Жерар Менухін

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Жерар Менухін (народився в 1948 році в Шотландії) — публіцист і заперечувач Голокосту.[1][2]

Він є сином відомого скрипаля Ієгуді Менухіна та танцівниці Даяни Гулд, а також братом піаніста Джеремі Менухіна. Навчався в Ітонському коледжі та закінчив навчання у Стенфордському університеті в Каліфорнії. Після завершення навчання в університеті Менухін працював у Нью-Йорку, Лондоні та Парижі у кінопромисловості, зокрема був продюсером на кіностудії United Artists.

Менухін регулярно пише статті для газети Deutsche Nationalzeitung (Німецька національна газета). Через цю публіцистичну діяльність 12 листопада 2005 року його зняли з посади голови правління Фонду Ієгуді Менухіна в Німеччині. Його засуджували за те, що через нього «наш Фонд та його діяльність згадувались у такому засобі масової інформації, який можна зарахувати до вкрай правого оточення».

«Скажи правду і присороми диявола»[ред. | ред. код]

У його книзі «Скажи правду і присороми диявола» («Tell the Truth & Shame the Devil»), опублікованій у 2015 році, стверджується, що Голокост є «найбільшою брехнею в історії»[3], що євреї є «чужою, демонічною силою, яка прагне домінувати над світом», що «євреї наповнюють Європу небілими расами», щоб створити «суспільство расових дворняг під владою «нового єврейського дворянства»», і планують «створити єдиний світовий уряд»[4] Менухін стверджує, що «світ повинен вибачитися перед Адольфом Гітлером».[5].

Цитата з книги: «Голокост – найбільша брехня історії. Німеччина не винна у Другій світовій війні, і Адольф Гітлер був єдиним державним діячем світу, який міг би врятувати світ від плутократично-єврейської небезпеки, щоб знову звільнити поневолену планету».

Бібліографія[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Wie ticken die "Reichsbürger"?, Der Tagesspiegel Online (German) , 11 лютого 2017, процитовано 14 червня 2017
  2. Kölner "Klagemauer" vereint mit Neonazis – haGalil. 14 лютого 2017. Процитовано 14 червня 2017.
  3. Morrison, Richard (6 квітня 2016). Yehudi Menuhin: The genius who put the fight for justice before his family. The Times. London. Процитовано 17 листопада 2016. (необхідна підписка)
  4. Menuhin, Gerard Tell the Truth & Shame the Devil, Castle Hill Publishers, pp. 108, 184, 186, 318
  5. Menuhin, Gerard Tell the Truth & Shame the Devil, p. 77

Див. також[ред. | ред. код]