Нела Кубурович Кісич

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нела Кубурович Кісич
Народилася 7 квітня 1982(1982-04-07) (42 роки)
Сараєво, Соціалістична Республіка Боснія і Герцеговина, СФРЮ
Діяльність політична діячка, адвокат, юристка
Alma mater юридичний факультет Белградського університетуd
Посада Minister of Justice of Serbiad
Партія Сербська прогресивна партія

Нела Кубурович Кісич (серб. Нела Кубуровић Кисић; 7 квітня 1982, Сараєво) — сербський юрист і політик. Колишній міністр юстиції Сербії в уряді Ани Брнабич, а раніше була міністром юстиції в другому уряді Александра Вучича.[1] До цього вона була помічником міністра юстиції в департаменті юстиції.

Біографія[ред. | ред. код]

У 2005 році закінчила юридичний факультет Белградського університету з винятковим успіхом. Під час навчання два роки відвідувала заняття за програмою «Юридична клініка». Була стипендіатом Фонду молодих талантів Уряду Республіки Сербія. З лютого 2006 року працювала в Першому міському суді в Белграді, де після волонтерства та стажування стала помічником судді. У 2008 році склала адвокатський іспит.

З грудня 2008 року до серпня 2009 року працювала в Міністерстві юстиції Республіки Сербія радником з надання професійної допомоги Вищій раді юстиції. Після навчання в Адміністративному офісі Вищої ради юстиції, у серпні 2009 року почала працювати в секторі нормативної роботи, а з травня 2013 року очолила відділ з питань статусу суддів Вищої ради юстиції.

Брала участь у робочих групах з розробки проекту Кодексу суддівської етики та проекту Регламенту оцінювання роботи суддів і голів судів, а також у роботі Комісії з розгляду заперечень помічників суддів на ухвалу голови суду. Брала участь у навчальних візитах до Вищої ради юстиції Королівства Іспанія, Дисциплінарних органів для суддів у Франції та протягом квітня 2014 року проходила двотижневе стажування у Вищій раді суддів і прокурорів Боснії і Герцеговини .

Володіє англійською та знає іспанську.

Одружена з Бояном Кісичем, братом Дарії Кісич Тепавчевич.

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Нела Кубуровић Кисић. mpravde.gov.rs. Процитовано 15. 5. 2020.