Валуїджі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Валуіджі)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Валуїджі
Історія появ
CMNS: Валуїджі у Вікісховищі

Валуіджі (яп. ワルイージ, Waruīji, англ. Waluigi) — вигаданий персонаж відеоігор серії Mario. Вперше з'явився в грі Mario Tennis. Антипод Луїджі (так само як і Варіо для Маріо).

Опис персонажа[ред. | ред. код]

Зовнішній вигляд[ред. | ред. код]

Ім'я «Валуіджі» — комбінація імені «Луїджі» і японського «warui» — «поганий» (дослівно «Валуіджі» перекладається як «поганий Луїджі»). Як і Варіо для Маріо, він — повна протилежність для Луїджі: він дуже високий і худий, у нього схожий на стручок перцю яскраво-рожевий ніс, відстовбурчені гострі вуха, трикутне підборіддя, що стирчить, і задерті догори майже під прямим кутом вуса, схожі на букви L. Одягнений найчастіше в темно-фіолетову сорочку, чорний комбінезон і помаранчеві черевики з гострими задертими догори носами. Найчастіше змальовується, презирливо посміхаючись.

Уміння[ред. | ред. код]

Завдяки своїм довгим рукам і ногам Валуіджі добре стріляє з лука і плаває. Крім того, як і в інших персонажів, у нього є цілий набір різних атак: від простих, як то стрибки, поштовхи і стусани, до дивовижних і навіть трохи божевільних, як то швидке вертіння навколо своєї осі, що створює невеликий торнадо, створення стін з колючих рослин або ж атака батогом з шипами.

Взаємовідносини з іншими персонажами[ред. | ред. код]

Характер Валуіджі не найкращий: він страшенно хвалькуватий, майстер корчити пики, дражнити і обводити інших круг пальця. Його найпомітнішою рисою характеру є крайня самозакоханість (це особливо помітно в спортивних іграх з його участю): варто йому помітити, що його супротивник хоча б трохи випереджає його, як він влаштовує сцену «я не можу програти!» (Яка, як правило, полягає в тому, що Валуіджі робить гримасу). У протилежній ситуації, при своєму виграші, Валуіджі негайно починає хвалитися: наприклад, забивши гол у грі Mario Strikers Charged Football, він витанцьовує на полі, вигукуючи: «Wa-lu-i-gi, yeah, yeah, YEAH!» ("Ва-лу-ї-джі, так, так, ТАК!") До того ж він частіше за інших персонажів говорить про себе в третій особі. Невідомо, чи є він братом Варіо, але він такий же гарний партнер для нього, як і Луїджі для Маріо. Цікавий той факт, що у Валуіджі немає прототипу-малюка, як у решти персонажів.

Посилання[ред. | ред. код]