Визволи нас від зла

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Визволи нас від зла
Deliver Us from Evil
Жанр детектив
жахи
трилер
Режисер Скотт Дерріксон
Продюсер Джеррі Брукгаймер
Сценарист Скотт Дерріксон
Пол Гарріс Бордман
На основі «Остерігайтеся ночі»
Ральф Сарчі
Ліза Колліер Кул
У головних
ролях
Ерік Бана
Едгар Рамірес
Олівія Манн
Джоел Макгейл
Шон Гарріс
Оператор Скотт Кеван
Композитор Крістофер Янг
Монтаж Джейсон Гелман
Кінокомпанія Screen Gems
Jerry Bruckheimer Films
Дистриб'ютор B&H Film Distribution Company
Тривалість 118 хв
Мова англійська
Країна США США
Рік 2014
Дата виходу 28 серпня 2014 (Україна)
Кошторис 30 млн $[1]
Касові збори 87.9 млн $[1]
IMDb ID 2377322

«Визволи нас від зла» (англ. Deliver Us from Evil) — художній фільм режисера Скотта Дерріксона. Незважаючи на те, що офіційно він мав би базуватися на книжці «Остерігайтеся ночі» (англ. Beware the Night) Ральфа Сарчі та Лізи Колліер Кул, а рекламна кампанія виголошувала, що на створення стрічки надихнули реальні події, фільм насправді не показує жоден з випадків, описаних у книжці, натомість змальовує сюжет, цілком вигаданий Дерріксоном і його співавтором Полом Гаррісом Бордманом.

У головних ролях - Ерік Бана, Едгар Рамірес, Олівія Манн, Джоел Макгейл і Шон Гарріс. Прем'єра в США відбулася 2 липня 2014 року, а в Україні — 28 серпня 2014 року.

Зміст[ред. | ред. код]

Фільм базується на реальному житті Ральфа Сарчі, ньюйоркського поліцейського, який зустрів кастильського священика Мендозу під час розслідування справи. Священик намагається переконати поліцейського у тому, що вона пов'язана із демонами. Разом вони працюють над розв'язанням справи і борються з паранормальними силами. Зокрема, виганяють демона з чоловіка, який єдиний вижив серед невеликої групи, котрі стали одержимими у печері в Іраку. Завершується стрічка хрещенням новонародженої доньки Ральфа (її хрестить все той же священик). Також стає відомо, що Ральф покидає поліцію і далі бореться з Мендозою проти зла.

Ролі[ред. | ред. код]

Актор Роль
Ерік Бана Ральф Сарчі Ральф Сарчі
Едгар Рамірес Мендоза Мендоза
Олівія Манн Джен Сарчі Джен Сарчі
Джоел Макгейл Батлер Батлер
Шон Гарріс Сантіно Сантіно
Кріс Коу Джиммі Третнер Джиммі Третнер
Доріан Міссік Гордон Гордон
Дженна Гевіген Люсінда Люсінда
Лоліта Фостер патрульний поліцейський патрульний поліцейський

Створення[ред. | ред. код]

4 вересня 2012 стало відомо, що Скотт Дерріксон зніме фільм і напише до нього сценарій, спільно з Полом Гаррісом Бордманом, а на головну роль розглядається Марк Волберг. 9 квітня 2013 Deadline.com повідомив, що у фільмі зіграють Ерік Бана, Едгар Рамірес і Олівія Манн. 28 травня The Hollywood Reporter повідомив, що до акторського складу приєдналися Джоел Макгейл і Шон Гарріс. 5 червня 2013 Доріан Міссік отримав роль у фільмі. Зйомки фільму почалися 3 червня 2013 і проходили в Нью-Йорку і Абу-Дабі[2][3]. 7 грудня фільм з «Beware the Night» був перейменований в «Deliver Us from Evil»[4]. 7 березня 2014 вийшов перший трейлер фільму.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Deliver Us From Evil (2014). Box Office Mojo. IMDb. Архів оригіналу за 25 листопада 2014. Процитовано 25 листопада 2015.
  2. Christine (4 червня 2013). ‘Beware The Night’, starring Eric Bana & Joel McHale, begins filming in NYC (англ.). On Location Vacations. Архів оригіналу за 26 листопада 2015. Процитовано 11 вересня 2013.
  3. Long, Natalie (4 серпня 2013). tabloid! Exclusive: On the set of Eric Bana film Beware The Night in Abu Dhabi (англ.). GulfNews.com. Архів оригіналу за 3 грудня 2013. Процитовано 11 вересня 2013.
  4. Turek, Ryan (7 грудня 2013). Eric Bana on His Beware the Night Experience, Film Gets Title Change (англ.). shocktillyoudrop.com. Архів оригіналу за 25 листопада 2015. Процитовано 12 грудня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]