Користувач:Alex Blokha/Дні згадані в Вікіпедії/Українcька музика/6 червня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Назва:Річинський Арсен Васильович

Підзаголовок:== Життєпис ==
Знайдено: + Пише тексти на церковну тематику: «Походження єпископату: в зв'язку з питанням про благодатність ієрархії Української Автокефальної Православної Церкви», «Сучасний стан церковно-релігійного життя української людности в Польщі. Доклад виголошений на українському православно-церковному з'їзді в Луцьку 5-6 червня 1927 року», «Критичний розгляд постанови Св. Синоду про заборону Українського Церковного З'їзду», «На манівцях». Готує збірки, де виступає в якості композитора: «Все­народні спі­ви в українській церкві. Збірка загально-доступних цер­­ков­них співів для сільських хорів, для шкіл і народу», «Українські церковні співи», «Українські колядки», «Скорбна мати. Збірник українських церковно-народніх пісень із богогласника на мішаний хор», «Українська Відправа Вечірня та Рання». У Володимирі ж з'являється головний текст Арсена Річинського «Проблєми української реліґійної свідомости», водночас, в українській інтелектуальній історії, це перша спроба проаналізувати український етнос з позицій етнології релігії. Присвячує окремі праці краєзнавству і пластунству.
Підзаголовок:== Життєпис ==
Знайдено: + : В цей час красномовно виявляється принциповість Арсена Річинського щодо потреби набуття Українською Церквою автокефалії. Він один з натхненників і організаторів Українського церковного з'їзду (5-6 червня 1927 року) у Луцьку. На відміну від глави Польської православної церкви митрополита Діонісія, який під тиском російських громадських організацій визнав проведення з'їзду «у церковному відношенні недоцільним і непотрібним» й заборонив духовенству брати у ньому участь, світська влада дозволила проведення зібрання, що отримало назву «З'їзду православних мирян-українців в церковних справах». В з'їзді взяло участь 565 делегатів з усіх повітів Волині, Полісся, Холмщини й Підляшшя. Прибули зокрема понад 200 гостей, 8 українських послів до Сейму та сенату, волинський віце-воєвода і Луцький міський староста[1].
Підзаголовок:=== Релігієзнавство ===
Знайдено: + * Сучасний стан церковно-релігійного життя української людности в Польщі. Доклад виголошений на українському православно-церковному з'їзді в Луцьку 5-6 червня 1927 року. Варшава 1927.


Зобр:11шт.


Назва:Клебанов Дмитро Львович

-Знайдено: + Дмитро́ Льво́вич Клеба́нов (12 липня (25 липня) 1907, Харків — 6 червня 1987, Харків) — український композитор. Заслужений діяч мистецтв УРСР (1967).


Зобр:1шт.


Назва:Nokturnal Mortum

Підзаголовок:=== 2004 ===
Знайдено: + 6 червня — НеХристь виданий як подвійний LP на Ledo Takas Records (Литва Литва).


Назва:...Of Celestial

-Знайдено: + 16 червня група була запрошена на фест Metal Storm Blast, який проводився в Миколаєві. У заході брали участь місцеві групи Magvood, Utburd, Carnival, а так само на запрошення ...of Celestial в концерті взяла участь дружня група з Кривого Рогу - Догма.

-Знайдено: + Цим складом група відіграє ще 3 концерти: у Запоріжжі (9 лютого 2008), Кременчуці (16 березня 2008) і в рідному Кривому Розі (6 червня 2008), після чого Олексій Кореневський з власних причин покидає склад ...Of Celestial. На його місце практично відразу був узятий новий гітарист Ігор «Shmith» Верізуб.


Назва:Рубцова Валентина Павлівна

-Знайдено: + * Анжеліка Варум (6 червня 2010)


Назва:Микиша Михайло Венедиктович

-Знайдено: + Мики́ша Миха́йло Венеди́ктович (6 червня 1885, Миргород — 20 листопада 1971, Київ) — український співак (тенор) та педагог. Соліст Київського, Харківського театрів опери та балету, Большого театру в Москві. Професор Київської консерваторії. Народний артист УРСР (1971). Батько Тараса Михайловича Микиші, українського піаніста і композитора.
Підзаголовок:== Життєпис ==
Знайдено: + Микиша Михайло Венедиктович народився 6 червня 1885 року (за старим стилем — 25 травня) у місті Миргород. Спочатку навчався в Миргородській художньо-промисловій школі ім. М. Гоголя, у 19041910 — у Київській музично-драматичній школі М. Лисенка (в класі співу Олександра Пилиповича Мишуги).


Зобр:1шт.


Назва:Брати Борисенки

Підзаголовок:== Сингли ==
Знайдено: + | Випущено = 6 червня 2013 (вихід кліпу)
Підзаголовок:== Сингли ==
Знайдено: + 6 червня 2013 року офіційний профіль Нового каналу[2]


Назва:Степаненко Михайло Борисович

Підзаголовок:== Біографія ==
Знайдено: + Народився в Семипалатинську (Казахстан) 6 червня 1942 року. Закінчив фортепіанний (1966) та композиторський (1971) факультети Київської консерваторії. З 1967 — викладає в київській консерваторії, з 1973 р. — член Спілки композиторів України. З 1991 по 1993 р. співголова (разом з Т.Хренніковим) Союзу компоситорів СРСР. З 1992 року до сьогодні очолює Національну Спілку композиторів України (Голова правління та Перший секретар спілки). З 1997 очолює журі Міжнародного конкурсу піаністів ім. М. Лисенка (1997 р.).


Назва:Хайтарма (ансамбль)

-Знайдено: + В Ташкенті ансамбль діяв при «Уздержестраді». Першим художнім керівником колективу був відомий композитор Ільяс Бахшиш. Перші танці ставили Аким Джемілєв, Усеїн Баккал, Енвер Алієв. Перший концерт був даний 6 червня 1957 року в Ташкентській державній філармонії[3].


100 назад - 50 назад - 10 назад - Попередня - Про проект - Наступна - 10 вперед - 50 вперед - 100 вперед


Примітки[ред. | ред. код]

  1. Стоколос Н. Арсен Річинський і боротьба за українізацію православної церкви на Волині; Український церковний з'їзд у Луцьку // Народний вісник. 14 квітня 1927.
  2. http://www.youtube.com/user/novychannel?
  3. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою kitaphane не вказано текст