Arrivano gli uomini (пісня Адріано Челентано)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Arrivano gli uomini
Сингл Адріано Челентано
з альбому Arrivano gli uomini
Випущений 1996
Формат CD
Жанр Поп-рок
Композитор Адріано Челентано
Тривалість 6:10
Лейбл Clan Celentano
Хронологія синглів Адріано Челентано
Попередній
←
Cosi come sei
(1996)
Ti Lascio Vivere
(1996)
Наступний
→

«Arrivano gli uomini» (укр. «Приїздять люди») — пісня італійського співака і кіноактора Адріано Челентано 1996 року.

Про пісню[ред. | ред. код]

Пісня стала другим треком альбому Адріано Челентано «Arrivano gli uomini», він же був автором музики та тексту пісні. У записі пісні, вперше у творчості Челентано взяли участь американський гітарист Майкл Томпсон і аранжувальник Фіо Дзанотті. Для приспіву у заголовній пісні «Arrivano gli uomini», був залучений дитячий хор міста Мілан під керівництвом Лаури Маркори.[1] Присутність дитячого хору зробило пісню особливістю у творчості Челентано. «Arrivano gli uomini» виконувалася наживо Челентано лише 1996 року, надалі пісня не увійшла до числа улюблених хітів співака й потрапила лише до збірки «Unicamente Celentano» (2006). Ймовірно, через комерційний провал альбому, до якого вона увійшла, попри велику рекламну кампанію співака на телебаченні.

Тематика та стиль[ред. | ред. код]

Пісня виконана у року і вважається однією з «важких» у творчості Челентано[2]. У ній Челентано скептично ставиться до людства, і вважає його загрозою планеті[3]. Зокрема, це присутнє у таких її словах:

Я чую кроки, що наближаються, начебто
Якась загроза насувається на нас,
[...]
Можливо, ви не знаєте, що на планеті
Є істоти, що називаються люди[3].

Телебачення[ред. | ред. код]

Челентано активно просував альбом «Arrivano gli uomini» у 1996 році на телебаченні, де він вперше з'явився як гість в телемережах «Fininvest» і «Mediaset». Для виконання на телебаченні він обрав менш гостросюжетні пісні альбому, зокрема, «Solo da un quarto d'ora» й оригінальну за складовою «Torno a settembre», яка була малозрозумілою для публіки. Тоді як заголовний трек альбому, «Arrivano gli uomini», Челентано представляв на телеканалі Rai 1 під час виступу, який передував трансляції анімаційного діснеївського фільму «Бембі». Під час цього виступу Челентано виконував пісню у супроводі дитячого хору, окрім цього, демонструвалися кадри бігу співака біля його маєтку разом з дітьми та різні документальні кадри, що стосувалися різних соціальних проблем. Також Челентано виконував пісні альбому на таких телепередачах, як «Il Boom» Тео Теоколі, у 34-хвилинному випуску передачі «Numero Uno» на Rai 1 з ведучим Піппо Баудо 8 травня, у 27-хвилинному випуску «Super» — передачі Амбри Анджоліні на Canale 5 30 червня.[4][5][6] Диск також презентувався в Німеччині, куди Челентано був запрошений для виконання декількох пісень на місцевому телебаченні.

Сингл[ред. | ред. код]

Пісня вийшла в Італії 1996 року як CD-сингл на власній студії Челентано «Clan Celentano» (74321 42358 2) та «BMG» (74321 42358 2). На синглі були присутні ще дві інші пісні з однойменного альбому[2].

Трек-лист

1 «Arrivano Gli Uomini» — 3:50
2 «Ti Lascio Vivere» — 4:35
3 «Scusami (Please) Stay A Little Longer» — 5:59

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Arrivano gli Uomini compie vent’anni. acfans.it. Архів оригіналу за 11 червня 2016. Процитовано 3 листопада 2014. (італ.)
  2. а б «Arrivano gli uomini» discogs.com Процитовано 2 липня 2023
  3. а б Переклад пісні «Arrivano gli uomini» lyrsense.com Процитовано 2 липня 2023
  4. Adriano Celentano - Arrivano gli uomini (1996) на YouTube
  5. Celentano suspense, mezz' ora a ruota libera. archiviostorico.corriere.it. 1996. Архів оригіналу за 20 січня 2015. Процитовано 20 січня 2015. (італ.)
  6. Celentano Ambra, un fiume di "prediche". archiviostorico.corriere.it. 1996. Архів оригіналу за 20 січня 2015. Процитовано 20 січня 2015. (італ.)

Примітки[ред. | ред. код]