Обговорення користувача:Mypresenceuawiki/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Михайло Свєтов
Михаил Светов
Файл:Михайло Свєтов.jpg
Народився 4 січня 1985
Москва, РРФСР
Громадянство Російська Федерація
Національність росіянин
Діяльність блогер, громадський та політичний діяч
Відомий завдяки SVTV
Alma mater вищі учбові заклади Великої Британії, Японії та Нової Зеландії
Партія Лібертаріанська партія Росії

Михайло Свєтов(рос. Михаил Светов,* 4 січня 1985, Москва, РРФСР) — російський блогер, громадський та політичний діяч, опозиціонер, лібертаріанець. Є членом Федерального комітету Лібертаріанської партії Росії.

Біографія[ред. код]

Народився 4 січня 1985. За словами Михайла, коли йому було шість років і він збирався піти до школи, шкільний лікар зробив йому щеплення від краснухи, на яку в нього відбулася страшна реакція: все тіло було покрите висипами, а температура тіла піднялася до 40°С. Наступного дня в Михайла почали боліти суглоби і відніматися кінцівки. Через два дні його тіло було паралізоване. Весь слідуючий рік Михайло був в ліжку і страждав від сильної болі в суглобах. Різні лікарі приписували хворому Михайлові різні діагнози та виписували різні ліки, але все було марно. Врешті-решт, лікарі опустили руки і вказали на те, що тіло хлопчика буде паралізоване все життя. Цю заяву лікарів його батьки, тільки-но випускні студенти медичного факультету, не хотіли приймати і забрали сина в село. Вважаючи, що губити нічого, вони зайнялись аматорським лікуванням хлопчика. Згодом Михайло став ходити, і зараз він не відчуває наслідків тієї хвороби.

Як вказує Михайло Свєтов, його батьки були бідними до 12-річного віку хлопчика. Потім їхній бізнес став процвітати, і вони були спроможні забезпечити сина освітою закордоном: спочатку у Великій Британії, потім - в Японії та Новій Зеландії.

За словами Михайла Свєтова, в 2011 році він вдачно інвестував у біткойн, що стало запорукою його матеріального благополуччя. Він і зараз рекомендує купити хоча б десяту частину цієї криптовалюти, бо вважає, що в майбутньому її курс буде ще вище, чи не космічним.

Михайло Свєтов займався переважно публіцистичною діяльністю, а саме писав путівники по країнам, в яких перебував, був журналістом та перекладачем.

Канал на YouTube та загальна діяльність в мережі Інтернет[ред. код]

Михайло Свєтов зареєструвався на відеохостінговому майданчику YouTube 25 січня 2017. Там можна спостерігати або відео освітнього характеру, або інтервью з елементами дискусії. Крім YouTube, Михайло Свєтов має телеграм-канал Комитет по Этике.

Особисті погляди[ред. код]

Михайло Свєтов є лібертаріанцем, а також членом Лібертаріанської партії Росії. Михайло вважає, що лише шляхом люстрацій та забезпечення свободи ринку можна побороти корупцію та економічний занепад Росії. Крім цього, Михайло Свєтов є прихильником ін. ідей та поглядів, які схильні до лібертаріанства, а саме свободи асоціацій, laissez-faire, легалізації вільного володіння зброєю, легалізації наркотиків, легалізації абортів, зменшення ролі держави в житті дитини (ювенальна юстиція) та ін. Через непопулярність ідей лібертаріанства та загальну неосвіченость люду, Михайло Свєтов піддається під велику кількість критики. В боротьбі проти діючої влади вважає, що союз із ідеологічним ворогом, але справжнім опозиціонером - прийнятна річ. Він критикує діяльність таких псевдоопозиційних партій як «Яблуко» та ПАРНАС. Вважає, що у зраді перед громадянським суспільством також винні Ксенія Собчак, Олексій Венедиктов та ін. псевдоопозиціонери. Станом на 2018 рік, єдиним союзником у боротьбі проти влади в Росії Михайло Свєтов бачить тільки Олексія Навального.

Див. також[ред. код]

Лібертаріанство

Політична партія «5.10»

Олексій Навальний

Примітки[ред. код]

1. Интервью. Михаил Светов: "Я не фанат демократии"

2. «Разумный подход, а не цензура может решить проблему наркомании». Как отреагировал Роскомнадзор на рассуждения о наркотиках в блоге на «7x7»

Посилання[ред. код]

Twitter

YouTube

Telegram

Сайт Либертарианской партии Росии