Обговорення користувача:Сергій Липко/Архів 2015

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Військова справа (підсумки)

Привіт! Журі конкурсу «Військова справа у Вікіпедії» продовжує працювати над оцінюванням статей. Підсумки очікуються 30 січня 2015 року, на день народження україномовного розділу Вікіпедії. Церемонія нагородження планується після 15 лютого 2015 року у місті Києві. Із додатковими запитаннями звертайтеся за militarywikimedia.in.ua чи на сторінку обговорення конкурсу на сайті «Вікімедіа Україна» --MediaWiki message delivery (обговорення) 21:33, 25 січня 2015 (UTC)

Соц мережі.

Привіт!

Як із соцмережами? Я про Вікіфлешмоб. --Nickispeaki (обговорення) 23:20, 29 січня 2015 (UTC)

@Nickispeaki: привіт, усе заглохло, кожен сам старається пропіарити, як може, в тому числі створюючи від себе зустріч. Петров негативно поставився до зустрічей Вк, хоча там найбільше можливостей було — найбільший паблік. Наперекір поки що не хочу йти, він уособлює прес-службу, він творець тої спільноти, усі козирі в нього... Можеш, не створюючи зустріч, просто надіслати всім своїм доступним за проживанням друзям у приват запрошення на Вікіфлешмоб у відповідному місці.--Сергій Липко (обговорення) 00:57, 30 січня 2015 (UTC)
Мдя! ;-0 Прямо як з банером - всі рвуться щось очолювати, а потім... ЗАБУВАЮТЬ поставити банер під час конкурсу! ;-0 От саме зараз ще він утрясається... Мою версію відкотили. Обговорюємо. А зранку на вікі-вишкіл! ;-) --Nickispeaki (обговорення) 01:03, 30 січня 2015 (UTC)

Цікава твоя думка.

Привіт! Прохання висловити свою думку (позицію) тут. --Nickispeaki (обговорення) 01:07, 5 лютого 2015 (UTC)

Сувеніри за участь у Вікіфлешмобі

Доброго вечора! На Вашу електронну пошту надіслано листа для уточнення деталей відправлення сувенірів. --Friend 17:30, 6 лютого 2015 (UTC)

@Friend: я надіслав Вам одразу свої контактні дані, Ви отримали? Як там процес відбувається, затримка?--Сергій Липко (обговорення) 21:19, 13 лютого 2015 (UTC)

Євреї у Другій світовій війні

Навіщо ви перекладаєте з росвікі? Там женуть на наших - УПА. Крім того прямо викривляють факти, конкретно зверніть увагу на речення "Голокосту владою СРСР навмисно замовчувалася", такого поняття як влада СРСР незрозуміле, існує Сталінська влада потім інша, відмінна влада, в цьому контексті це звучить неясно. Взагалі частина статті яку вид додали схожа на якусь газетну вирізку. Замість фактів і джерел і бачу підбірку висказувань істориків. --Igor Yalovecky (обговорення) 20:36, 13 лютого 2015 (UTC)

@Igor Yalovecky: у росвікі хай там як провели велику роботу, всілякі гони на УПА абощо я не висвітлюватиму. Влада СРСР = КПРС, ЦК, генсекретар... П. С. Можете поставити шаблон про нейтральність.--Сергій Липко (обговорення) 21:01, 13 лютого 2015 (UTC)
Останнє речення з доданої вами ділянки тексту в російській вікі містить посилання на таке джерело [regnum.ru/documents/evrei.pdf]. Ви його читали? Ви це називаєте великою роботою? Так, робота велика, зі знищення українців.
Можливо замість люб'язно наданих братнім народом документів варто звернути уваги на папери на кшталт такого Пастка для дослiдникiв. До питання про ґрунтовність джерелознавчого аналізу в зарубіжній історіографії українського націоналістичного руху. --Igor Yalovecky (обговорення) 09:56, 14 лютого 2015 (UTC)
@Igor Yalovecky: Ви знаєте, що таке «нейтральність»? Це наведення обох точок зору. Дякую за наведені аргументи.--Сергій Липко (обговорення) 17:39, 14 лютого 2015 (UTC)
Поки що бачу лише антиукраїнську. --Igor Yalovecky (обговорення) 21:20, 14 лютого 2015 (UTC)
@Igor Yalovecky: де там зараз антиукраїнська позиція? Якщо не бачите, я спеціально останній абзац з того розділу про колабораціонізм Прибалтики і України викинув, його там не буде! )--Сергій Липко (обговорення) 23:00, 14 лютого 2015 (UTC)

Місяць поліпшення статей

Доброго дня. Ось переглядав список 1000 наших статей. Якось повільно ми рухаємося до написання 1000 довгих. Бачив у кнайпы Ви приводили статистику. Чи є в Вас задум запланувати тематичний місяць поліпшення статей, зробити в ньому посилання на ті статті, що не є великими. Може за місяць впоралися би. Всього 350 статей залишилося. Я вже 2 поліпшив, потрібна підтримка! Як Вам ідея?--Manefon (обговорення) 22:54, 19 лютого 2015 (UTC)

@Manefon1989: я тільки «за», але зараз трохи часу обмаль, у мене є хвости по незавершених статтях, також взявся писати трохи у Вікіцитати, ми запланували на весну тиждень Вікіцитат, лише після цього планував взятися за ТОП-1000, але якщо буде тиждень поліпшення цих статей, я б кілька доповнив до довгої статті. Добре, що є зручна поточна статистика, яка оновлюється щотижня, — Вікіпедія:Статті, які повинні бути в усіх вікіпедіях/stat, тому найлегше спершу доповнювати ті статті, у які мало потрібно додавати інформації, — 15-18 тис. символів (нормованих 20-24 тис.) і довести до 23 тис. символів (нормованих 30-31 тис.), також де легко можна знайти додаткову інфу з іншомовних розділів. Я постараюся за кілька тижнів долучитися до організації такого тижня (місяця), якщо буде ініціативна група. Можна спробувати написати людям, які зголошувалися на цей проект — Вікіпедія:Проект:1000+500+#Учасники проекту, а також проект «Якість» — Вікіпедія:Проект:Якість#Учасники проекту.--Сергій Липко (обговорення) 23:48, 19 лютого 2015 (UTC)
Тоді спишемося вже після тижня вікіцитат!--Manefon (обговорення) 10:14, 20 лютого 2015 (UTC)

Конкурс статей «Вікіпедія любить пам'ятки», 7 березня – 5 квітня 2015

Привіт! До 5 квітня 2015 року триватиме конкурс статей «Вікіпедія любить пам'ятки» в україномовному розділі Вікіпедії. Завжди можна знайти щось гарне, що ще не описане у Вікіпедії. Під час фотоконкурсів «Вікі любить пам'ятки» було завантажено багато-багато світлин пам'яток України. А статей ще не дуже багато створено… Тож є думка спробувати це виправити. Приєднуйтеся. Можна і Вікіпедію збагатити, і про цікаві речі статті написати (можна дізнатися про те, що здавалося таким звичним), і призи виграти… Хоча, звісно, від призів можна відмовитися. Чи на користь наступного за рейтингом. Чи передати комусь, хто цього більше потребує. Якщо ж написання статей не дуже Вам до смаку — списки пам'яток України потребують постійної уваги волонтерів. Вікіфікація, можливо вибір кращого зображення (бот зараз вибирає це випадковим чином), координати, одруки тощо. Ця інформація не тільки для конкурсів знадобиться. Це зараз — найповніша з усіх існуючих баз пам'яток України. Але їй дуже далеко до того, щоб бути дійсно повною…

Більше інформації про конкурс читати тут --アンタナナ через MediaWiki message delivery (обговорення) 16:27, 10 березня 2015 (UTC)

@Antanana: дякую, бачив, долучусь, коли трохи доопрацюю розпочаті мною статті.--Сергій Липко (обговорення) 17:09, 10 березня 2015 (UTC)

Invitation

A gummi bear holding a sign that says "Thank you"
Thank you for using VisualEditor and sharing your ideas with the developers.

