Користувач:Antonyahu/Педелес

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Схема pedelec, так
Схема електронної велосипед
Deutsche Bahn в числі електричних із задньої маточини мотори і акумулятори розміщені всередині рами. Це "Джетстрим" з Ризі унд Мюллер.

Педелес (pedelec, словозлиття від pedal electric cycle) - це велосипед, де їздок допомагає невеликому електромотору; таким чином це є різновидом малопотужних електричних велосипедів. Однак, на відміну від деяких інших видів електронної велосипеди, числі електричних, класифікуються як звичайні велосипеди в багатьох країнах з дорожніми службами, а не як тип електричний мопед. Числі електричних включають в себе електронний контролер, який відключає живлення двигуна при русі не крутити педалі або при певній швидкості – зазвичай 25 км/год (16 миль/год) – досягнута. Числі електричних корисні для людей, які їздять в горбистій місцевості або в сильний зустрічний вітер. У той час як pedelec, так можна будь-який тип велосипедів, pedelec, так як міський мотоцикл є дуже поширеним явищем. Звичайний велосипед можна перетворити в pedelec, так з додаванням необхідних деталей, тобто двигун, акумулятор і т. д.

Багатьох юрисдикціях класифікувати числі електричних велосипедів на відміну від мопедів або мотоциклів. Більш потужні електровелосипеди, таких як с-числі електричних і потужність-за запитом, e-велосипеди (ті, чиї двигуни можуть надати допомогу незалежно від того, вершник крутити педалі або ні) часто класифікуються як мопеди і навіть мотоцикли з наїзником таким чином, з урахуванням положень зазначених автомобілів, наприклад, наявність ліцензії та реєстрації транспортного засобу, надів шолом і т. д.

Переваги і недоліки[ред. | ред. код]

Числі електричних надають різні переваги порівняно зі звичайними велосипедами:

  • Мобільність: люди в гірських районах може цикл використання pedelec, так замість того, щоб покластися повністю моторизований транспорт (тобто машини або мотоцикли). Це особливо корисна для літніх людей, які не можуть більше мати можливості для фізичних навантажень, що пагорб сходження потребує.
  • Швидкість: відстані можуть бути покриті більш швидко, оскільки Середня швидкість вище при тій же кількості зусиль.
  • Зусиль: крім того, такий же швидкості можна досягти з меншими зусиллями. Це означає, що вершник на pedelec, так може потіти менше, якщо на всіх – особливо, коли йду в гору або проти вітру – значить, велосипед комутуючих в робочий одяг не настільки проблематично, тобто виключення необхідності змінювати і/або душ моменту виходу на роботу.
  • Високий діапазон: так як велосипедист буде менше втомлюєтеся, а середня швидкість вище, великі відстані можуть бути покриті.

The main disadvantage of the pedelec is its purchasing cost, which is significantly higher than that of a similar, but conventional bicycle: the average selling price in Germany is between €1,500 and €2,000. The other additional expenses are minor: these are the electricity recharging costs and the eventual replacement of the battery, which together have been calculated to cost a mere €0.20 - €0.40 per 100 km. Other disadvantages are higher risk of theft due to its higher value, and the pedelec's higher weight caused by the battery, motor and sturdier frame.

Історія[ред. | ред. код]

У 1989 році Майкл Куттер, засновник Дельфін електровелосипеди, розробила і випустила перший прототип pedelec, так.[1] перший ринок-готових моделей такого роду були доступні в 1992 році від швейцарської компанії швидкостей під назвою Дельфін.

У 1994 році великих кількостях були зроблені Ямаха під назвою гідропідсилювачем.

У 1995 році, перший флаєр в тому ж році заснував Швейцарський старт-ап компанії BKTech АГ в невеликій серії е-бізнесу (як невід'ємна частина запуску) на ринок.[2]

Термін pedelec, так був придуманий Сюзанна Brüsch в її 1999 дисертації числі електричних транспортних засобів майбутнього (нім. Pedelecs: Fahrzeuge der Zukunft).[3]

Проникнення Pedelec на світові ринки[ред. | ред. код]

Європа[ред. | ред. код]

По всій Європі в 2011 році, між 900,000 і 1,24 млн. одиниць були продані, це на 29% більше, ніж у 2010 році.

