GOT7

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
GOT7
логотип
GOT7 на фестивалі KCON, серпень 2015 року. Зліва направо: JB, Джексон, Джиньон, Югьом, Марк, Йондже, Бем Бем
GOT7 на фестивалі KCON, серпень 2015 року. Зліва направо: JB, Джексон, Джиньон, Югьом, Марк, Йондже, Бем Бем
Основна інформація
Жанр
Роки 2014 — 2021
Країна Південна Корея Південна Корея
Місто Сеул
Мова
Лейбл
Склад
  • Марк
  • Джейбі
  • Джексон
  • Джиньон
  • Йондже
  • Бем Бем
  • Югьом
Інші
проєкти
JJ Project, JYP Nation
Офіційний сайт

GOT7 у Вікісховищі

Got7 (кор. 갓세븐갓세븐,  GOT7) – південнокорейський бой-бенд, сформований у 2014 році компанією JYP Entertainment. У гурті задіяно сім учасників, які родом з Південної Кореї, Таїланду, Гонконгу і США. Джейбі, Джинйон, Йондже і Югьом з Південної Кореї, Марк тайванець американського походження (народився в Лос-Анджелесі), Джексон з Гонконга і Бем Бем з Таїланду. До дебюту в гурті Джейбі і Джиньон були частиною дуету JJ Project.

GOT7 стали першим чоловічим гуртом JYP Entertainment за шість років з часів дебюту 2PM в 2008 році, а також привернули увагу за рахунок використання «трюків бойових мистецтв» у своїх виступах. 20 січня 2014 року гурт випустив свій дебютний мініальбом Got It?, який потрапив на другу сходинку Gaon Album Chart. Офіційно дебютували на телешоу M! Countdown з синглом «Girls Girls Girls». 18 листопада 2014 року був випущений перший студійний альбом Idetify, продовження якого стало другим повноформатним альбомом Flight Log: Turbulence (вийшов 27 вересня 2016 року).

За свою роботу в 2014 році GOT7 виграли номінацію «Кращий новачок року» на Seoul Music Awards і отримали три номінації на Golden Disk Awards, здобувши перемогу в категорії «Новий Артист». 22 жовтня 2014 року гурт  дебютував в Японії з синглом «Around the World». У 2016 році був випущений перший японський альбом Moriagatteyo.

Кар'єра[ред. | ред. код]

2012–2013: Предебют[ред. | ред. код]

У 2012 році Джейбі і Джинйо дебютували як актори в дорамі «Висота мрії», а пізніше як частина дуету JJ Project з синглом «Bounce», тоді як Марк, Джексон, Бем Бем і Югьом вперше з'явилися в четвертому епізоді реаліті-шоу на виживання «Who is Next: WIN»,[1] яке вийшло в ефір 6 вересня 2013 року. Йондже стажувався сім місяців, і став єдиним учасником з найкоротшим періодом стажування до дебюту.

2014: Дебют з Got It?, Got Love, Identify і Around The World[ред. | ред. код]

GOT7 на M! Countdown, січень 2014 року

14 січня 2014 року JYP Entertainment офіційно оголосили про дебют нового бойбенду, що складається з семи учасників, три з яких не є корейцями: Джексон з Гонконгу, Марк з США і Бем Бем з Таїланду. Це перший чоловічий гурт компанії протягом шести років, з моменту дебюту 2PM у 2008 році. GOT7 – це хіп-хоп гурт, що використовує на виступах елементи різних бойових мистецтв, що робить його досить схожим з 2PM, які користуються подібними прийомами під час своїх концертів. 20 січня був випущений перший мініальбом Got It?. Він зміг досягти вершини світового альбомного чарту Billboard і другої сходинки Gaon Album Chart. 16 січня гурт дебютував на музичному шоу M! Countdown з синглом «Girls Girls Girls». Майже відразу після дебюту GOT7 підписали контракт з Sony Music Entertainment і провели шоукейс в Японії перед публікою в 9 тисяч осіб.

23 червня був випущений другий мініальбом Got Love разом з синглом «А», написаним і спродюсованим Пак Чин Еном. Для свого камбеку гурт змінив стиль на більш свіжий і яскравий. У листопаді GOT7 випустили свій перший студійний альбом «Identify» та музичне відео на головний сингл «Stop Stop It». Альбом дебютував на вершині Gaon Album Chart, а сингл зайняв пікову четверту сходинку в Billboard World Digital Songs Chart. У жовтні гурт почав тур «GOT7 Japan 1st Tour 2014» без офіційного дебюту в Японії. 22 жовтня вони дебютували в Японії з синглом «Around the World», який також включав пісню «So Lucky», написану та спродюсовану учасником 2PM Мінджуном.

