SIG Sauer GSR

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
SIG Sauer GSR
Тип самозарядний пістолет
Походження США США
Історія виробництва
Розробник SIG Arms
(оригінально — Джон Браунінг)
Розроблено 2004
(оригінально — 1911)
Виробник SIG Arms
Вартість одиниці $1077[1]
Виготовлення 2004 — донині
Варіанти Full-size
Carry
Compact
Характеристики
Вага Full-size 1,1 кг
Довжина ствола Full-size 127 мм
Carry 102 мм
Compact 89 мм

Набій .45 ACP
Дія короткий хід ствола
Система живлення 8-зарядний магазин
Приціл відкритий

SIG Sauer GSR у Вікісховищі

SIG Sauer GSR (Granite Series Rail) — самозарядний пістолет, який був вперше випущений американським підрозділом швейцарсько-німецької компанії SIG Sauer — SIG Arms.

Пістолет SIG Sauer GSR є частиною серії самозарядних пістолетів SIG Sauer, хоча і повністю повторює конструкцію легендарного Colt M1911. Пістолет виробляється виключно в США для північноамериканського ринку[2].

Конструкція[ред. | ред. код]

Оскільки SIG Sauer GSR є реплікою пістолета Colt M1911, який виробляється з використанням найбільш новітніх матеріалів (як от нержавіюча сталь для внутрішніх деталей і збройовий пластик для ложа пістолета), то конструкція повністю повторюється: складається з трьох частин: рамки, ствола і кожуха затвора, який рухається вперед і назад по напрямних, вбудованих в рамку. У задній частині кожуха розташований затвор, в якому знаходиться ударник і екстрактор. У рамку рукоятки вставляються магазин, спускова скоба, курок і рукоятковий механізм запобіжника, що блокує курок, не даючи йому рухатися до тих пір, поки рукоятка повністю не обхоплена рукою. Ствол з'єднаний з рамкою пістолета за допомогою сережки що качається, розташованої під казенною частиною ствола і забезпечує замикання і відмикання ствола.

Кожен пістолет SIG Sauer GSR має стандартну рейку Пікатінні. На моделях SIG Sauer GSR TAC OPS і SIG Sauer Scorpio встановлений нічний приціл, а на стволі є спеціальне насічення, яке дозволяє використання штатного глушника.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 27 липня 2016. Процитовано 31 липня 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 7 квітня 2012. Процитовано 31 липня 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Література[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]