Було передбачено, що у 2015 році, 3 млн. e-велосипеди будуть продаватися в Європі, і це в основному числі електричних.[4]

Німеччина[ред. | ред. код]

Станом на 2012 було близько 600,000 числі електричних на дорозі в Німеччині.[5] економічне зростання був вражаючим: за рік до 310,000-340,000 числі електричних було продано в Німеччині, а це в свою чергу на 55% більше, ніж у 2010 році.[6] У насправді, у Німеччині продажі виросли більш ніж на 30% щороку з 2008 року. у порівнянні, налічується близько 70 мільйонів звичайних велосипедів в Німеччині у 2011 році, за даними ZIV, Німецької велосипедної галузевої Асоціації.[7]

Близько 95% всіх електровелосипедів в Німеччині в тому числі електричних.

Клубу ADAC, німецька (авто)мотив клуб протестував велика кількість числі електричних в 2013 році, де близько 70% числі електричних провалив тест з результатом нижче, ніж розумним у зв'язку з незадовільними безпекою та довговічністю.[8]

В іншому місці[ред. | ред. код]

Тільки китайський ринок числі електричних та e-велосипедів більше, ніж Європейський. За даними Національного Бюро статистики, в Китаї більше 100 мільйонів електровелосипедів на дорозі. Річний обсяг виробництва на китайських фабриках зросла з 58,000 (1998 рік) до 33 мільйонів (2011).

Правовий статус числі електричних по всьому світу[ред. | ред. код]

Щоб бути дійсно корисним, важливо, щоб pedelec, так, щоб бути юридично класифікується як велосипед, у кожній країні або юрисдикції, а не класифікується як мопед або мотоцикл. В іншому випадку, якщо pedelec, так класифікується як мопед чи мотоцикл, то воно не може бути дозволено в велосипедні доріжки або велосипедні доріжки; на pedelec, так можуть бути зареєстровані; вершник, можливо, доведеться носити мотоциклетний шолом; та/або транспортного засобу страхування може бути оплачено.

Europe

В ЄС це означає, важливо юридично розмежувати числі електричних та інших e-велосипеди (в тому числі з-числі електричних), так як вони, швидше за все, 1) мають більш потужний мотор більше 250 Вт, 2) вони можуть бути в змозі досягти швидкості, що перевищує швидкість 25 км/год до електродвигуна допомоги вирізає (якщо він вирізає на всіх), і/або 3) може мати можливість подорожувати через електродвигун поодинці (тобто без педалювання). Якщо будь-який з цих трьох умов, то велосипед, отже, більш імовірно, щоб бути юридично класифікується як мопед чи мотоцикл, а не велосипед.[9]

Австрія (Highway Code and CFG)[ред. | ред. код]

Відповідно до § 2 пункт 1 із 22 Видавництво 1960 два види електричних велосипедів можна виділити наступні:

  • Горить. "Б) [велосипед], який на додаток до електричним приводом згідно з § 1 2 КФГ 1967 комплектації (електричний велосипед)" (таким чином, гібридний привід за pedelec, так визначення ');
  • Горить. "Д) з електричним приводом, автомобіль, диск, відповідає електричний велосипед, як це визначено в § 1, пункт 2а КФГ 1967" (таким чином просто-електричний привід).

Не як автотранспортних засобів згідно з § 1, пункт 2а КФГ застосовувати електричні велосипеди - будь то гібридні (pedelec, так) або виключно на електротязі і з велосипедом для цілей руху 1960

  1. Максимальна допустима потужність не більш 600 Вт, і
  2. а конструктивна швидкість яких не перевищує 25 км/ч.

Представлені вище критерії не перевищений, отже, згідно з австрійським законодавством, такий електричний велосипед / pedelec, так як електрика не радий і тому вимагає ні схвалення, ні реєстрації транспортного засобу. Для нормального (тільки м'язи харчування) велосипеди, також для електричних велосипедів, положення велосипед регулювання, контролю це ті ж м'язи, Видавництво-наведених в дію велосипедів і т. п. Обов'язкове використання велосипедній доріжці Пров. з велосипедами. Для своїх (комерційних) у реалізації на ринку з урахуванням продукту за зобов'язаннями.