2015: Love Train, Just Right, Laugh Laugh Laugh і Mad[ред. | ред. код]

GOT7 на фестивалі KCON, серпень 2015 року

В січні 2015 року GOT7 перемогли в номінації «Новачок Року» на премії Golden Disk Awards і Seoul Music Awards. У тому ж місяці гурт запустив власну дораму «Ніж Мрії», де в головну роль зіграла відома корейська актриса Сон Хайон. Сюжет розгортається навколо дівчини, яка з болем ділиться своєю мрією, любов'ю і дружбою з групою невідомих молодиків. Дораму подивилося майже 13 мільйонів осіб. Проект отримав безліч нагород, включаючи «Кращу Драму».

10 червня гурт випустив свій другий японський сингл «Love Train», який дістався до четвертого місця в сингловому чарті Oricon. Третій мініальбом Just Right був випущений 13 липня.

23 вересня був випущений третій японський сингл «Laugh Laugh Laugh» разом з бі-сайд синглом «Be My Girl». У перший тиждень було продано понад 35 тисяч копій, що дозволило йому дебютувати на першому місці в чарті Oricon.

Четвертий мініальбом Mad був випущений в Південній Кореї 29 вересня поряд з відеокліп на сингл «If You Do». 23 листопада вони випустили своє перше перевидання «Mad: Winter Edition», яке включало в себе три додаткових треки: «Confession Songs», «Everyday» і «Farewell».

2016: Flight Log: Departure, Fly Tour і Flight Log: Turbulence[ред. | ред. код]

GOT7 на Korea Sale Festa з міністром культури, спорту і туризму Чо Юсоном, вересень 2016 року

15 лютого 2016 року GOT7 і TWICE стали моделями для NBA Style Korea. 21 березня був випущений п'ятий мініальбом Flight Log: Departure. 9 квітня гурт потрапив в чарт Billboard Artist Chart на 45 місце, ставши лише другими корейськими артистами (після PSY), які змогли потрапити в цей рейтинг. 12 квітня була випущена композиція «Home Run», в написанні і продюсуванні якої взяв участь Джейбі.

Тур “Fly Tour” розпочався 29 квітня в Сеулі, і продовжився влітку в Китаї, Японії, Таїланді, Сінгапурі і США; всі шоу були повністю розпродані.

У липні гурт став обличчям Est Cola для Таїланду. 27 вересня GOT7 випустили свій другий повноформатний альбом Flight Log: Turbulence, який складається з 13 пісень, включаючи головний сингл «Hard Carry». 11 з 13 пісень альбому були написані і спродюсовані самими учасниками. У Кореї було продано понад 200 тисяч копій платівки, що дозволило їй дебютувати на вершині світового альбомного чарту Billboard, в США було продано понад 2 тисячі копій.

13 березня 2017 року відбувся реліз мініальбому Flight Log: Arrival, котрий став кінцевим у трилогії гурту. В той же день відбувся реліз відеокліпу на головний сингл «Never Ever». 31 липня відбулося повернення JJ Project з мініальбомом VERSE 2. 9 жовтня відбувся реліз шостого мініальбому 7 for 7.

2018: Eyes On You, Світовий тур та Present: You[ред. | ред. код]

9 березня 2018 року Got7 були обрані як офіційні посли Корейського Національного Пожежного Агентства. 12 березня гурт повернувся на сцену з восьмим мініальбомом Eyes on You. Сингл «Look» був спродюсований і написаний за участі Джейбі, інші учасники також брали участь у створенні альбому. Через декілька годин після релізу «Look» злетів на верхівки головних музикальних чартів Кореї, ставши найуспішнішим синглом Got7 з моменту дебюту. Eyes on You став № 1 в iTunes 20-ти країн, і став № 1 у щоденному альбомному чарті Hanteo.

4-6 травня стартував світовий тур в Сеулі. Дати туру продовжувались протягом всього літа, розпродаючи шоу в Азії, Європі, Північній та Південній Америці. Під час гастролей по США, Got7 стали першим K-pop гуртом, який виступив у Бруклінському Центрі.

Впродовж травня та червня Got7 одночасно провели тур в Японії, а в їх світовому турне під назвою "Got7 Japan Fan Connecting Hall Tour 2018: The New Era" у підтримку свого японського синглу «The New Era», котрий був випущений 20 червня. Сингл очолив чарти Oricon, зайняв номер один у чарті і на Billboard Japan.

17 вересня Got7 випустили свій третій студійний альбом під назвою Present: You. Після виходу альбому заголовний трек «Lullaby» очолив основні чарти у реальному часі в Кореї. Present: You також розмістився під № 1 в 25 країнах у чартах альбомів iTunes. Під час просування альбому Got7 стали третім чоловічим гуртом, що провів шоу на Mnet через телевізійний канал, Facebook і YouTube. "GOT7 Comback Show" вийшов в ефір через дві години після виходу альбому.

