Гетьман Сагайдачний (поїзд)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гетьман Сагайдачний
Основні дані
Країни експлуатації Україна Україна
Оператор Укрзалізниця
Країна виробництва Україна Україна
Виробник «Бахмацький вагоноремонтний завод» (капітальний ремонт)
Деталі маршруту
Маршрут Харків — Суми
Відстань 202 км
Час у дорозі 03:05
Склад потяга
К-сть вагонів 6
Посилання

«Гетьман Сагайдачний» — денний швидкий фірмовий пасажирський потяг Укрзалізниці №  797/798 сполученням Суми — Харків — Суми. Названий на честь найвідомішого гетьмана України Петра Сагайдачного. Протяжність маршруту поїзда — 202 км.

На даний поїзд була можливість придбати електронний квиток[1].

Історія[ред. | ред. код]

Маршрут має давню історію, яка починається з однойменного дизель-поїзда підвищеного комфорту сполученням Харків — Ворожба, який став одним із перших прискорених регіональних поїздів на Південній залізниці.

З 9 вересня 2014 року поїзд курсував в складі сидячих вагонів[2].

Із поїздом курсували вагони безпересадкового сполучення до Москви поїздом № 117/118 «Іван Кожедуб» з перечепленням на станції Харків-Пасажирський[3].

Інформація про курсування[ред. | ред. код]

Зовнішні відеофайли
ТЕП70-0166 з поїздом № 797Д «Харків — Суми» (08.04.2017)

Поїзд «Гетьман Сагайдачний» курсував цілий рік, через день. Вирушав зранку на Суми, після обіду — зворотно. Час в дорозі складав близько трьох годин.

На маршруті руху у поїзда 5 зупинок на проміжних станціях по 1-й хвилині.

Схема поїзда[ред. | ред. код]

На маршруті руху курсував один склад поїзда, який сформований з 6 сидячих пасажирських вагонів «Інтерсіті» різного класу комфортності

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Онлайн резервування та придбання квитків - Укрзалізниця. booking.uz.gov.ua. Архів оригіналу за 31 серпня 2020. Процитовано 31 січня 2021.
  2. Більше 26 тисяч пасажирів Південної залізниці у вересні зможуть скористатися додатковими регіональними поїздами // Офіційний вебсайт Укрзалізниці. www.uz.gov.ua. Архів оригіналу за 9 лютого 2021. Процитовано 31 січня 2021.
  3. ЮЖД запускает фирменный поезд в Сумскую область: изменения в расписании | Вечерний Харьков. vecherniy.kharkov.ua. Архів оригіналу за 16 червня 2021. Процитовано 26 грудня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]