В Австрії, з-числі електричних (гідропідсилювача крутити педалі до 45 км/год) не класифікуються як велосипеди. Будь вони запалили в кращому разі як мопеда відповідно до статті 1 пункті 2. А) Директиви 2002/24/ЄС (або як мотоцикл § 2 АБС 1 лінія 14 КФГ) не typable і зареєстрований як автомобіль може управлятися, досі (жовтень 2010 року не збереглася).

Нідерланди[ред. | ред. код]

Істинний числі електричних не зобов'язані мати які-небудь інші передумови, ніж велосипед.

Однак, будь pedelec, так де влада допомогу спрацьовує тільки повертати колеса, а не педаль руху (велика кількість дешевої версії або свідомо маточини переднього допомоги), повинні мати номерні знаки для скутера / мотоцикла малий (так званий snorfiets або bromfiets), дійсний водійські права і страховка.

У разі живлення допомогу зупиняючись на швидкості до 25 км/год, гонщики не зобов'язані носити шоломи мотоцикла, однак, ця швидкість не повинна перевищуватися навіть при педалюванні.[джерело?] Електричних велосипедів, наприклад, спеціалізовані Турбо, без 25 км/год обмеження швидкості для живлення допомогу не вважати невеликий мотоцикл і, крім номерного знака (жовтий з чорними літерами), водійські права і страховка, шолом мотоцикла повинні бути надіті весь час від початку 2017 року.

Дуже дивно, великий парк електричних велосипедів і числі електричних, не потрібно Регулятор потужності пов'язано з зусиллям на педалі можна побачити на велосипедні доріжки без належної реєстрації. Крім того, багато користувачів знайшли дуже простих способів, як налаштувати їх числі електричних для того щоб подолати педалей датчика, роблячи їх числі електричних без подальшої належної реєстрації транспортного засобу незаконним.

Азії[ред. | ред. код]

Гонконг[ред. | ред. код]

Числі електричних, і будь-який інший вид механічної допомоги, є незаконним, і порушники підлягають штрафу і тюремного ув'язнення до 3 місяців, а при повторному порушенні на строк до 6 місяців.[10]

Сінгапур[ред. | ред. код]

Числі електричних дозволяється, коли в шоломі, Потужність двигуна обмежена до 200 Вт, а двигун відключається на 25 км/год[11]

Австралія[ред. | ред. код]

Станом на 30 травня 2012 року, Австралія має додаткові нові категорії електричний велосипед, використовуючи європейську модель "pedelec, так" у відповідності зі стандартом схвалений en15194. Це означає, що велосипед може мати електродвигун 250 Вт, постійна Номінальна потужність якого повинна бути активована тільки крутити педалі (якщо вище 6 км/год) і повинні вирізати більше 25 км/ч. В штаті Вікторія є першим, щоб змінити свої місцеві правила дорожнього руху, щоб пристосувати цей новий стандарт від 18 вересня 2012 року.[12]

Технічні рішення[ред. | ред. код]

Компоненти[ред. | ред. код]

Числі електричних відрізнятися від звичайного велосипеда купити додатковий електродвигун, акумулятор, електронна система управління для двигуна, а також датчик для виявлення руху Шатунів. Більшість моделей оснащені індикатор заряду батареї і потужність двигуна установки, або безперервно, або підрозділяється на рівні підтримки.

Акумулятор[ред. | ред. код]

Крім мотора, акумулятор є основним компонентом технології pedelec, так. Зазвичай це або батарея NiMH - нікель або літій-іонний акумулятор. Від батареї ємністю до 24 Ач н (Ах) на 24 або 36 Вольт (V) або до 15 ампер годин на 48 вольт. Збережена енергія може досягати близько 800 ват-год н (ч), але в основному близько 400 Втч (2013). В ідеальних умовах, після тисяч зарядів NiCd акумуляторів мають 85% від їх початкової ємності, і тому вважається носити. З NiMH акумуляторів приблизно від 400 до 800 циклів можливі. Час зарядки в залежності від типу батареї становить близько 2 до 9 годин. Довговічність залежить від інших факторів. Як свинцево-кислотні акумуляторні батареї розряді вони дають менше енергії, так що повна Потужність двигуна не досягнуто. Дуже легкі, більш дорогі літій-іонні акумулятори зараз використовуються більшістю виробників і мають дальність дії до 100 кілометрів при помірному педалюванні і середньої ємності батареї (наприклад, 15 Ач). Літієві батареї не переносять Мороз і не повинна стягуватися за морозної температурі. Для безпеки, хімічний склад та якість електроніки мають вирішальне значення. Особливо з короткого замикання, над напругою струму, літій-іонні акумулятори реагують дуже сильно. Ці проблеми в ноутбуках призвели до нагадує. Літій фосфату заліза (lfp) батареї є винятком. Вони набагато безпечніше теплових характеристик, а також є нетоксичним.