2019: I Won’t Let You Go, дебют саб-юніту, Spinning Top та Call My Name[ред. | ред. код]

30 січня 2019 року Got7 випустили свій третій мініальбом I Won't Let You Go, котрий дебютував під № 1 у щоденному альбомному чарті Oricon з передбачуваними продажами 22 948 копій, утримуючи позицію впродовж всього тижня і зрештою очолюючи щотижневий альбомний чарт Oricon за тиждень 28 січня-3 лютого.

13 лютого 2019 року JYP Entertainment натякнув на саб-юніт 2-го підрозділу GOT7, пізніше з'ясувалось, що він буде складатися із JB та Югьома з назвою Jus2. Вони випустили своє музичне відео під назвою «Focus on Me» 4 березня і услід за ним випустили свій дебютний альбом Focus на наступний день. У них також був свій тур по містах у деяких азійських містах, таких як Макао, Тайбей, Токіо и так далі.

Гурт випустив дев'ятий мініальбом Spinning Top: Between Security & Unsecurity 20 травня. Потім вони відправились в світове турне з 15 червня по 26 жовтня. Під час своєї північноамериканської зупинки Got7 з'явились на Today 26 червня, ставши першим корейський гуртом, що виступив на шоу.

31 липня Got7 випустили свій четвертий японський мініальбом Love Loop, що дебютував на № 2 у щоденному альбомному чарті Oricon з передбачуваними продажами 15 257 копій, піднявшись на перше місце 3 серпня. В честь випуску з 30 липня по 12 серпня у Токіо і Осаці був відкритий спеціальний випливаючий магазин зі спеціальним меню. Гурт провів тур Our Loop Tour з 30 липня по 18 серпня.

4 листопада GOT7 випустили десятий мініальбом Call My Name.

Учасники[ред. | ред. код]

Сценічний псевдонім Справжнє ім'я Дата народження Позиція у гурті Місце народження
Українською Латиницею Хангилем Українською Латиницею Хангиль / ханча / тайська
Марк Mark 마크 Марк Туан Dong Yieun / Mark Yi En Tuan 동의은 / 段宜恩 4 вересня 1993 (30 років)(19930904) Репер, головний трикер Лос-Анджелес, США США
Джейбі Jay B 제이비 Ім Джебом Im Jaebeom 임재범 6 січня 1994 (30 років)(19940106) Лідер, ведучий вокаліст Коян, Кьонгі,

Південна Корея Південна Корея

Джексон Jackson 잭슨 Джексон Ван Jackson Wang 王嘉爾 28 березня 1994 (30 років)(19940328) Головний репер, ведучий танцюрист, трикер Гонконг Гонконг
Джиньон Jinyoung 진영 Пак Джиньон Park Jinyoung 박진영 22 вересня 1994 (29 років)(19940922) Вокаліст, віжуал Чхванвон, Кьосан-Намдо,

Південна Корея Південна Корея

Йондже Youngjae 영재 Чхве Йондже Choi Youngjae 최영재 17 вересня 1996 (27 років)(19960917) Головний вокаліст Мокпхо, Південна Чолла, Південна Корея Південна Корея
БемБем BamBam 뱀뱀 Канпімук Бхувакуль Kunpimook Bhuwakul กันต์พิมุกต์ ภูวกุล 2 травня 1997 (26 років)(19970502) Репер, ведучий танцюрист Бангкок, Таїланд Таїланд
Югьом Yugyeom 유겸 Кім Югьом Kim Yugyeom 김유겸 17 листопада 1997 (26 років)(19971117) Головний танцюрист, вокаліст, репер, макне Сеул, Південна Корея Південна Корея

Дискографія[ред. | ред. код]

Корейські альбоми[ред. | ред. код]

Студійні альбоми[ред. | ред. код]

  • Identify (2014)
  • Flight Log: Turbulence (2016)
  • Present: You (2018)
  • Breath of Love: Last Piece (2020)

Мініальбоми[ред. | ред. код]

  • Got It? (2014)
  • Got Love (2014)
  • Just Right (2015)
  • Mad (2015)
  • Flight Log: Departure (2016)
  • Flight Log: Arrival (2017)
  • 7 for 7 (2017)
  • Eyes on You (2018)
  • Spinning Top (2019)
  • Call My Name (2019)
  • DYE (2020)

Сингли[ред. | ред. код]

  • ENCORE (2021)

Японські альбоми[ред. | ред. код]

Студійні альбоми[ред. | ред. код]

  • Moriagatteyo (2016)

Мініальбоми[ред. | ред. код]

  • Hey Yah (2016)
  • Turn Up (2017)
  • I Won’t Let You Go (2019)
  • Love Loop (2019)