Hello, Сергій Липко,

The Editing team is asking very experienced editors like you for your help with VisualEditor. The team has a list of top-priority problems, but they also want to hear about small problems. These problems may make editing less fun, take too much of your time, or be as annoying as a paper cut. The Editing team wants to hear about and try to fix these small things, too. 

You can share your thoughts by clicking this link. You may respond to this quick, simple, anonymous survey in your own language. If you take the survey, then you agree your responses may be used in accordance with these terms. This survey is powered by Qualtrics and their use of your information is governed by their privacy policy.

More information (including a translateable list of the questions) is posted on wiki at mw:VisualEditor/Survey 2015. If you have questions, or prefer to respond on-wiki, then please leave a message on the survey's talk page.

Unsubscribe from this listSign up for VisualEditor's multilingual newsletter Translate the user guide

Thank you, Whatamidoing (WMF) (talk) 23:31, 16 березня 2015 (UTC)

Устриця

Вітаю! Я розпочав дискусію на сторінці обговорення цієї статті (див. варіант назви Устриця (рід)). Зверніть будь ласка увагу. Дякую! --Yuriy Kvach (обговорення) 07:25, 24 березня 2015 (UTC)

Останні новини

Вітаю! Дякую за Ваш внесок у оновлення новин. До Вас є велике прохання: коли Ви додаєте новину на сторінку Шаблон:Останні новини, як, наприклад, останнього разу, зверніть також увагу на рекомендації, а саме на необхідність верифікації інформації. Для того, щоби інші читачі могли прочитати про новину більше і перевірити додану інформацію, ця ж сама новина має бути розміщена також у розділі «Вікіпедія:Поточні події/Останні новини» із посиланням на джерело. Інакше, ця новина буде, ймовірно, «загублена» і не потрапить до цього розділу, а згодом не потрапить до статті «травень 2024». Дякую за розуміння. З повагою, --Pavlo Chemist 08:48, 19 квітня 2015 (UTC)

P.S. Цього разу я витягну її сам, але майте на увазі в майбутньому. Дякую, --Pavlo Chemist 08:48, 19 квітня 2015 (UTC)

@Pavlo Chemist: добре, старатимусь діяти згідно з рекомендаціями.--Сергій Липко (обговорення) 13:49, 19 квітня 2015 (UTC)

Проблеми категоризації письменників та персоналій взагалі

Вітаю!Запрошую вас прийняти участь в обговоренні з питання недосконалості системи категоризації письменників на сторінці Вікіпедія:Обговорення категорій. Стоcовно державної,мовної та національної їх приналежністі, а також за жанром. --Yasnodark (обговорення).17:10, 4 травня 2015 (UTC)

доброї ночі, побратиме

Приємно, що вкі-однодумців з Прикарпаття прибавляється, вдвічі приємно, що то виходець з мого альма-матеру….

Приємно заскочений, Вашим наміром, Сергію, щодо поліпшення важливих сторінок для всіх вікіпедій…тож сподіваюся, спільними зусиллями ми в цьому році закриємо 1000 необхідних і засучимо рукава на грядці з 10 000 вікі-морквин:)

Успіхів, Сергію!--Когутяк Зенко (обговорення) 21:17, 20 травня 2015 (UTC)

@Когутяк Зенко: дякую, спочатку у червні проведемо тиждень Вікіцитат, у липні буду у відпустці, тоді з серпня можна буде подумати про Місяць поліпшення статей, бачу сенс у пріоритетності створення відсутніх статей з 10 000 необхідних, яких залишилося на даний час 743, тоді вже добити ту 1000 і взятися за 10 000.--Сергій Липко (обговорення) 21:33, 20 травня 2015 (UTC)

Дуже важливо: вибори Ради повірених Фонду Вікімедіа

До 23:59 31 травня 2015 (UTC) відбуваються вибори трьох представників спільноти до Ради повірених Фонду Вікімедіа. Усього є 20 кандидатів. Ці вибори дуже важливі тому, що вони можуть змінити те, як спільноти розглядаються за межами США та Західної Європи, а також в цілому вплинути на стратегію руху Вікімедіа. Зазначу, що до Ради завжди проходили тільки представники країн Західної Європи та США.

Ви можете також прочитати повні програми кандидатів тут: m:Wikimedia Foundation elections/Board elections/2015/Candidates/uk.

Натисніть тут, щоб проголосувати.

Постарайтеся підійти до цього вибору серйозно, адже через Раду спільнота може впливати на прийняття рішень Фондом. У 2013 році у цих виборах узяли участь лише 9 користувачів української Вікіпедії, цього року нам потрібна активніша участь у виборах, які нас теж стосуються.

Коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроектах та у русі Вікімедіа
Псевдонім Ім'я Країна Рідна мова Вік К-сть редагувань У вікі Поза вікі Програма
Csisc Хусемеддін Туркі (Houcemeddine Turki) Туніс туніський діалект арабської 21 2.407, найактивніша — франц. ВП (1.041) учасник конкурсів статей студент-медик оцінка проектів малими мовами; створення посібників з правил Вікіпедії; вдосконалення найважливіших й найголовніших статей Вікіпедії
Saileshpat Саїлеш Патнаїк (Sailesh Patnaik) Індія орія 18 2.959, найактивніша — ВП орія (1.194) член «Вікімедіа Індія», організатор фотоконкурсу та вишколів для Вікіпедії мовою орія. студент I курсу промоція Вікіпедій індійськими мовами; зменшення розриву між Фондом і спільнотою; переведення неактивних Вікіпедій у активні через очолення їх спільноти та моніторингу волонтерів
Pundit Даріуш Ємельняк (Dariusz Jemielniak) Польща польська 40 13.943, найактивніша — пол. ВП (10.144) стюард; чек'юзер, адміністратор і бюрократ польської Вікіпедії;
Голова Комітету з розподілу коштів (FDC) Фонду Вікімедіа; був членом Комісії Омбудсменів; проводив семінари зі стратегії для регіональних відділень Фонду; автор книги про етнографію Вікіпедії.
професор теорії управління, завідувач кафедри міжнародного менеджменту, член експертних комісій наукового центру та грантових програм, засновник найбільного польського онлайн-словника Сприяння зміні стратегії руху Вікімедіа та підходів до управління; пошук ролей для Фонду Вікімедіа і регіональних відділень Фонду; налагодження контактів з науковою спільнотою; усунення бюрократії в русі Вікімедіа
Mohamed Ouda Мухамед Уда (Mohamed Ouda) Єгипет арабська 29 20.114, найактивніша — араб. ВП (18.508) адміністратор і бюрократ арабської Вікіпедії;
член-засновник групи «Вікімедіа Єгипет»
не зазначив Підтримка спільноти Вікімедіа, особливо на Близькому Сході та в Африці; співпраця з освітніми і культурними групами; експерименти з програмним забезпеченням, правами користувачів і процедурами спільноти
Sky Harbor Джош Лім (Josh Lim) Філіппіни / Сінгапур / США англійська, тагальська 24 27.052, найактивніші — англ. ВП (13.311), тагал. ВП (6.671) адміністратор англ. ВП і тагальського словника, бюрократ тагальської Вікіпедії;
член правління «Вікімедіа Філіппіни» з 2010, член Комітету приєднання з 2013
був менеджером зі зв'язків з громадськістю сингапурського стартапу Viddsee підтримка спільнот у країнах, що розвиваються; посилення ролі відділень Фонду Вікімедіа; конструктивний діалог між Фондом Вікімедіа і спільнотою
Smerus Девід Конвей (David Conway) Велика Британія / Словаччина / Україна англійська 65 30.063, найактивніша — англ. вп (29.359) патрульний англ. Вікіпедії працював експертом або керівником проектів розвитку в колишньому СРСР, був незалежним директором у радах системи охорони здоров'я Великобританії та британських коледжів, організатор музичного фестивалю в Словаччині співпраця із якнайширшим колом людей, з усіма, хто може бодай якось долучитися до нас
Francis Kaswahili Френсіс Касвахілі Кагуна (Francis Kaswahili Kaguna) Танзанія суахілі, сукума 54 4.882, найактивніші — Мета (3.939), англ. ВП (255) Автор невдалої заявки на проведення Вікіманії в м. Аруша Танзанійська асоціація власників авторських прав інтеграція африканської спільноти зі світовою; проведення концертів
CristianCantoro Крістіан Консонні (Cristian Consonni) Італія італійська 28 7.268, найактивніша — італ. ВП (5.636) автопатрульний в італ. ВП
член правління «Вікімедіа Італія» з 2010 (скарбник з 2014), член Комітету з розподілу коштів (FDC) з 2013, член міжнародної команди «Вікі любить пам'ятки-2013»
аспірант з комп'ютерних наук в Університеті Тренто (Італія), активіст руху вільного програмного забезпечення побудова довіри між учасниками руху; позбутися менталітету «наші проти ненаших», який мав місце у багатьох випадках
Pgallert Петер Галлерт (Peter Gallert) Намібія німецька 44 14.570, найактивніша — англ. ВП (13.659) відкочувач, патрульний в англ. ВП
досліджує феномен Вікіпедії, автор презентацій та публікацій про Вікіпедію і Вікімедіа.
викладач комп'ютерних наук у Політехніці Намібії, розробник і керівник програми бакалавра комп'ютерних наук, головний розробник намібійської програми ІКТ подолання розриву між Фондом Вікімедіа та спільнотою та редакторів; повернення Фонду від роботи над питаннями медіаграмотності, управління Інтернетом чи освіти до його головної задачі
Raystorm Марія Сефідарі (María Sefidari) Іспанія іспанська 32 22.976, найактивніша — іспан. ВП (18.423) бюрократ і адмін іспан. ВП;
засновник вікіпроекту ЛГБТ (про рух лесбійок, геїв, бісексуалів і транссексуалів); член-засновник «Вікімедіа Іспанія» та міжнародної ради Iberocoop; колишній член Комітету приєднання та Комітету індивідуальних грантів;
поточний член Ради повірених Фонду Вікімедіа (з 2013).
магістр психології забезпечення того, щоб різноманітність була у центрі стратегічних зусиль Фонду зі збільшення кількості дописувачів; збільшення способів участі спільноти у керівництві і розробці правил Фонду Вікімедіа
Phoebe Фібі Аєрс (Phoebe Ayers) США англійська 34 27.072, найактивніші — англ. ВП (15.247), Вікідані (5.436) патрульна в англ. ВП
організатор «Вікіманії-2006» та WikiSym 2010, активна в співпраці з бібліотеками, галереями, музеями та архівами (БоГеМА), організатор віківишколів, співавтор книги про Вікіпедію;
поточний член Ради повірених Фонду Вікімедіа (з 2013, попередній термін у 2010—12).
бібліотекар науково-технічної бібліотеки вирішення проблем падіння кількості редакторів і читачів; робота з виконавчим директором Фонду Вікімедіа над розробкою і втіленням стратегічних планів Фонду Вікімедіа, зокрема, щодо поліпшення розробки програмного забезпечення, співпраці з партнерами та реагування на поточні потреби редакторів
Denny Денні Врандечич (Denny Vrandečić) США німецька, хорватська 37 24.235, найактивніші — Вікідані (10.742), хорв. ВП (9.377) Перший адмін і бюрократ хорв. ВП
Засновник Вікіданих (розробив пропозицію, зібрав 2 млн. $ пожертв, набрав команду), співавтор першого європейського гранту «Вікімедіа Німеччина» (4 млн. €), співзасновник Семантичного МедіаВікі
працює в Google, де допомагає публікувати контент Freebase у Вікіданих, автор понад 100 наукових статей, керівник комітету Асоціації вільних семантичних даних. зміни проектів Вікімедіа для успішної їх роботи; підвищення ефективності кожного дописувача; правильне впровадження змін (так, як це було з Вікіданими)
Ali Haidar Khan Алі Гайдар Хан (Ali Haidar Khan) Бангладеш бенгальська 29 4.145, найактивніша — бенгал. ВП (2.395) патрульний у бенгальській Вікіпедії
член-засновник і скарбник «Вікімедіа Бангладеш», колишній член Комітету з розподілу коштів (FDC) організатор вікіконференцій
7 років досвіду у фінансовому секторі (начальник відділу кредитів на нерухомість банку), автор публікацій з фінансів принести до Ради повірених інший погляд і більше різноманітності
అహ్మద్ నిసార్ Нісар Ахмед С'єд (Nisar Ahmed Syed) Індія урду, телугу 50 21.549, найактивніша — ВП мовою телугу (17.648) адмін у Вікіпедіях мовами телугу й урду
організатор групи вікіпедистів мовою урду
пенсіонер, колишній викладач англійської літератури та літератури урду протягом 23 років, колишній директор школи. допомога спільнотам індійських мов у створенні контенту та програмах промоції проектів; реклама Вікіпедії через медіа; співпраця між групами користувачів і Фондом Вікімедіа
Doc James Джеймс Гейлман (James Heilman) Канада англійська 35 137.713, найактивніша — англ. ВП (130.046) адмін в англійських Вікіпедії і Вікімандрах
активний дописувач вікіпроекту Медицина та керівник WikiProject Med Foundation, колишній голова правління «Вікімедіа Канада», працює над медичними перекладами
лікар швидкої допомоги, викладач факультету медицини пріоритет — поліпшення відносин між спільнотами редакторів та Фондом Вікімедіа; співпраця між Фондом Вікімедіа і спільнотою у вирішенні проблем скорочення кількості редакторів, непідтримки спільнотою змін до програмного забезпечення, поганого охоплення тем тощо
Carrite Тім Девенпорт (Tim Davenport) США англійська 53 57.985, найактивніша — англ. ВП (57.704) патрульний, відкочувач в англ. ВП
активний учасник обговорень на сторінках Арбітражного комітету та Запитів до адміністраторів, а також на форумі Wikipediocracy
власник і директор взуттєвого магазину спільноті неодмінно потрібен уважний, критичний, допитливий голос на її місця серед 10 членів Ради повірених
Sj Семюел Кляйн (Samuel Klein) США англійська 37 43.165, найактивніші — англ. ВП (19.346), Мета-вікі (14.873) Адміністратор англ. ВП, ВП мовою суахілі та Мета-вікі, колишній стюард;
організатор «Вікіманії-2006»;
поточний член Ради повірених Фонд. Вікімедіа (з 2009).
науковий співробітник у Гарвардському Центрі Беркмана, керівник технічного комітету Державної цифрової публічної біблотеки Америки скорочення розриву між Фондом Вікімедіа та спільнотою; заміна централізованих програм розподіленими; розробка потрібного користувачам програмного забезпечення замість експериментів з ПЗ; залучення дописувачів, а не лише донорів
Hindustanilanguage С'єд Музамілуддін (Syed Muzammiluddin) Індія гінді, урду 41 47.754, найактивніші — Вікісховище (27.498), ВП мовою гінді (10.657) Адміністратор ВП мовою урду;
брав активну участь у запуску Вікіпедії мовою майтхалі, автор блогів про Вікіпедію, організатор віківишколів для студентів
викладач протягом понад 10 років розробка більш сфокусованого підходу, особливо для індійських та південноазійських спільнот
EdSaperia Едвард Саперія (Edward Saperia) Велика Британія англійська 30 1.836, найактивніші — вікіманія2014 (962), Мета-вікі (561), англ. ВП (149) неактивний як дописувач, але слідкує за обговореннями;
координатор «Вікіманії-2014», автор гранту на Open Access Reader
працює над стратегіями зв'язків з громадськістю у третій за розміром політичній партії Великобританії, власник креативного агентства. переробка вікі-платформи (MediaWiki) до сучасних норм досвіду користувача; співпраця з науковою, освітньою, політичною, урядовою, журналістстькою спільнотами
Taketa Майк Ніколає (Mike Nicolaije) Нідерланди нідерландська 28 98.355, найактивніші — нідерл. ВП (38.917), Вікідані (20.586) стюард, адміністратор Вікіданих, бюрократ і колишній член Арбкому нідерландської Вікіпедії
член «Вікімедіа Нідерланди» та «Вікімедіа Бельгія», організатор віквишколів, співпраці з бібліотеками, галереями, музеями і архівами (БоГеМА) та інших заходів
медик-інтерн, працює в департаменті пластичної хірургії та інструктором з надання першої допомоги підтримка дописувачів понад усе; прямі обговорення спільноти з членами Ради повірених; зменшення бюрократії; залучення розробників для виконання запитів спільноти