При оцінці pedelec, так батареї, це корисно враховувати не тільки ємність, але і такі критерії, як міцність, ефект пам'яті, час зарядки, вага, безпека та охорона навколишнього середовища.

Виробники, які оснащують їх числі електричних з NiCd акумулятори, як правило, доставляють їх за допомогою адаптера змінного струму, який розряджає батарею повністю до фактичного процес зарядки для зменшення ефекту пам'яті. NiMH акумулятори мають набагато менший ефект пам'яті. З літій-іонних батарей нема ефекту пам'яті.

А літій-залізо-фосфатний акумулятор живе набагато довше, ніж літій-іонний акумулятор. Його використання істотно знижує експлуатаційні витрати, пов'язані зі зносом акумуляторної батареї. У 2013 році вони ще не доступні як стандарт у більшості pedelec, так моделей, але деякі числі електричних (наприклад, за нафту) почали встановлювати ОФП батареї як стандарт.

Управління Двигуном[ред. | ред. код]

Для перемикання або управління двигуном, є кілька можливостей:

  • Вимірювання сили або крутного моменту по сигналу датчика сили на педалі, педаль кривошип, ланцюг або за кермом
  • Вимірювання ступаючи по сигналу з тахометром або порогових перемикачів на кривошип, або в іншому відповідному місці
  • Вимірювання сили і швидкості
  • Вимірювання прискорення або дишло силу при натисканні трейлер
  • Вимірювання електричних величин в послідовний гібрид (генератор, педалі)

Крім того, швидкість автомобіля вимірюється на колесі, зокрема, наприклад, для приводу двигуна від 25 км/год викл.

Вимірювання можуть бути оброблені механічним чи електронним способом і використане для того щоб контролювати мотор і вимикати або регулювати функції управління на основі безперервно.

ФРС влада ґрунтується на даних датчика (датчик зусилля, адреналін, швидкість, шляхова швидкість) розраховується виходячи з обраного рівня підтримки з боку регулятора мотора. Так звані рівні підтримки, тобто, скільки двигун підтримується на додаток до драйвера продуктивність лежать в горизонтальній їзди 5-400 відсотків.

Коли мотори регулярно інтенсивно використовується, особливо коли в гору вони можуть сильно нагріватися, в деяких є датчик температури в обмотці двигуна, якщо при досягненні певної температури електроніка може знизити Потужність двигуна. В ідеалі, електроніка відключить акумулятор при заданій напрузі розряду для запобігання повної розрядки і забезпечити достатній запас для роботи системи освітлення. Це може бути зроблено за допомогою електроніки в батареї.

Управління силою[ред. | ред. код]

При роботі з силою сенсора, автоматично певний відсоток послуг, що надаються водія. У багатьох моделях, ця частка може бути встановлений в кілька етапів. Існують також моделі, де рівень підтримки може бути встановлено тільки у дилера до клієнта.

Виявлення обертального руху[ред. | ред. код]

У версії з датчиком швидкості (ів) двигун автоматично, використовуючи функцію встановлений відсоток самостійного застосували силу. Оскільки сила, необхідна на швидкості різко зростає, він може бути розрахований в деяких моделях без сили датчик.

