Путівник Барлоу по прибульцях

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Путівник Барлоу по прибульцях»
Файл:Barlowe's Guide to Extraterrestrials, first edition.jpg
Обкладинка першого видання
Автор Вейн Барлоу[en], Іан Самерс, Бет Мічем[en]
Назва мовою оригіналу Barlowe's Guide to Extraterrestrials
Ілюстрації Wayne Barlowe
Дизайн обкладинки Wayne Barlowe
Країна США США
Мова Англійська
Жанр Наукова фантастика
Видавництво Workman Publishing Company[en]
Видано 1979
Тип носія Палітурка і М'яка обкладинка
Сторінок 144

Путівник Барлоу по прибульцях (англ. Barlowe’s Guide to Extraterrestrials) (1979; друге видання 1987) — науково-фантастична книга американського художника Вейна Барлоу[en], разом з Іан Самерс і Бет Мічем[en] (які написали текст книги). Вона містить візуалізації Барлоу різних позаземних форм життя з різних творів наукової фантастики, з інформацією про їх планетарне розташування або діапазон, в якому вони розташовуються, їх біологію та поведінку. Книга написана в стилі справжнього польового посібника тварин. Вона була номінована на Американську книжкову премію[en] і в 1980 на Премію «Г'юго» за найкращий нехудожній твір[en].

До другого видання додано передмову від Роберта Сілвеберга.

Після успіху роботи, у 1996 Барлоу разом з Нілом Даскісом написали другу книгу, Путівник Барлоу у фентезі.

Види прибульців[ред. | ред. код]

Критика[ред. | ред. код]

Путівник Барлоу по прибульцям отримав неоднозначну рецензію від Венді Боусфілд в Library Journal[en]. Боусфілд зазначила, що малюнки в книзі були «барвистими», але, крім того, «дещо статичними та штучними, з меншою життєвістю, ніж підготовчі ескізи з блокнота художника, які були включені в кінці». Також вона розкритикувала відсутність «фактів публікації романів», але дійшла висновку, що публічні бібліотеки все ще можуть зацікавитися твором.[1] Книга отримала позитивну реакцію від Клаудії Дж. Морнер у School Library Journal[en]. Морнер високо оцінила «барвисті малюнки» в книзі та «розкладну порівняльну таблицю розмірів», що показує розмір інопланетян відносно людей. Вона дійшла висновку, що це «весела книга для перегляду», яка сподобається «молодим людям, які захоплюються монстрами», а також читачам наукової фантастики[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Bousfield, Wendy (1 січня 1980). Barlowe's Guide to Extraterrestrials (Book Review). Library Journal: 190.  – за допомогою EBSCO's Academic Search Complete (необхідна підписка)
  2. Morner, Claudia J. (May 1980). Barlowe's Guide to Extra-Terrestials (Book). School Library Journal: 92—93.  – за допомогою EBSCO's Academic Search Complete (необхідна підписка)

Посилання[ред. | ред. код]