Chromium OS

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ChromiumOS
Знімок екрана ChromiumOS
Родина ОС Linux
Робочий стан Реліз
Останній випуск 96.0.4664.45 / 15 листопада 2021
Платформи x86_64, ARM
Тип ядра Монолітне (Linux)
Ліцензія BSD-подібні (модифікована BSD, Apache, MIT та інші) та GNU GPL

ChromiumOS (інколи стилізовано як Chromium OS) — комп'ютерна операційна система з відкритим вихідним кодом, версія Chrome OS для розробників компанії Google. Вихідний код Chrome OS був відкритий 19 листопада 2009 року під BSD-подібними ліцензіями та GNU GPL як ChromiumOS[1] .

Інтерфейс користувача[ред. | ред. код]

Альфа-реліз включає сторінку програм, яка запускається кнопкою у верхньому лівому кутку екрана. Сторінка містить посилання на веб-програми Google, такі як Gmail, Google Apps та YouTube. Chromium містить також, додаток "Камера", годинник, індикатор заряду батарей та індикатор статусу мережного з'єднання. Натискання функціональної клавіші F12 включає багатовіконний режим з можливістю відкриття додаткових вікон браузера та перемикання між ними. Клавіша F8 виводить розкладку клавіатури з гарячими клавішами, включаючи завдання та диспетчерів у порівнянні з браузером Chrome, і навіть консоллю для інтерпретації команд.

  1. Сенгупта, Цезарь (19 листопада 2009). Releasing the Chromium OS open source project. Google, Inc. (англ.). Blogspot. Архів оригіналу за 1 травня 2012. Процитовано 26 вересня 2010.