Пахомов Володимир Григорович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пахомов Володимир Григорович
Народження 5 жовтня 1950(1950-10-05) (73 роки)
с. Красна Поляна, Челно-Вершинський район, Самарська область, Росія
Національність росіянин
Країна СРСР СРСР
Україна Україна
Жанр монументалізм
Напрямок художня обробка металу, сграфіто

Володимир Григорович Пахомов (нар. 5 жовтня 1950, с. Красна Поляна Челно-Вершинського району Самарської області, Росія) — український художник-монументаліст російського походження, постійний учасник обласних і всеукраїнських виставок. Член Миколаївської обласної організації Національної спілки художників України. Разом з іншими миколаївськими художниками і скульпторами зробив великий внесок в монументальне мистецтво Миколаєва і Миколаївської області, сформувавши його сучасний вигляд.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 5 жовтня 1950 року в селі Красна Поляна Челно-Вершинського району Самарської області в Росії.

У 1975 році закінчив факультет художньої обробки металу Косівського технікуму народно-художніх промислів. У 2005 році закінчив факультет мистецтвознавства Миколаївського філіалу Київського Національного університету культури і мистецтва.

Постійний учасник обласних і всеукраїнських виставок.

У 2000 році був прийнятий у члени Миколаївської обласної організації Національної спілки художників України.

Творчість[ред. | ред. код]

Володимир Пахомов працює в напрямку художнього обробки металу, сграфіто, кольорового бетону, гіпсу і полімерних матеріалів. Роботи художника прикрашають багато міст України, зокрема і Миколаїв. Картини знаходяться у приватних колекціях, у приватних будівлях міста, а також закупалися музеями Миколаєва.

Вибрані роботи:

Крім створення власних робіт, Пахомов також співпрацював з відомими скульпторами Миколаєва, трансформуючи скульптури в метал: мідь, алюміній і бронзу.

Джерела[ред. | ред. код]