ННН-рибальство

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Логотип Агенства рибного господарства України

Незаконне, непідзвітне, неконтрольоване рибальство (ННН-рибальство) є проблемою міжнародного рівня. Масштаби ННН-рибальства оцінюються на рівні до 30% від загального промислового вилову окремих видів риб.

Незаконне рибальство — це вилов водних біоресурсів з порушенням законодавства. Це може застосовуватися до рибальства, що знаходиться під юрисдикцією прибережної держави або рибальства у відкритому морі, яке регулюється регіональними рибогосподарськими організаціями.

Непідзвітне рибальство — це рибальство, про яке не повідомляється відповідному національному органу, що є порушенням чиних законодавчих норм.

Неконтрольоване рибальство — зазвичай здійснюється судами без національної приналежності, або судами, що знаходяться під прапором країни, яка не є учасником регіональних рибогосподарських організацій.

Для зменшення обсягів ННН-рибальства ФАО розробила Міжнародний план дій.

Агентство рибного господарства наголошує на значні проблеми ННН-рибальства для рибної галузі України і планує впровадити ряд заходів. Основними серед них є впровадження системи моніторингу суден та сертифікату походження риби.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Державне Агентство Рибного Господарства України (українською) . 24 січня 2016 року. Архів оригіналу за 30 січня 2018. Процитовано 30 січня 2018.