Луцій Постумій Альбін (консул 173 року до н. е.)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Луцій Постумій Альбін
лат. L. Postumius A.f.A.n. Albinus
Народивсяневідомо
Стародавній Рим
Померпісля 167 до н. е.
невідомо
ГромадянствоРимська республіка
Діяльністьполітик, державний і військовий діяч
Суспільний станпатрицій[1]
Посадаконсул
Термін173 рік до н. е.
ПопередникСпурій Постумій Альбін Павлул
НаступникГай Попіллій Ленат
РідПостумії
БатькоАвл Постумій Альбін
Матиневідомо
Брати, сестриСпурій Постумій Альбін Павлул[1][1] і Авл Постумій Альбін Луск[1][1]

Луцій Постумій Альбін (лат. Lucius Postumius Albinus; ? — після 167 до н. е.) — політичний, державний та військовий діяч Римської республіки, консул 173 року до н. е.

Життєпис

[ред. | ред. код]

Походив з патриціанського роду Постуміїв. Про молоді роки немає відомостей.

У 180 році до н. е. став претором. Після чого у 179 році до н. е. як провінцію отримав Дальню Іспанію. Під час своєї каденції воював проти племен ваккеїв та лузітан. За свої успіхи отримав право на тріумф від римського сенату.

У 173 році до н. е. його обрано консулом разом з Марком Попіллієм Ленатом. Спочатку його було відправлено до Кампанії, щоб врегулювати земельні відносини. Під час своєї каденції відновив свято Флоралії. Вслід за цим вирушив до Лігурії.

У 171 році до н. е. був одним з посланців до Массініси та Карфагену щодо врегулювання конфліктів між ними, а також отримання військової підтримки у війні проти Македонії. 169 року до н. е. висунув свою кандидатуру на посаду цензора, проте програв вибори.

У 168 році до н. е. його призначено військовим трибуном при консулі Луції Емілі Павло у війні з Персеєм, царем Македонії. Звитяжно бився у вирішальній битві при Підні. Остання згадка про Альбіна датується 167 роком до н. е.

Джерела

[ред. | ред. код]
  • Friedrich Münzer: Postumius 41). // Paulys Realenzyklopädie der klassischen Altertumswissenschaft. Bd. XXII 1, Sp. 914—918. (нім.)
  1. а б в г д Digital Prosopography of the Roman Republic