100533/ Ігор Крутой: Дует Аїда-Тіматі отримав від мене «десятку», але їм є над чим працювати. Архів оригіналу за 22 липня 2013. Процитовано 18 травня 2019.
  5. ru/blog/echomsk/866459-echo / «Бурановскіе бабусі» поїдуть на Євробачення[недоступне посилання з червня 2019]
  6. Діма Білан готовий віддати перемогу Бурановським бабусям. Архів оригіналу за 8 березня 2012. Процитовано 8 березня 2012.
  7. 1 First Semi-Final concludes, we have ten finalists! [Архівовано 10 липня 2012 у Wayback Machine.] (англ.)

Посилання[ред. | ред. код]