Детальніше у Вікіпедія:Кнайпа (різне)#Дуже важливо: вибори Ради повірених Фонду Вікімедіа. Якщо ви вже проголосували, дякуємо за вашу активність та перепрошуємо за зайве нагадування)NickK (обг.) 23:45, 27 травня 2015 (UTC)

Про призерів

Вітаю! У (неуспішному) обговоренні зміни критеріїв значимості шкіл Ви написали Цікавить також думка вікіпедистів щодо переможців (призерів) міжнародних предметних олімпіад — чи є вони енциклопедично значимими, про них можна писати статті і чи в нас є про таких (ще ж «дитячий світ»)?. Там ще Вами ж згадувалися критерії для науковців та Seva Seva написав, що «якщо не має жодних інших значимих досягнень». Я згоден з тим, що до учнів та студентів — учасників та переможців наших та міжнародних профільних олімпіад слід ставитися не до як науковців, а як до спортсменів. А спортсмени вважаються значимими і при набагато нижчому рівні успіхів, ніж перемога у міжнародній олімпіаді (а потім дивуємося, чому «в науку» ніхто не хоче йти). Чи не могли б Ви проаналізувати правила для спортсменів та, можливо, музикантів/акторів, й обдумати зміну до правила та аргументи, ініціювати обговорення зміни правил? --ReAlв.о. 09:12, 2 червня 2015 (UTC)

@ReAl: дякую, що звернули увагу на цей момент і за цікаву інтерпретацію переможців олімпіад як спортсменів. Це багато що змінює. Я готовий за таке доповнення до правил взятися і запропонувати визнати однозначно значимими абсолютних переможців (призерів - абсолютні 1, 2, 3 місця) всеукр. учнівських і студентських олімпіад; призерів (дипломи 1, 2, 3 місця можуть мати багато учасників) відповідних міжнародних олімпіад. Щодо акторів/музикантів треба подумати: в цій сфері особисто не крутився. )
П. С. Особисто я не підпадаю під наведені критерії (щоб не говорили про конфлікт інтересів).--Сергій Липко (обговорення) 11:01, 2 червня 2015 (UTC)
Акторів-музикантів я мав на увазі як додаткову опору для порівняння критеріїв, для аналізу вже існуючих статей—«прецедентів». У них теж міжнародні конкурси, в тому числі — молодих виконавців, ще студентів консерваторій. Але може і спортсменів досить. --ReAlв.о. 12:51, 2 червня 2015 (UTC)

Масове повідомлення

Привіт. Дякую за запрошення. Якщо ви хотіли розіслати масове повідомлення, достатньо було звернутись на ВП:ЗА і це все зробилось би автоматично. --Максим Підліснюк (обговорення) 09:33, 9 червня 2015 (UTC)

@Максим Підліснюк: вітаю. Я вирішив поки що надіслати запрошення найактивнішим за останній час. Перед вікітижнем думав звернутися до Нани чи Ніка щодо масового розсилання. Але не знаю наскільки це може бути ефективним, Вікіцитати зараз мало кого цікавлять і тут написання статей, а не просто клацанння кнопок заради голосування, що не потребує багато часу і натхнення (на що більше людей зголоситься). Думаєте варто усім понадсилати?--Сергій Липко (обговорення) 10:28, 9 червня 2015 (UTC)
Ну, до всіх точно не слід звертатись. Але я б звернувся до користувачів, які колись цікавились вікіцитатами, редагували їх чи часто пишуть статті про осіб. Наприклад, мене ваше запрошення вже зацікавило. Просто масова розсилка має дві маленькі переваги, порівняно з ручною - це потрапляє в нові редагування (але потрапляє в список спостереження) та робить дуже швидко. --Максим Підліснюк (обговорення) 10:38, 9 червня 2015 (UTC)
@Максим Підліснюк: я поки що надіслав зі списку активних до №64, можна було б продовжити до № 192 (усі більше 100 редагувань за місяць) або й навіть до № 282 (усі більше 50 ред./міс.), якщо буде бот працювати. Також, як пропонуєте, надіслати тим, хто колись просто редагував у Вікіцитатах або, можливо, зробив там хоча б 5-10 редагувань. Сфера інтересів у Вікіцитатах для цього вікітижня не має значення, важливо залучити нових дописувачів, проект майже мертвий, тим більше є багато важливих понять з різних галузей з ТОП-1000, ще не наведених у Вікіцитатах. Крім того, я подав заявку на пошук статей, які є у Вікіцитатах, але ще не створені у Вікіпедії. Сюди ж подати запит щодо масової розсилки (чи адмінам)?--Сергій Липко (обговорення) 11:22, 9 червня 2015 (UTC)
А навіщо зайвим формалізмом робити ще одну заявку? Зараз зроблю список масової розсилки. Не впевнений щодо 192, але до 100 я б розіслав. Також я б подивився тематичні шаблони по інтересам і додав користувачів зі схожими інтересами в розсилку. --Максим Підліснюк (обговорення) 11:33, 9 червня 2015 (UTC)
Користувач:Сергій Липко/MassMessage - усі до 100 мінус ті, кому ви вже надіслали. Можете ще когось додати. Скажіть, коли надіслати. --Максим Підліснюк (обговорення) 11:43, 9 червня 2015 (UTC)
@Максим Підліснюк: можна надсилати, я ще трохи додав.--Сергій Липко (обговорення) 12:12, 9 червня 2015 (UTC)
Не заперечуєте, якщо я підставлю у повідомлення ваш підпис? --Максим Підліснюк (обговорення) 12:18, 9 червня 2015 (UTC)
@Максим Підліснюк: добре.--Сергій Липко (обговорення) 12:19, 9 червня 2015 (UTC)
Розіслано. --Максим Підліснюк (обговорення) 12:22, 9 червня 2015 (UTC)
@Максим Підліснюк: дякую.--Сергій Липко (обговорення) 12:39, 9 червня 2015 (UTC)

