Soul of Rain

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Soul of Rain (укр. "Душа дощу") – український симфо / хеві метал гурт, створений 12 лютого  2018 року в Харкові. За версією  англомовного сайту Rockn'Heavy, «Soul of Rain», увійшов до ТОП 10 «шалено потужних пісень найкращих українських метал-груп»[1],що записані під час російсько-української війни.

Soul of Rain
Основна інформація
Жанрсимфо / хеві метал
Роки2018 — дотепер
КраїнаУкраїна
МістоІзюм, Харків
Мовиукраїнська, російська
ЛейблиRuby Road Records
Склад

Василь Третьяков - вокал

Дмитро Бондаренко - гітара

Олександр Чуб - бас

Віктор Аверін - гітара

Анна Клочко - клавіші

Олександр Пивоваров - ударні


Колишні учасники:

Володимир Пасічник - ударні

Наталія Джулай - бас-гітара, бек-вокал

Михайло Волошин - клавішні

Іван Орлов - гітара

Дмитро Горлов - гітара

Артем Доношенко - ударні
facebook.com/soulofrainofficial/

Soul of Rain у Вікісховищі

Назва

[ред. | ред. код]

15.05.2022. Прямий ефір «Громадського радіо». «Soul of Rain» інтерв'ю з Андрієм Куликовим: «Щойно вони видали нову пісню «Місто герой», вона музично відрізняється від того, що пише «Soul of Rain» … але вона духовно, душевно… вона у тяглості нашого спротиву, у міцності нашого спротиву… і коли в прямому етері, разом зі мною її слухають тисячі, можливо десятки тисячі людей, то у мене навертаються сльози на очі…»[2]

«Soul of Rain» - душа дощу, у назві гурту використано алітерацію, для емоційного  поглиблення змістового зв'язку, до якого  прагнуть в текстах пісень учасники команди.

Історія гурту

[ред. | ред. код]

Історія створення гурту розпочалася в місті Ізюм, Харківської області. Це «мала батьківщина» лідера та засновника колективу Дмитра Бондаренка. У 14 років,  він учень музичної школи, отримує запрошення грати в місцевому хеві-метал гурті «Rain» у якості  бас-гітариста. Після закінчення музичної школи з відзнакою, Дмитро Бондаренко переїздить до Харкова, вступає  до НТУ «ХПІ» та продовжує грати у гуртах «Inspiration of mortal», «Rasen», «Mythmakers».

Зимою 2018 року, після знайомства з випускницею Харківського національного університету мистецтв  імені І.П. Котляревського, басисткою Наталією Джулай, приймає рішення зібрати власний бенд. Вони мріють втілити дух «справжнього» хеві- та симфо-металу, що був головним у ізюмському «Rain», гурт на той час вже перестав існувати. Назву для колективу шукали співзвучну - «RAINcarnatioN» - не підійшло, вже існував такий гурт. Тоді Наталія Джулай пропонує «Soul of Rain» - саме так називають новий бенд.

Дмитро Бондаренко - лідер гурту
Василь Третьяков - вокал

До складу «Soul of Rain» входять: Дмитро Бондаренко, гітара, лідер та засновник гурту. Анна Клочко – клавішні, вчилась на радіотехнічному факультеті Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна,  грала в панк, хеві, поп-рок колективах: «Degrees» м. Слов'янськ, «Легенда» (Харків),  «Engine», «RebelYel», Віктор Аверін-гітара, молодий, але дуже перспективний гітарист. Вокалістом і саундпродюсером є Василь Третьяков, випускник консерваторії  ім. П.І. Чайковського (клас гобою) як класичний музикант брав участь у міжнародних проєктах, мультиінструменталіст.[3]Бас-гітарист Олександр Чуб - досвідчений музикант, який знає, що таке хеві-метал. Ударник гурту Олександр Пивоваров - мультиінструменталіст, крім гри на барабанах займається вокалом, звукозаписом та аранжуванням.

У 2019 році гурт «Soul of Rain» записує перший альбом підназвою «RAINcarnatioN», до нього входить 4 пісні гурту «Rain». У квітні 2022 року на американському сайті «Rockn'Heavy», вийшов матеріал: 10 потужних пісень кращих українських метал-гуртів. У топ увійшла пісня гурту «Soul of Rain»,«Військова». Пісні гурту у ротаціях: «Громадського радіо», «JamFM»,«радіо Байрактар» та інших.

«Soul of Rain» - молода харківська, патріотично налаштована команда, що активно записує пісні під час російсько-української війни [4].

Дискографія

[ред. | ред. код]

Альбоми

[ред. | ред. код]
  • RAINcarnatioN (2019)
  • Плач судьбы (2020)
  • Игра на выживание (2022)
  • Битва крізь віки (2023)

Сингли

[ред. | ред. код]
  • Кто я? (2020)
  • Прихована загроза (2021)
  • Кривава вистава (2021)
  • Герої не вмирають (2022)
  • Дорога додому (2022)
  • Поле бою (2022)
  • «Військова» (2022) присвячена мужності Збройних Сил України: «Український народ особливий. Навіть  під час обстрілів та нальотів на українські міста харків'яни жартують про російських окупантів та пишуть пісні. Перемога близька і буде за нами! Ми написали цю пісню, щоб підняти дух наших військових та земляків. Поки ми єдині, перемогти нас неможливо!»[1]
  • «Місто-герой», присвята Харкову, що потерпає від бомбардувань та обстрілів російських окупантів.

Ведучий Андрій Куликов … “коли я її слухаю… у мене навертаються сльози…“[2]

Відеокліпи

[ред. | ред. код]

Кривава вистава (2021)[5]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. а б Alves, Rui (7 квітня 2022). 10 Insanely Powerful Songs by Some of the Best Ukrainian Metal Bands. Medium (англ.). Процитовано 11 червня 2022.
  2. а б Soul of Rain - інтерв'ю з Андрієм Куликовим на хвилях Громадського Радіо у прямому ефірі 15.05.2022 (укр.), процитовано 11 червня 2022
  3. Zaxid.net. На «Віртуозах» представлять кращі здобутки 30-літнього фестивалю. ZAXID.NET (укр.). Процитовано 11 червня 2022.
  4. Богданович (редактор), Іван Лисько (автор), Наталя (20 січня 2023). Soul of Rain — Огляд творчості. Telegraph. Процитовано 23 квітня 2023.
  5. Soul of Rain - Кривава вистава (Official Music Video) (укр.), процитовано 23 квітня 2023

Посилання

[ред. | ред. код]