SIG Sauer P290

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
SIG Sauer P290
SIG Sauer P290RS
SIG Sauer P290RS
Тип самозарядний пістолет
Походження Німеччина Німеччина
США США
Швейцарія Швейцарія
Історія виробництва
Розробник SIGARMS
Виробник SIG Arms (США)
Вартість одиниці $758[1]
Характеристики
Вага 0,590 кг
Довжина 140 мм
Довжина ствола 74 мм

Набій 9x19 мм Парабелум
Калібр 9 мм
Дія короткий хід ствола
Система живлення магазин на 6/8 патронів
Приціл відкритий

SIG Sauer P290 — компактний самозарядний пістолет, розроблений американською компанією SIG Arms, яка є дочірнім підприємством швейцарсько-німецької фірми SIG Sauer. Загалом пістолет, як і вся серія пістолетів компанії, відрізняється високою якістю деталей і надійністю конструкції.

Пістолет SIG Sauer P290 відносно новим продуктом американського підрозділу компанії SIG Sauer — SIG Arms. Цей пістолет головним чином орієнтований на ринок США, де продається як зброя для самозахисту: для прихованого носіння цивільними особами; співробітниками правоохоронних органів використовується в ситуаціях, коли потрібні мінімальні розміри і маса зброї.

Конструкція[ред. | ред. код]

Пістолет SIG Sauer P290 використовує автоматику з коротким ходом ствола і його жорстким запиранням шляхом перекосу казенної частини зброї. Запирання і відпирання здійснюється при взаємодії фігурного вирізу під стволом з рамкою пістолета. Ствол зціплюється з затвором за рахунок взаємодії виступу в своїй верхній частині з вікном для викиду гільз.

Затвор виконаний з нержавіючої сталі, рамка пістолета — з ударостійкого збройового пластику. Ударно-спусковий механізм куркового типу, виключно подвійної дії (самозведення для кожного пострілу). Ніяких ручних запобіжників в конструкції зброї не передбачено. Магазин пістолета однорядний, ємністю 6 чи 8 патронів. Прицільні пристосування фіксовані, з вставками, які світяться і використовуються для прицілювання при поганому освітленні.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 17 червня 2018. Процитовано 14 серпня 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]