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

Mnet Asian Music Awards[ред. | ред. код]

Рік Назва Категорія Результат
2014 GOT7 Кращий новий артист Номінація
Артист року за версією UnionPay Номінація

Seoul Music Awards[ред. | ред. код]

Рік Назва Категорія Результат
2015 GOT7 Новачок року Перемога
Popularity Award Номінація
Спеціальна премія Hallyu Номінація
Got Love Премія Bonsang Номінація

Golden Disk Awards[ред. | ред. код]

Рік Назва Категорія Результат
2015 GOT7 Кращий новий артист Перемога
Got Love Disk Bonsang Номінація
GOT7 Премія China Star Goodwill Перемога

Gaon Chart K-Pop Awards[ред. | ред. код]

Рік Назва Категорія Результат
2015 GOT7 Новачок року Номінація

Fashion Power Awards[ред. | ред. код]

Рік Назва Категорія Результат
2015 GOT7 Asia Style Best Influence Group Перемога

YinYue V-Chart[ред. | ред. код]

Рік Назва Категорія Результат
2015 GOT7 Кращий корейський новачок Перемога

15th Top Chinese Music Festival[ред. | ред. код]

Рік Назва Категорія Результат
2015 GOT7 Самий багатообіцяючий новачок (Зарубіжні артисти) Перемога

Thailand Asia SEED Awards[ред. | ред. код]

Рік Назва Категорія Результат
2015 GOT7 Найпопулярніший азійський артист року Перемога

Тури[ред. | ред. код]

Хедлайнери[ред. | ред. код]

  • GOT7 Japan 1st Tour 2014 (2014)
  • GOT7 Japan Tour 2016 (2016)

Світові турне[ред. | ред. код]

  • Fly Tour (2016)

Концерти[ред. | ред. код]

  • JYP Nation Concert «One Mic» (2014)
  • JYP Nation Concert «Mix & Match» (2016)

Фільмографія[ред. | ред. код]

Різні шоу[ред. | ред. код]

Рік Назва Канал Учасник Епізод Примітки
2012 MTV Diary SBS MTV JB, Junior
The Romantic & Idol tvN JB
2013 Who Is Next: WIN Mnet Марк, Джексон, Бем Бем, Югьом Епізод 4 JYP trainee
2014 After School Club Arirang Всі учасники Епізоди 41, 77
Star King SBS JB, Джексон, Марк, Йондже Епізод 355
King of Food KBS Junior
1000 Song Challenge SBS JB, Junior, Джексон, Йондже Епізод 289
Let’s Go Dream Team 2 KBS Junior, Йондже Епізоди 228, 229
Immortal Song 2 Всі учасники
After School Club Arirang Джексон, Марк Епізоди 58, 80, 84 Спеціальні MC
RealGOT7: Season 1 YouTube Всі учасники
Roommate SBS Джексон 2 сезон
I GOT7 SBS MTV Всі учасники Також транслюється на Youku & Tudou (в Китаї)
Weekly Idol MBC Every 1 Епізоди 146, 156, 177
See You In Japan YouTube Японське вебшоу
Idol Futsal Championship MBC
Quiz to Change the World Джексон, Junior Епізоди 252, 253, 256, 257
A Song for You Season 3 KBS Всі учасники Епізод 2
4 Things Show Mnet JB Епізод 9
1 vs. 100 KBS2 JB, Junior
Star King SBS JB, Марк, Джексон, Jr. Епізоди 372, 373
M!Countdown Begins Open Studio Mnet Всі учасники
Meet & Greet M-wave
King of Ratings KBS
Hitmaker MBC Every 1 Джексон
RealGOT7: Season 2 YouTube Всі учасники
Singer Game Mnet JYP Entertainment vs. Starship Entertainment
Emergency Escape Number One KBS
We Got Married MBC JB, Junior, Йондже, Бем Бем, Югьом Епізод 27

Серіали[ред. | ред. код]

Рік Назва Канал Учасник Роль
2012 Одержимі мрією 2 KBS2 JB JB/Чан У-дже
Jinyoung Чон Ий-бон
2013 Коли чоловіки закохуються MBC JB Со Мі-джун
Jinyoung Ттоль І
2015 Лицар мрії Youku Tudou Всі учасники
2015 Моя любов Ин Дон Naver TV Cast Jinyoung Чі Юн Хо
2016 Легенда синього моря SBS Jinyoung молодий Кім Дам-рьон

Фільми[ред. | ред. код]

Рік Назва Учасник Роль
2016 Бродячий козел Jinyoung Jo Min-sik

Примітки[ред. | ред. код]

  1. JYP to launch new boy band ‘GOT7’ next week. kpopherald.koreaherald.com. Архів оригіналу за 29 жовтня 2016. Процитовано 20 квітня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]