Запрошення до участі у тижні Вікіцитат

--Сергій Липко (обговорення) 12:20, 9 червня 2015 (UTC)

Запрошення до участі в тижні народів Росії

Республіканські олімпіади - то совок

Мало б бути всеукраїнські. «Із золотою медаллю».--Бучач-Львів (обговорення) 07:07, 1 липня 2015 (UTC)

@Бучач-Львів: усі олімпіади зазвичай всеукраїнські, останній етап називають республіканським, я не винен. )))--Сергій Липко (обговорення) 13:00, 1 липня 2015 (UTC)

Список найстарших романістів фантастики тощо

До Сергій Липко Вітаю! Якщо вам цікава фантастика чи важлива кількість цікавих та нешаблонних статей у вікіпедії, прошу вас допомогти з рятуванням 5 статей з фантастики, над якими я працюю. обговорення номінацій за 11 липня 2015. Користувач Pavlo1 поставив мої статті всупереч правилам, незважаючи на шаблон в роботі. Статті присвячені темам з розряду "Цікавої статистики" - довгожителям серед романістів фантастики та найстаршим авторам фантастики. Він аргументував, не є значимою. Проте ось інші статті на подібні теми: Список найстаріших університетів, Список найстаріших банків, Список найстаріших дерев, en: https://en.wikipedia.org/wiki/Oldest_living_United_States_governor, en:List of the oldest madrasahs in continuous operation in the Muslim world, en:List of the oldest madrasahs in continuous operation in the Muslim world, en:List of oldest ships, fr: Liste des plus vieux édifices du Québec,en:https://en.wikipedia.org/wiki/Oldest_living_United_States_governor, en: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_oldest_Russian_icons, ru:Список старейших женщин,en:https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_oldest_Catholic_bishops, en:List of oldest church buildings,en:List_of_oldest_and_youngest_National_Basketball_Association_players, en:List of the oldest buildings in Rhode Island, en:List of longest-living organisms, en:List of oldest living Academy Award winners,en:List of last surviving World War I veterans by country, en:List of oldest ships, en:List of last surviving Canadian war veterans тощо.
Найбільш широко подібна статистика щодо довгожителів представлена на https://en.wikipedia.org/wiki/Lists_of_centenarians.
Усі статті написані на основі даних найавторитетнішого літературного порталу у світі

даних найавторитетних джерел у світі фантастики

  • http://argo-unf.at.ua/ «Аргонавти Всесвіту» - популяризація україномовної фантастики


. Інформація про романістів, почерпнута з 15 англійських, американських, французьких, російських, аргентинських, шотландських, фінських та українських авторитетних джерел фантастики, узагальнена мною. Проте подібною статистикою займається також один з найавторитетніших та найбільший за обсягом інформації англомовний ресурс фантастики: http://www.isfdb.org/cgi-bin/stats-and-tops.cgi у рубриці Authors by Age. Це одне з джерел. На нього посилається ще одне джерело https://www.sfsite.com/. В інших джерелах теж є важливі факти, широко використані мною, проте подібна статистика не ведеться. У вікіпедії є подібна статистика щодо різних категорій, зокрема щодо реслерів, - в англомовній. Наявність таких статей підвищить інтерес до україномовного розділу шанувальників фантастики, яких в Україні та СНД - тисячі. А зараз навіть в нашій державі популярність уквікі становить лише 33%, бо там майже все - повтори та переклади, незавжди доповнені, окрім історичних статей і географічних об'єктів, а також статей щодо вітчизняних персоналій та деяких інших окремих статей. Я вважаю подібні дії геноцидом української вікіпедії, роботою на РФ, щоб користувачі з України - дивилися більш розвинуту вікіпедію за рахунок винищення нашої, адже до його поля зору потрапило море інших статей, зокрема про футбольну команду зірок "Маестро". ---Yasnodark (обговорення) 14:39, 22 липня 2015 (UTC)

Посилання нх і «норовливий характер»

Чи надалі все по-старому? Дякую за відповідь.--Бучач-Львів (обговорення) 14:08, 21 липня 2015 (UTC)

@Бучач-Львів: так, усе без змін: адмін, звісно, завинив, що не відреагував на випад у Вашу сторону, але в даному випадку це бездіяльність, можливо, добре не помітив, адже досить часто бувають гострі обговорення з переходом на особистості і приховані образи й не кожен раз адміни ставлять навіть попередження. Ви ж все-таки не визнаєте свою вину у просуванні без обговорень свого мовного правопису, причому ця діяльність неодноразово негативно приймалася вікіспільнотою, тому Вам (по)ставили обмеження... Основна суть, чи покращиться Вікіпедія, якщо зняти адмінправа в активного і досвідченого адміна Нікка? Тим більше, що фактично зловживань адмінправами не відбулося? Сумніваюсь.--Сергій Липко (обговорення) 14:24, 21 липня 2015 (UTC)

1) Ви ся троха забули (чи змилили) стосовно мого «прадвгінанія правапісанія». 2) Про НікКа я ніц не казав - мова була тілько про С. Липка. Чи я згадував НікКа? До речі, посилання нх на власній СО він мав побачити - переконаний, що бачив, припускаю, в такий спосіб він мене сам послав (можу помилитись, але нутро моє мені підказує, що тоді Микола дуже гнівався). Нащо фантазувати? 3) Стосовно «спільноти» - порівняйте Едірне та Ескемен (так каже сам НікК). Совкова виходить та спільнота в данім трафунку. Покручі а-ля Конецпольський (то ше куда не йшло), Юрій Оссолінський плодяться та живут. Складно говорити з тим, хто не чує. Ви, звісно, не сучасний московит (якщо це образливо - перепрошую), але не чуєте також очевидних речей. Дєкую за увагу. То, що я кажу стосовно Собєскі, Жолкєвскі, Алєг (кажут же Янка Купала), Васілій, Пьотр не хочуть прямо казати багато хто з користувачів, бо мают і без того клопотів. В мене трохи більше часу і свободи (поки що). --Бучач-Львів (обговорення) 14:38, 21 липня 2015 (UTC) Ті, хто так ревно обстоюют «правопис» - наспрвді сприяют «русифікації» та «совкізації». Даруйте, ви би ліпше за категорією:Царевбивці прослідкували. Який стосунок має Франсуа Равальяк має до царя.

Я сам не маю одностайної думки щодо написання власних імен сусідів-слов'ян, хоча мені звісно миліш для вуха українізація прізвищ та імен, хоча б найближчих — росіян, білорусів. Не переживайте щодо образи мене, бо признаюся, що етнічно я наполовину «москаль». )))--Сергій Липко (обговорення) 14:45, 21 липня 2015 (UTC)

1) Коли я казав сучасний «московит» - мав на увазі тих, хто є або громадянином РФ, або «адабряєт» політику Путіна. 2) Якщо вже «українізація» - то вона має бути повна. Тобто, напр., Юрій Кущ (Чагарник) - але не Джордж Буш, Яків Вовк - але не Джек Волф. 3) Українізація має бути виваженою. Стосовно вашого закиду «просування» ще додам, що то стосується винятково власних назв. А як передаються власні назви - чи не згідно оригіналу назагал? --Бучач-Львів (обговорення) 06:28, 22 липня 2015 (UTC)

Як тут пишуть, власні назви мають бути згідно з правописом або усталеними в українських джерелах. Яскравий приклад: Ейнштейн і насправді Айнштайн (нім. Albert Einstein [ˈalbɐrt ˈaɪnʃtaɪn], англ. ['ælbət ˈʌɪnstʌɪn]).--Сергій Липко (обговорення) 14:11, 22 липня 2015 (UTC)

Про яке «усталення» в українських джерелах може йти мова - про совіцке «устаканення»?--Бучач-Львів (обговорення) 14:40, 22 липня 2015 (UTC)

Заявка Vittalio на статус патрульного

Вітаю, коллего!

