Поле Бродмана 29

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Поле Бродмана 29
Деталі
Ідентифікатори
Латина Area retrosplenialis granularis
NeuroLex ID birnlex_1763
FMA 68626
Анатомічна термінологія

Поле Бродмана 29, також відомий як гранулярне ретролімбічне поле 29 або гранулярна ретроспленальна кора  це ділянка, визначена за допомогою досліджень цитоархітектоніки в ретроспленальній зоні кори головного мозку. У людини це вузька смуга, розташована в перешийку поясної звивини. Цитоархітектонічно вона обмежена зсередини полем Бродмана 26 і зовні агранулярним ретролімбічним полем Бродмана 30 (Бродман-1909).

Корбініан Бродман, перший дослідник полів, які пізніше були названі його іменем, серед інших коментарів про поле 29, зокрема вказав[1]:

"Незвичайно зменшений шар II разом із шаром III знайдено в гранулярній ретроспленальній корі й проілюстровані (на мал. з 38 по 41) для чотирьох різних тварин. Тут, на додаток до регресії шарів II і III, є злиття оригінальних шарів V і VI і в той же час ізольоване масивне збільшення внутрішнього зернистого шару (що особливо помітно на малюнках 38 і 39;...)"

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Brodmann, K (2005) [1909]. Localisation in the cerebral cortex [Vergleichende Lokalisationslehre der Grosshirnrinde in ihren Prinzipien Dargestellt auf Grund des Zellenbaues]. Laurence J Garey (Trans.). Imperial College Press. с. 52. ISBN 0387269177.

Посилання[ред. | ред. код]

  • Більш детальна інформація про ВА 29 людини на Braininfo