Вагінальний секс: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
м Відкинути редагування 115.28.137.189 до зробленого Reader85
м Захист на Вагінальний секс встановлено: частий вандалізм ([Редагувати=Дозволено тільки автопідтвердженим користувачам] (закінчується 11:
(Немає відмінностей)

Версія за 11:02, 3 листопада 2014

Анатомічна схема вагінального сексу в уявленні Леонардо да Вінчі.

Вагіна́льний секс (лат. coitus) — вид статевого акту, який припускає, як правило, введення ерегованого статевого члена або фалопротеза (як правило — у випадку тривалих проблем з потенцією або у зв'язку з ампутацією) чоловіка або фалопротеза жінки в піхву жінки-партнера. Вагінальний секс є єдиним видом статевого акту, здатним виконувати репродуктивну функцію.

Вагінальний секс чоловіка й жінки. Художник — Кацусіка Хокусай.

Вагінальний статевий акт супроводжується зворотно-поступальним рухом пеніса або фалопротеза в піхву (фрикції), що забезпечується рухами одного або обох партнерів. Стимуляція чоловічого статевого органу досягається за рахунок скорочення м'язів піхви; стимуляція жіночого — за рахунок збудження багатих нервовими закінченнями ніжок клітора і частково його головки, а також точки G.

Вагінальний секс двох жінок з використанням фалоімітатора (страпона). Художник — Едуард-Анрі Авріль.

Чоловіки зазвичай легше, ніж жінки, досягають оргазму при вагінальному сексі. Почасти це пов'язано з тим, що ерекція, необхідна чоловікам для вчинення вагінального статевого акту, зникає після оргазму у чоловіка. Значна частина жінок не досягає або досягає насилу оргазму при вагінальному сексі з чоловіком, тому що при цьому звичайно потрібно пряма стимуляція голівки клітора, недостатня при вагінальному сексі. Негативну роль для жінок тут відіграє також характерні для суспільства думки про обмеження жіночої сексуальності. Досягненню жінкою оргазму можуть сприяти різноманітні форми сексуальної активності, включаючи кунілінгус і мастурбацію.

Оргазм у чоловіка як правило супроводжується еякуляцією. При потраплянні сперми в піхву можливе зачаття.

У процесі вагінального сексу може відбуватися передача ряду захворювань, зокрема, ВІЛ (докладніше див. Венеричні захворювання).

Використання фалоімітаторів, вібраторів і інших предметів для сексуальної стимуляції вагінальної зони, а також деякі лесбійські практики, наприклад трібадизм, також можуть розглядатися як вагінальний секс.

Див. також