Ми з Вами вже працювали над поліпшенням статей, дякую за співпрацю. :)

Я подав заявку на статус Патрульного і розраховую на Вашу підтримку.

Якщо Вам не важко, просто зайдуть на Вікіпедія:Заявки на статус патрульного та візьміть участь в обговоренні чи просто проголосуйте.

Дякую Вам наперед! З найкращими побажаннями--Vittalio (обговорення) 05:56, 6 серпня 2015 (UTC)

Це треба виправити

Даруйте за істеричний заголовок. Чи не згодились би ви глянути тут десяток фраз Користувач:Yakiv Gluck/Чернетка#damaging and goodfaith та виправити граматику українських варіантів? Бо товариство висловилося по суті перекладу/термінології, але з приводу правильності зауважень не було. Не турбував би дрібницями, але розробник вимагає переклад якнайшвидше. Там де «відмінен(о\e)/скасован(о\e)» і все таке подібне — лишайте один варіант. Рядки з зеленим маркуванням то будуть прості «кнопки», тому їх пропускайте Yakiv Glück 02:20, 2 вересня 2015 (UTC)

@Yakiv Gluck:, на жаль, я не сильно зможу допомогти, бо не настільки точний знавець філології + англійську не вчив, залишилися деякі ази зі школи, якщо побачу яскраво виражені помилки, то виправлю.--Сергій Липко (обговорення) 06:10, 2 вересня 2015 (UTC)
Англійська не потрібна Вам в даному разі зовсім. На смислових варіантах перекладу чи, як то кажуть, «локалізації» ми вже зійшлися, але я суржикоговорящій: проскакують кальки, русизми і таке інше. Саме їх прошу повиловлювати. Просто покладайтесь на «вроджене» «відчуття» української мови, цього буде достатньо. Там усього десять типових для вікіпроекту фраз, не твір:) Даруйте, що причепився саме до вас)) --Yakiv Glück 06:37, 2 вересня 2015 (UTC)

9/11

Вітаю вас. Сьогодні трагічна дата - річниця теракту 11 вересня в Америці. У зв'язку з цим я прошу вас допомогти мені ушанувати жертв цього теракту. Відомо, що серед загиблих є один громадянин України. Серед загиблих усього 12 осіб українського походження, тобто тих, хто хоч якось пов'язані з Україною. Знайдіть мені інформацію про цих загиблих українців (особливо про громадянина України), а я напишу про них статті.--NOSFERATU (обговорення) 08:36, 11 вересня 2015 (UTC)

@NOSFERATU: вітаю. Найголовніше питання — чи значимі ці люди (ВП:БІО)? Їх посмертно нагородили абощо? Якщо немає нетривіальної (незвичайної, унікальної) інформації, варто тоді просто додаткову знайдену інформацію додавати у відповідний розділ головної статті. Якщо знайду цікаву інфу, напишу Вам.--Сергій Липко (обговорення) 14:01, 11 вересня 2015 (UTC)
Вони значимі вже тим, що є українцями, які загинули тоді, тобто це так би мовити український слід у всесвітньовідомому теракті 11 вересня у Ню-Йорку. Не хочете про них знаходити інфу, гаразд, але знайдіть тоді хоч інфу про того з них, хто був громадянином України (себто мав український паспорт). Хоча б про нього напишу статтю, якщо не хочете про всіх них.--NOSFERATU (обговорення) 14:16, 11 вересня 2015 (UTC)
Я просто раджу Вам додавати знайдену інформацію в головну статтю, бо окремої енциклопедичної значимості ці люди не мають і такі статті будуть видалені.--Сергій Липко (обговорення) 14:21, 11 вересня 2015 (UTC)
Гаразд, але вже знайшли інфу, щоб я міг додати? Я пробував шукати, знайти не можу.--NOSFERATU (обговорення) 15:50, 11 вересня 2015 (UTC)
Шукаю, поки що нічого, написав у Фб американській діаспорі, укр. посольству в США...--Сергій Липко (обговорення) 16:37, 11 вересня 2015 (UTC)
Police Officer John Skala

Port Authority of New York and New Jersey Police Department
Age: 31
Tour of Duty: Not available
Badge Number: 1639
Police Officer John Skala was killed in the September 11, 2001, terrorist attacks while
attempting to rescue the victims trapped in the World Trade Center. Officer Skala is
survived by his mother, brother, sister, and three nephews[1].

--Сергій Липко (обговорення) 17:58, 11 вересня 2015 (UTC)

  • Хелен Белиловски (Елена Белиловская) Helen Belilovsky. Служащая. Родилась в 1963г. в Киеве, СССР (ныне Украина) в еврейской семье. Погибла в теракте 11.09.2001
    Елена иммигрировала вместе с мужем и пятилетним сыном в 1993г., получила степень магистра в Университете Пратт в Бруклине. За месяц до гибели получила американское гражданство. Жила в Мамаронеке, штат Нью-Йорк. Работала помощником вице-президента в компании "Фред Элджер Менеджмент" на 93-м этаже Всемирного Торгового Центра. [1]--Сергій Липко (обговорення) 18:29, 11 вересня 2015 (UTC)
  • 11 вересня – трагедія, що сколихнула весь світ. Інфографіка.--Сергій Липко (обговорення) 18:33, 11 вересня 2015 (UTC)
  • Алекс Брагински (Александр Брагинский). Alex Braginsky, born Aleksandr Braginskiy. Финансист. Родился 10.05.1963 в Одессе, СССР (ныне Украина). Отец - ? Мать - Нелли Брагинская. Погиб в теракте 11.09.2001
    Иммигрировал в США вместе с матерью в 1979г. Окончил Квинс-колледж в 1987г. Работал менеджером в новостной организации "Рейтерс Америка". 11 сентября оказался в Центре мировой торговли случайно - подменял коллегу. Eго бумажник был первым найден на месте трагедии. Сейчас это экспонат под номером 001 в Mузее Памяти погибших 11 сентября. В 2002г. Квинс-колледж переименовал Президентский конференц-зал в библиотеке им. Б. Розенталя в "Alexander Braginsky Conference Room". [2]--Сергій Липко (обговорення) 19:46, 11 вересня 2015 (UTC)
    @NOSFERATU: значимий: Алекс Брагинский, 38 лет (Украина). «Утром 11 сентября Алекс, менеджер агентствa "Reuters", прибыл на конференцию, проходившую на 107-м этаже. Встреча была запланирована на 9:00, но он приехал на час раньше.
    Eго бумажник был первым найден на месте трагедии. Сейчас это экспонат под номером 001 в Mузее Памяти погибших 11 сентября. В Квинсе, возле дома, где он жил много лет, теперь есть улица Алекса Брагинского, [3] в городе Хайфа - парк "Алекс".» --Сергій Липко (обговорення) 23:24, 4 грудня 2015 (UTC)
    In Memoriam: Alexander Braginsky "Shurik".--Сергій Липко (обговорення) 23:34, 4 грудня 2015 (UTC)
  • И наступила третья годовщина: (росіяни)
    Ирина Колпакова работала клерком в адвокатской фирме Harris Beach, расположенной на 85-м этаже южной башни ВТЦ.
    Борис Халиф работал программистом в компании Marsh & McLennan на 95-м этаже южной башни.
    Для Жанетты Цой 11 сентября стало первым и последним рабочим днем в той же компании Marsh & МcLennan.
    Юрий Мучинский в ВТЦ оказался случайно - приехал туда по делам, к подрядчикам его компании.
    Александр Лыгин и Александр Иванцов работали компьютерными программистами в компании Cantor Fitzgerald, офисы которой находились на 104-м этаже северной башни.
    Владимир Савинкин и Инна Басина были экономистами той же компании.
    Александр Брагинский работал в информационном агентстве Reuters. Утром 11 сентября он приехал в ВТЦ на деловую встречу.
    Евгений Князев был менеджером ресторана Windows on the World на 107-м этаже северной башни ВТЦ.
    Геннадий Боярский работал туристическим агентом в компании American Express, которая находилась на 94-м этаже северной башни ВТЦ.--Сергій Липко (обговорення) 19:52, 11 вересня 2015 (UTC)
  • 9/11. In Memoriam: Рожденные в СССР--Сергій Липко (обговорення) 20:06, 11 вересня 2015 (UTC)
  • Рождённые в СССР - погибшие 11-го сентября в Нью-Йорке--Сергій Липко (обговорення) 20:17, 11 вересня 2015 (UTC)

