V2 Records

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
V2 Records
Дата створення / заснування 1996
Зображення
Офіційна назва англ. V2
Засновник Річард Бренсон
Країна  США
Власник Play It Again Samd
Розташування штаб-квартири Гілверсум
Дистриб'ютор Sony BMG, BMG Rights Management, Alternative Distribution Allianced, Virgin Music Label & Artist Services і Universal Music Group
Кількість підписників у соціальних мережах 6353
Офіційний сайт(англ.)
CMNS: V2 Records у Вікісховищі

V2 Records (або V2 Music; V2 — абревіатура від Virgin 2) — звукозаписний лейбл, який був придбаний Universal Music Group у 2007 році та проданий [PIAS] у 2013 році[1]. У Бенілюксі V2 працює окремо від PIAS, оскільки лейбл викупив себе у Universal у 2007 році.

Історія[ред. | ред. код]

Лейбл був заснований у 1996 році Річардом Бренсоном, через п'ять років після того, як він продав Virgin Records EMI. Керівництво V2 очолювали ті ж люди, що побудували відому повітряну кулю Бренсона, а контрольну позицію займала канадська публічна корпорація.  Компанія була реструктурована після того, як зіткнулася з фінансовими труднощами, коли Бренсон взяв під контроль і переосмислив бренд.

На 95% бренду належало Morgan Stanley, головному фінансисту компанії, і на 5% Бренсону. Протягом багатьох років V2 придбав Gee Street Records, Junior Boy's Own, Blue Dog Records і Big Cat Records. Лейбл також розповсюджував багато лейблів, таких як Wichita, Fania, Luaka Bop, City Slang і Modular. Stereophonics були першою групою, яка підписала лейбл[2].

Зараз V2 працює в Австралії, Бельгії, Канаді, Франції, Німеччині, Італії, Греції, Нідерландах, Іспанії, Ірландії, Швеції, Великобританії та США.  Він був розповсюджений у США компанією BMG; однак він пішов до WEA незабаром після створення Sony BMG. Його штаб-квартира була розташована за адресою 14 East 4th Street на Мангеттені, колишньому американському будинку Island Records, який знаходився в тій самій будівлі, що й колишня Гринвіч-Вілледж — філія Tower Records.

Нинішні та минулі виконавці[ред. | ред. код]

 

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Confirmed: Universal sells Co-Op - and racks up £530m from EMI asset sales | News | Music Week. Music Week. Архів оригіналу за 2 березня 2013. Процитовано 9 грудня 2018.
  2. Kelly Jones on the history of Stereophonics. Архів оригіналу за 23 May 2014. Процитовано 13 серпня 2014.

Посилання[ред. | ред. код]