Розсувні або тяги[ред. | ред. код]

Слайд або тяги може допомогти з Максимізацією законодавства для підтримки мотора, без педалей до 6 км/ч. Зсув означає, має ту перевагу, що ви можете дозволити котити велосипед поруч з мотором підтримка без педалей або ви штовхаєте себе (наприклад, при перевезенні важких вантажів, або так ви підійдіть на колеса поодинці на пагорбі може бути). Для деяких моделей, дозволених 6 км/год може бути досягнуто лише на вищій передачі, на інших передачах в колеса Роллс-відповідно повільніше. У будь-якому випадку, це дозволяє швидше (і більш контрольованим фізично), починаючи з місця до "зелених" перемикається світло н

Силова Електроніка[ред. | ред. код]

Силова електроніка, залежно від типу двигуна, складається з електродвигуна постійного струму контролер з широтно-імпульсною модуляцією або регульованого DC-AC перетворювача.

Типів двигунів[ред. | ред. код]

Pedelec, каретка електродвигуна з передачами.
Смарт мотор e-велосипеда

Майже виключно, використовувати числі електричних двигунів постійного струму, через комутаторі щітки дискові двигуни, які придатні для прямого приводу і щітки моторів з шестірнями.

Використання необслуговуваних асинхронних двигунів змінного струму pedelec - це виняток.

Пряме маточини ротора двигун може бути обладнаний регенеративної гальмівний, тому він може бути використаний як гальмо, яке перетворює частину кінетичної енергії в заряд акумулятора. На додаток до зарядка батареї при гальмуванні, в результаті чого менший знос традиційних гальм, Гальмівна зменшення шумів.

Сила підходу електричного приводу[ред. | ред. код]

См. в цілому відправними точками електричного приводу. Коли pedelec, так конкретно, Тип управління приводу від педалей (див. вище), які можуть бути інтегровані в диск.

Розташування двигуна[ред. | ред. код]

Положення двигуна має значний вплив на управління pedelec, так. Наступні комбінації розташування приводу і мотора були успішними:

  • Мотор в ступиці переднього колеса.
  • Мотор в ступиці заднього колеса.
  • Мотор у педальній коретці.

Відстань[ред. | ред. код]

Взагалі серії з мотором підтримка становить від 7 км на постійне зростання і до 70 км. На середньої потужності займає приблизно від 20 до 50 км. На деяких моделях, за замовчуванням два послідовно перемикаються акумуляторів розміщені в багажні сумки, ось це діапазон, зазначений на середньої потужності додаванням 100 км.

Звичайний акумулятор (36 В / 7 Ач) (1.9 до 5.1 кг маси в pedelec, так[13]) має енергетичну цінність близько 250 год (1 кг бензину приблизно 11500 год). Перетворення електричної енергії в механічну роботу здійснюється з деякою втратою енергії за рахунок генерації тепла. Як правило, збитки становлять близько 25 відсотків, залежно від ефективності двигуна і контролер двигуна. Таким чином, завдяки электровелосипеду можна з 70 кг райдера (загальна маса ~100 кг) може бути розрахована йти близько 5,6 кілометрів на 10% клас в 25 км/год від батареї поодинці (за умови, лобової області = 0.4 метр-квадрат, коефіцієнт опору = 0.7, Висота = 100 м, швидкість вітру = 10 м/сек і коефіцієнта опору коченню = 0.007[14][15]). Залежно від допомога вершника (який необхідний на pedelec, так), пропорційно більший діапазон можна.

Безпека[ред. | ред. код]

Питання безпеки хвилюють щодо плоскій місцевості, але більш виражені в горах. Горбисті області забезпечити мінливих умовах; це створює можливість виникнення більш критичних ситуаціях і, отже, більш нещасні випадки можуть статися. Автомобілів, можливо, буде потрібно, щоб перегнати числі електричних на більш високих швидкостях, ніж машини будуть обганяти звичайні велосипеди, і це може призвести до збільшення нещасних випадків з тяжкими наслідками, для велосипедистів і водіїв. Для водіїв і пішоходів, це може бути важко оцінити, з якою швидкістю велосипедист рухається. Крім того, старики на pedelec, так може їздити набагато швидше, ніж це було можливо раніше. Ризиковані ситуації можуть також виникнути при виїздах і перехрестях. Щоб проілюструвати наслідки таких критичних ситуаціях, в німецьких страхових досліджень (ВДС) було проведено дослідження, проект з дорожніх випробувань, експлуатаційні випробування і краш-тести числі електричних.[16][17][18]