Примітки


ВИ ПРОСТО НАВІТЬ ГАДКИ НЕ МАЄТЕ, ЯКИЙ ВИ ВЕЛИЧЕЗНИЙ МОЛОДЕЦЬ!!! Ви знайшли мені більше інформації ніж мені потрібно!!! Знайдіть будь ласка ще, хто з цих перелічених жертв мав український паспорт і українське громадянство - і ваша робота буде остаточно завершена!!!--NOSFERATU (обговорення) 06:22, 28 вересня 2015 (UTC)
То ви вже знайшли хто саме серед загиблих мав українське громадянство? Я про нього одного (чи неї одної) напишу статтю. Про решту загиблих ще подумаю, але почну з нього.--NOSFERATU (обговорення) 12:19, 4 грудня 2015 (UTC)

Анатолій Король

Добрий день, звертаюся до вас, як до людини, яка мені дуже допомогла. Я знаю, що ви причетні до цієї статті. Сьогодні він був нагороджений нагородою Італії. Треба додати йому цю нагороду у статтю. Я б і сам додав, але я не знаю, яку саме нагороду йому вручили, бо різні джерела подають різну інформацію. Це або Золота медаль «За громадянські заслуги» (італ. Medaglia d'oro al merito civile) або Золота медаль «За громадянську доблесть» (італ. Medaglia d'oro al valor civile). Спробуйте взнати яка саме, (щоб не було дези) а я додам.--NOSFERATU (обговорення) 11:04, 2 жовтня 2015 (UTC)

Так в тому й проблема, що я сам не знаю, яку дали, інформацію в загальному подав, послідовно у перепосиланнях ЗМІ один на одного знайшов твердження, що ця інформація наведена на сайті Президента Італії, там ще треба глянути...--Сергій Липко (обговорення) 15:19, 2 жовтня 2015 (UTC)

отримування новин

привіт. раджу Тобі підписатися на розсилки:

--アンタナナ 13:39, 9 жовтня 2015 (UTC)

Вікіцитати

Сергію, 9 жовтня Ви запропонували доповнювати Вікіцитати цікавими запам'яткими цитатами вікіпедистів. Проте, сумнівно, щоб люди стали відбірати вислови для цього розділу. Якщо вони помістять чужу цитату, автор рядків може визнати цю дію доносом. Якщо ж вони запропонують власний вислів, їм закинуть «саморекламу». Втім, якщо Вам запам'яталися якісь мої вислови, можете вільно їх брати як з архіву Кнайпи, так і з моєї осібки.

З повагою

--В.Галушко (обговорення) 19:40, 10 жовтня 2015 (UTC)

@В.Галушко:, як і у Вікіпедії тут важлива оригінальність цитати, можливо, її згадували потім неодноразово, певний прецедент, на який вказували, джерело — лінк на цитату (редагування). «Що написане пером, те не вирубаєш топором», тому тут не може бути образ. Ви багато пишете, але так, ніби для себе,) а бажано цитати зі сторінок обговорень, кнайпи, перейменувань, видалень...--Сергій Липко (обговорення) 23:07, 10 жовтня 2015 (UTC)
Знову мова про якісь доноси. Звідки у людей взагалі уявлення про це слово? Мабуть Мойсей своїх водив, поки не помер останній, хто такі слова знав… --Yakiv Glück 08:16, 11 жовтня 2015 (UTC)

Вікіпедія:Розвиток спроможностей спільноти

привіт ) асаф там відповів, отже, за результатами обговорення вирішили зосередитися на розв'язанні конфліктів і залученні та підтримці нових редакторів. долучитися до робочої групи тут. там же і треба написати те, з чим Ти міг би допомагати. дякую! --アンタナナ 14:08, 20 жовтня 2015 (UTC)

І вам дяка.)--Сергій Липко (обговорення) 14:17, 20 жовтня 2015 (UTC)

Януш Корчак

Добрий день! Помітив, що після двох останніх редагувань статті, одне з яких ваше, текст статті не висвітлюються, чи це лише у мене.--Yasnodark (обговорення) 15:00, 20 жовтня 2015 (UTC)

@Yasnodark: ага, це якийсь глюк, я зберіг знову сторінку без змін, то мені вже показує.--Сергій Липко (обговорення) 15:05, 20 жовтня 2015 (UTC)
Дякую за реакцію, тепер дійсно все в порядку!--Yasnodark (обговорення) 15:10, 20 жовтня 2015 (UTC)

Вікіцитати

Файл:Федун-Полтава майор.jpg

привіт. для файлів існують власні шаблони службові. наприклад, {{NowCommons}} та інші Категорія:Шаблони:Зображення --アンタナナ 00:29, 11 листопада 2015 (UTC)

@Antanana: дякую, ліньки було шукати) тепер знатиму, мене трохи замучив Самборський проханнями щось зробити, виправити у Вікіпедії, бо він чомусь ігнорує Вікіпедію.)--Сергій Липко (обговорення) 00:37, 11 листопада 2015 (UTC)

Пінг.

Добрий день!

