Шосе Каїр–Дакар

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Шосе Каїр–Дакар
Загальні дані
Країна  Єгипет,  Лівія,  Туніс,  Алжир,  Марокко, Західна Сахара,  Мавританія і  Сенегал
Мережа Трансафриканська мережа автомагістралей
Номер 1
Довжина 8636 км
OpenStreetMap r301621  ·R
Мапа

Шосе Каїр–ДакарТрансафриканська магістраль 1 у трансконтинентальній мережі доріг, яка розробляється Економічною комісією ООН для Африки (UNECA), Африканським банком розвитку (ADB) і Африканським союзом. Більша частина магістралі між Триполі і Нуакшотом побудована за проєктом Союзу Арабського Магрибу. Шосе має протяжність 8636 кілометрів (5366 миль) і проходить уздовж середземноморського узбережжя Північної Африки, продовжуючись вниз по Атлантичному узбережжю Північно-Західної Африки. Шосе практично завершене, за винятком кількох кілометрів на кордоні Західної Сахари та Мавританії, де наразі є лише пустеля. Ділянка Нуадібу-Нуакшот була заасфальтована у 2005 році (fr:Transport en Mauritanie). З'єднується з шосе Дакар-Лагос, щоб сформувати маршрут з півночі на південь між Рабатом і Монровією через Сахару та навколо західної околиці континенту.

З 1994 року сухопутний кордон між Марокко та Алжиром був повністю закритий, тому шосе Каїр-Дакар не може використовуватися повністю. Будівництво в Тунісі триває.

Дивись також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  • Volume 2: Description of Corridors (PDF). Review of the Implementation Status of the Trans African Highways and the Missing Links. African Development Bank. 14 серпня 2003. Архів оригіналу (PDF) за 28 січня 2007. Процитовано 14 липня 2007.