З іншого боку, багато хто завдяки электровелосипеду можна (і e-велосипед) користувачі повідомляють, що вони можуть їздити більше в обороні з автономним електричним приводом надання їм допомоги; на відміну від традиційних велосипедистів, які прагнуть геть Гальмівна оскільки це вимагає зусиль, щоб прискорити знову pedelec, так гонщик може гальмувати і потім розганятися повернутися до нормальної швидкості з набагато меншими зусиллями. У Баварському статистики аварій за першу половину 2012 року списки 6,186 аварій за участю велосипедів, з них 76 e-велосипеди і зазначає, що ризик ДТП електровелосипедів не вище, ніж на інших велосипедах.[19]

Використання з-числі електричних включає в себе додатковий ризик. Вони не тільки домогтися більш високої середньої швидкості, але вище Максимальна швидкість (зазвичай 45 км/год), а також може розраховувати на більш високий річний пробіг.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Meilensteine des Dolphin e-Bikes (Milestones of Dolphin e-bikes) (German) . Архів оригіналу за 30 March 2013. Процитовано 23 March 2013.
  2. BKTech AG (PDF). ecademy.ch (German) . 1997–2001. Процитовано 23 March 2013. [недоступне посилання з 01.02.2016]
  3. Brüsch, Susanne (April 1999). Pedelecs: Fahrzeuge der Zukunft [Pedelecs: Vehicles of the future] (German) . Heidelberg University. Процитовано 29 January 2017.
  4. Bike Europe - EU-2010: E-bikes Rising Star in All Major Markets. Процитовано 21 March 2013.
  5. Pedelec, Segway, Bierbike: Lust oder Last? - Arbeitskreis auf dem 50. Deutschen Verkehrsgerichtstag (German) . January 2012. Процитовано 23 March 2013.
  6. Go Pedelec! Handbuch mit wertvollen Praxistipps (PDF) (German) . 2012. с. 14. Процитовано 22 March 2013.
  7. Präsentation zur Wirtschaftspressekonferenz (PDF) (German) . Zweirad-Industrie-Verband (ZIV). 21 March 2012. Архів оригіналу (PDF) за 2 December 2012. Процитовано 22 March 2013. Die angegebene Spanne des durchschnittlichen Verkaufspreises schließt auch die vernachlässigbar wenigen ausschließlich elektrisch angetriebenen Räder mit ein.
  8. ADAC Test Fahrräder mit Elektroantrieb 2013. www.adac.de. Процитовано 2013.
  9. DIRECTIVE 2002/24/EC OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL of 18 March 2002 relating to the type-approval of two or three-wheel motor vehicles and repealing Council Directive 92/61/EEC (PDF). eur-lex.europa.eu. Процитовано 20 січня 2017.
  10. LCQ19: Illegal sale or use of electric bicycles. 8 May 2013.
  11. Power Assisted Bicycles (PAB) (PDF). Land Transport Authority.
  12. Power assisted bicycles. VicRoads. Архів оригіналу за 28 March 2013. Процитовано 21 March 2013.
  13. Alle Ergebnisse des Pedelec und E-Bike Tests (German) . ExtraEnergy e.V. Процитовано 21 March 2013.
  14. Hill Climbing (and going downhill). Процитовано 28 May 2014.
  15. Electric Bicycle Calculators. Процитовано 28 May 2014.
  16. Siegfried Brockmann (7 April 2011). Elektrofahrräder – Umweltschonend aber gefährlich? (PDF 1.7MB). Neumünster: Gesamtverband der Deutschen Versicherungswirtschaft e.V. (GDV). Процитовано 21 March 2013.
  17. Crashtest: Pedelec gegen Autos (Video). Unfallforschung on YouTube. Unfallforschung der Versicherer (UDV). 7 April 2011.
  18. Safety Aspects of High-Speed Pedelecs. Unfallforschung der Versicherer. Процитовано 21 March 2013.
  19. E-Bikes nicht gefährlicher als andere Räder [E-Bikes not more dangerous than other bicycles]. Augsburger Allgemeine (нім.). 20 вересня 2012. Процитовано 21 березня 2013.

Література[ред. | ред. код]

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]