А що з пінгом? Мені он, Антана пінганула і спрацювало. То в чому ж там питання? --Nickispeaki (обговорення) 11:43, 14 листопада 2015 (UTC)

Проблема в тому, що одночасний пінг багатьох людей може не спрацювати, як ти там одночасно багатьох пінганув. Бажано наче не більше 3-х одночасно (за одне редагування) пінгувати.--Сергій Липко (обговорення) 11:59, 14 листопада 2015 (UTC)

1000-10000

Доброго дня знайшов Ваші повідомлення в кнайпі щодо тисячі і десяти тисяч статей. Я планую іноді працювати в цих розділах, буду короткі статті збільшувати з 1000, як зробив з людиною, нервом і порохом, хоча і потрібні деякі стилістичні правлення. Тому вирішив спитати в Вас, які думки щодо праці в цьому напрямку є на даний час в Вас. Створення тематичного місяця для написання 1к або 10к статей, щось інше? Я от думаю, власне для мене було б гарно, щоб статті 10к - були розділені на червоні і сині, бо там їх багато, листати не зручно, звісно теж по розділах, чи зробити як з 1к - як на мене дуже зручно - три кольори. І ще таке питання - що означає червона крапля - стаття потрібна терміново - чи з'явилась, чи вона пишеться? Дякую.--Manefon (обговорення) 16:58, 2 грудня 2015 (UTC)

@Manefon1989: я тримаю на пульсі ті статті, от Вам дякував за доповнення тих статей. Щодо Топ-10000 так, було б добре зробити аналогічний проект до російського і розбити по розділам для зручності, буду когось з профі просити зробити... відсутні статті постійно пропоную до створення у запитах. Все-таки подумав, що й справді легше і швидше буде спершу доповнити Топ-1000, враховуючи ще можливість перекладу з рос.вікі, також ті ж самі статті належать до Топ-10000, тому зростатиме й там рейтинг. З тематичним тижнем Місяцем треба буде почекати, бо зараз і цілий рік багато було конкурсів і великих тематичних місяців, можна буде планувати десь з лютого, треба буде глянути, які будуть плани на тематичні тижні/місяці і конкурси. Поки що в цій справі був не сильно активний, бо маю хвости з недороблених статей, а також покращую Вікіцитати, навіть там — Топ-1000 і Топ-500 з укр. тематики. А що за «червона крапля», де саме, в якому списку/статті?--Сергій Липко (обговорення) 19:07, 2 грудня 2015 (UTC)
Дякую за відповідь, буду мати на увазі. Ось такий--Manefon (обговорення) 19:21, 2 грудня 2015 (UTC)
@Manefon1989: я наче бачив ту крапку колись, мабуть, там у Топ-1000, коли були відсутні статті (коли на Меті міняли в списку якусь статтю). Зараз Ви десь бачиту ту крапку?--Сергій Липко (обговорення) 19:39, 2 грудня 2015 (UTC)
Вона звідси. Вікіпедія:Статті, які повинні бути в усіх вікіпедіях/Розширений--Manefon (обговорення) 19:42, 2 грудня 2015 (UTC)
@Manefon1989: можливо, так позначали відсутні або статті, над якими працювали, не знаю, але на той список не сильно бажано дивитися, бо він неповний і неактуальний, на Меті зараз часто й статті змінюють...--Сергій Липко (обговорення) 19:57, 2 грудня 2015 (UTC)
Тоді буду дивитися в сторінці запитів на нові статті, я не знаю за яким принципом Ви витягуєте туди статті зі списку 10к, але якщо будуть там на тематику космос, астрономія, космонавтика, Єгипет - витягуйте з десяток, хай буде, я з ними розберуся поступово. Дякую.--Manefon (обговорення) 20:27, 2 грудня 2015 (UTC)
@Manefon1989: принцип основний — беру із списку відсутніх статей, який обновляється щомісяця — meta:List_of_Wikipedias_by_expanded_sample_of_articles/Shortest#uk_Українська, тут правда лише 201 з більше 700 відсутніх, але нічого.--Сергій Липко (обговорення) 20:42, 2 грудня 2015 (UTC)
Так, я здогадувався, треба зробити зрозумілий якийсь список, той ніяк не годиться.--Manefon (обговорення) 20:52, 2 грудня 2015 (UTC)

Вітаю. Наразі зробив на зразок статистики тисячі один розділ. Звісно, поки це лише чорновий варіант, обов'язково прикручу туди переклад розділів, і може ще що Ви підкажете. Мені бачиться, що можливо не варто збирати всі теми в одну таблицю, так як вона стане непідйомна (тут і один розділ довго відкривається), натомість зробити тільки сторінку з загальною кількістю довгих/середніх/коротких/відсутніх і лінками на таблиці за розділами. Цікава Ваша думка щодо цього. І щодо іншого: що вважаєте за потрібне додати/прибрати/змінити? --Sergento 19:54, 15 грудня 2015 (UTC)

@Sergento: так, важко відкривається, але мені й такий вигляд подобається. ) Тому я й просив подумати, можливо, розбити так само на менші підрозділи, як у росіян: ru:Проект:Мириада/Список/Люди, але залишити оту шапку — порівняння між розділами, рейтинги, чисельність відсутніх, довгих, коротких, середніх статей. Часу достатньо, поки що не горить принаймні до лютого.--Сергій Липко (обговорення) 07:59, 16 грудня 2015 (UTC)
Разом працюємо!--Manefon (обговорення) 12:00, 16 грудня 2015 (UTC)

Українці - Війна в Іраку

Добрий день, мені дуже сподобалося, як ви нарили інформацію про 9/11, (лише не знайшов новини, хто з них мав український паспорт), і тому, що я вирішив поступово створювати галерею Української Військової Слави у Вікіпедії. Чи можете мені в цьому допомогти? Стара схема: ви знаходите усю потрібну інформацію, я пишу статті. Зараз я хочу написати статті про всіх загиблих українців в Іраку. Мені потрібна вся інформація: від де народився, скільки років мав, з якого міста до нагород і вшанування памяті і в яких боях брав участь. Імена загиблих в Іраку є в статті Українська миротворча місія в Іраку. Знайдіть мені будь ласка інформацію, а я напишу статті. І якщо це можна, то стосовно теракту 11 вересня, знайдіть мені будь ласка, хто той один із загиблих, хто мав український паспорт і українське громадянство.--NOSFERATU (обговорення) 10:24, 3 грудня 2015 (UTC)

@NOSFERATU: гаразд, я пізніше гляну, чи є докладна інфа про них, але наголошую, якщо в них немає вагомих державних нагород (орденів), то такі статті будуть видалені, максимум можна створити Список загиблих українських військових під час миротворчої місії в Іраку, де подати у таблиці докладні відомості про них, як зараз описують загиблих на Донбасі.--Сергій Липко (обговорення) 10:35, 3 грудня 2015 (UTC)
        • Я знайшов таке: [4]

Перенаправлення

Доброго вечора, допоможіть на прикладі Устриця - як зробити з перенаправлення саме сторінку Устрицю. А то я не хочу щось поламати, бо потім потрібно буде просити виправляти після мене. Дякую.--Manefon (обговорення) 19:55, 18 грудня 2015 (UTC)

@Manefon1989: вітаю, все просто, є 2 виходи: 1) можна видалити код, що зараз є у тій статті (перенаправлення на Устриця (рід)), і писати текст нової статті. Але у такому випадку автором статті буду я, бо перейменував статтю про рід, створивши це перенаправлення, тому також можна: 2) попросити адмінів видалити перенаправлення, щоб заново створити статтю і бути автором (зачинателем статті)... Та я от побачив теж, що ніхто не хоче тими проблемними статтями займатися, доведеться хоча б якісь стаби створити, не хочу спішити там, де є можливість перекласти з іншомовних розділів кращий текст, в тому числі добрі, вибрані статті, бо сам не мовознавець.--Сергій Липко (обговорення) 20:55, 18 грудня 2015 (UTC)
Дякую. Буду розбиратись. А я мовознавець ще той)--Manefon (обговорення) 21:11, 18 грудня 2015 (UTC)

Добрий день.

То ви вже знайшли хто саме із загиблих у теракті 911 був громадянином України?--NOSFERATU (обговорення) 15:02, 24 грудня 2015 (UTC)

@NOSFERATU:, на жаль, у знайденому матеріалі не побачив такої інформації. Потім ще гляну і перевірю, якщо щось знайду, дам знати.--Сергій Липко (обговорення) 15:36, 24 грудня 2015 (UTC)