Тре Кул

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Френк Еддвін Райт III
англ. Tré Cool
Основна інформація
Повне ім'я англ. Frank Edwin Wright III
Дата народження 9 грудня 1972(1972-12-09) (51 рік)
Місце народження Франкфурт, Німеччина
Роки активності 1985 — тепер. час
Громадянство США
Професія музикант, барабанщик
Інструменти барабани, акордеон, акустична гітара, перкусія
Жанр панк-рок
поп-панк
альтернативний рок
нью-вейв
гаражний рок
Псевдоніми Tré Cool
Лейбл Reprise Records
Lookout! Records
Adeline Records
CMNS: Файли у Вікісховищі

Тре Кул (англ. Tré Cool, справжнє ім'я — Френк Едвін Райт III (англ. Frank Edwin Wright III) — барабанщик американської панк-рок групи Green Day. Він замінив колишнього барабанщика групи Джона Кіффмеєра (Ел Собранте). Народився 9 грудня 1972 у Франкфурті, Німеччина.

Біографія[ред. | ред. код]

Френк Едвін Райт III (англ. Frank Edwin Wright III), відоміший як Тре Кул (англ. Tré Cool), народився 9 грудня 1972 року у Франкфурті, Німеччина.[1] Таким чином, він наймолодший з учасників групи Green Day. У дитинстві він жив у горах Мендочіно разом зі своїм батьком і кількома братами. Його батько брав участь у військовій кампанії у В'єтнамі і був пілотом гелікоптера, а після війни вирішив вивезти родину у гори, щоб уникнути повернення до Сполучених Штатів. У віці 12 років Тре був запрошений до групи The Lookouts, де і отримав своє славнозвісне прізвисько, що означає «дуже крутий» французькою. Після того, як Green Day втратили свого барабанщика, Тре приєднався до них і став повноправним членом групи.

Незабаром Тре вирішив покинути навчання у школі. Проте з успіхом пройшов непростий оцінний тест і став час від часу відвідувати курси у коледжі. Коли ж перед ним постала перспектива участі в турах разом з Green Day, про навчання довелося забути взагалі. У перших для Green Day турах їм дуже допомагав батько Тре, який володів невеликою транспортною фірмою і сам возив хлопців містами і селами.[2]

У Тре є дочка Рамона (англ. Ramona), яка народилася у січні 1995 року. Після цього Тре одружився зі своєю давньою подругою Лізі Лайонс (англ. Lisea Lions). Пізніше вони розлучились, і 2004 року Тре одружився з дівчиною на ім'я Клаудія (англ. Claudia). Вона подарувала йому сина, названого Франкіто (Frankito), що означає «маленький Франк», але незабаром пара розлучилась, але вони, як і раніше, живуть разом зі своїм сином у Окленді, штат Каліфорнія.[3]

Основним амплуа Тре у гурті є гра на барабанах. Проте його вміння на цьому не вичерпуються, адже він також володіє акордеоном, акустичною гітарою, перкусією і навіть пише пісні (одна з яких навіть потрапила до альбому групи).

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Tré Cool Songs, Albums, Reviews, Bio & More. AllMusic (англ.). Процитовано 23 травня 2023. 
  2. Green Day struts the Great White Way. Twin Cities (амер.). 15 лютого 2012. Процитовано 23 травня 2023. 
  3. Green Day. Chicago Tribune. 26 вересня 2004. Процитовано 23 травня 2023.