МГО «Моноліт»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Молодіжна громадська організація «Моноліт 1044»
(МГО «Моноліт 1044»)
Девіз Честь та вірність!
Дата заснування 16 березня 2014
Голова Руслан Микула
Положення соціальний націоналізм
мілітаризм
Офіційний сайт monolit-1044.in.ua
CMNS: МГО «Моноліт» у Вікісховищі

МГО «Моноліт» — це сучасна молодіжно-спортивна організація націоналістичного спрямування. У своїй діяльності передбачає не тільки виховання молодого покоління, а й активну участь у громадській діяльності. Саме тому організація бере участь у таких акціях, як знесення нелегальних забудов, МАФів, протидія незаконному продажу алкоголю неповнолітнім тощо.

Історія організації[ред. | ред. код]

Активна частина молоді, яка брала участь в Революції Гідності, вирішує створити власну незалежну організацію, яка б займалася вихованням молоді в дусі патріотизму та героїзму, на прикладі Небесної Сотні, воїнів УПА, козаків та війська Святослава Хороброго.

Молодіжна громадська організація «Моноліт 1044» заснована 16 березня 2014 року у Бородянці. У зв'язку з початком Російської агресії, організація починає проводити вишколи і за три місяці перетворюється в обласну. До «Моноліту» приєднуються націоналісти з різних куточків України. З часу заснування організація провела багато вишколів, заходів присвячених вшануванню Небесної Сотні, жертв ліквідації Чорнобильської АЕС та Голодомору 1932—1933 років. Зараз організація діє переважно у центральній та північній Україні.

Організація встигла проявити себе на різних акціях у Києві таких як: знесення незаконних МАФів, сутичка на нелегальній забудові біля станції Осокорки, прибирання парків, здача крові бійцям АТО.

30 серпня по дорозі з вишколу силами МВС, СБУ та Сокіл було затримано 17 членів організації. В результаті було виявлено макети автоматів та гранати Ф-1. Через певний час всіх затриманих було відпущено. Як стало відомо, під час затримання міліція порушила ряд статей Конституції України.

У січні 2016 року організація активно виступала за відновлення справедливості по справі вбивства у Лук'янівському СІЗО, бійця Білого Молота, Макара Колесникова.

Структура[ред. | ред. код]

Вищим управлінським органом Молодіжної громадської організації «Моноліт 1044» є Головний Провід. В свою чергу, кожен місцевий осередок має свою структуру.

Членами організації можуть бути усі, хто досяг 16 років. Кожен член підпорядковується внутрішньому кодексу.

Ідеологія[ред. | ред. код]

МГО «Моноліт»  сповідує ідеологію соціал-націоналізму. Соціальний націоналізм — радикальна форма націоналізму, політична ідеологія, що ґрунтується на уявленні про націю як оптимальну форму існування людського соціуму. При цьому під «нацією» розуміється самодостатня кровноспоріднена ієрархічна людська спільнота. Тобто етнічна спільнота з єдиною мовою і самосвідомістю національної ідентичності, в якій втілена свобода та справедливість щодо її членів.

У своїй діяльності організація орієнтується на праці Д. Донцова, м. Сціборського, М. Міхновського, С. Бандери та інших ідеологів українського націоналізму.

Діяльність[ред. | ред. код]

МГО «Моноліт» займається військово-патріотичними вишколами, волонтерством, організацією акцій, лекцій та кінопоказів.

Організація прославилася активною військовою підготовкою молоді. Частина членів організації зараз перебуває в зоні АТО у складі Карпатської Січі, Донбасу, УНСО, батальйону Нацгвардії імені Кульчицького, ОУН.

Вишколи «Моноліту»

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]