The Legend of Zelda: The Minish Cap

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
The Legend of Zelda: The Minish Cap
Розробник Flagship, Capcom
Видавець Nintendo
Дистриб'ютор Nintendo eShop
Жанр(и) Action-adventure
Платформа Game Boy Advance
Дата випуску Японія 4 листопада 2004
Європа 12 листопада 2004
США 10 січня 2005
Режим гри Одиночна гра
Вік. обмеження ESRB: для всіхd
PEGI: PEGI 3
USK: 18USK 18
Творці
Продюсер Keiji Inafuned
Режисер(и) Hidemaro Fujibayashid
Композитор(и) Mitsuhiko Takanod
Технічні деталі
Рушій Four Swords Engine
Носій цифрове завантаження[d]
The Legend of Zelda
Попередня гра Four Swords Adventures
Наступна гра Twilight Princess
Офіційний сайт(англ.)
Офіційний сайт(яп.)
CMNS: The Legend of Zelda: The Minish Cap у Вікісховищі

The Legend of Zelda: The Minish Cap (яп. ゼルダ の 伝説 ふしぎ の ぼうし, Дзеруда но Денсецу Фусігі но Бо: сі) — відеогра з серії The Legend of Zelda, розроблена компанією Flagship для Game Boy Advance і випущена в 2004 році в Японії і Європі і в 2005 — в Північній Америці. The Minish Cap є сюжетним продовженням ігор The Legend of Zelda: A Link to the Past/Four Swords (перевидана на GBA The Legend of Zelda: A Link to the Past) і The Legend of Zelda: Four Swords Adventures.

Сюжет[ред. | ред. код]

Фабула гри будується на передісторії лихого чаклуна Вааті — головного антагоніста The Legend of Zelda: Four Swords. Переслідуючи корисливу мету, він перетворює принцесу Зельду на камінь. Допомогти зняти прокляття можуть лише крихітні створення — Пікор (також звані Мініша). Оскільки побачити їх може лише дитина, порятунок принцеси доручається Лінку. Він вирушає на пошуки чотирьох елементів, необхідних для лагодження меча Пікор, який зможе зняти закляття. На шляху йому допомагає Езло (англ. Ezlo) — зелена капелюшка, що розмовляє, яку він врятовав у Лісі Мініша.

Геймплей[ред. | ред. код]

The Minish Cap зберігає загальні риси серії, присутні в попередніх частинах Zelda[1]. Головний герой, Лінк, подорожує ігровим світом, відвідуючи підземелля, де знаходить чарівні предмети, які допомагають в проходженні перешкод і босів. Гра також містить декілька побічних квестів, не пов'язаних із сюжетною лінією. Ракурс камери розташований таким чином, що допомагає охопити якомога більше деталей. Як і в тривимірних іграх серії, Лінк уміє здійснювати особливі дії, наприклад перекидатися під час бігу.

Під час подорожі світом Лінк може знайти спеціальні артефакти — кінстоуни або камені удачі. Вони є фрагментами медальйона, які можна спробувати поєднати з будь-яким ігровим персонажем, що володіє подібним фрагментом. У разі успішного з'єднання Лінк отримує нагороду, тип якої залежить від виду каменю.

Рецензії та нагороди[ред. | ред. код]

Гра отримала позитивні відгуки в пресі. Авторитетний сайт GameSpot акцентував наголосив на класичному ігровому процесі, характерному для серії Zelda, і водночас присутність своєї родзинки[1]. GameSpy звертає увагу на музичний супровід гри, називаючи його одним з найякісніших на GBA. Основним недоліком гри багато рецензентів визнавали її малу тривалість[2].

IGN включив The Minish Cap до списку 20 найкращих ігор для Game Boy Advance[3], а GameSpot надав грі звання «Найкраща гра 2005 для GBA»[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Shoemaker, Brad (11.05.2005). The Legend of Zelda: The Minish Cap review. GameSpot. Архів оригіналу за 6 квітня 2012. Процитовано 1 травня 2011.
  2. Bramwell, Tom (18 листопада 2004). Review: The Legend of Zelda: the Minish Cap ( Euro gamer). Eurogamer. Архів оригіналу за 6 квітня 2012. Процитовано 25 лютого 2011.
  3. Harris, Craig (16 березня 2007). Top 25 Game Boy Advance Games of All Time. IGN. Архів оригіналу за 6 квітня 2012. Процитовано 1 травня 2011.
  4. Gamespot 's Best of 2005-Platforms. GameSpot. Архів оригіналу за 6 квітня 2012. Процитовано 25 лютого 2011.

Посилання[ред. | ред. код]